• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۱:۴۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1404022216196
  • خبرنگار : 50176

معاون وزارت جهاد کشاورزی خبر داد

اجرای سالانه ۷۰۰۰ پروژه در سطح اراضی کشاورزی کشور

اجرای سالانه ۷۰۰۰ پروژه در سطح اراضی کشاورزی کشور

ایسنا/لرستان معاون وزارت جهاد کشاورزی در حوزه آب‌وخاک گفت: سالانه هفت هزار پروژه از جمله طرح‌های زهکشی، لایروبی قنوات، تصحیح جاده‌های کشاورزی و عملیات آبیاری در سطح اراضی کشاورزی انجام می‌شود.

صفدر نیازی دوشنبه ۲۲ اردیبهشت در حاشیه تودیع و معارفه رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان که در سالن شیلات برگزار شد، اظهار کرد: اجرای پروژه‌های گسترده در حوزه مطالعات خاک‌شناسی و ارتقای حاصلخیزی اراضی در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به قانون «حفاظت از خاک» که سال ۱۳۹۸ ابلاغ شد، گفت: آیین‌نامه اجرایی این قانون در تیرماه ۱۴۰۲ ابلاغ شد و طبق آن، تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف به انجام مطالعات خاک‌شناسی و ارتقای حاصلخیزی اراضی کشاورزی‌اند.

معاون وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: سال ۱۴۰۲، ۱۰۳ هزار هکتار از اراضی کشور  تحت پوشش مطالعات خاک‌شناسی قرار گرفت و برای سال ۱۴۰۳، هدف‌گذاری برای پوشش ۱۳۰ هزار هکتار انجام شده است.

نیازی  با اشاره به فرسایش خاک در کشور، اظهار کرد: یکی از چالش‌های عمده استان، فرسایش آبی است که در بیشتر مناطق کوهستانی و بارش‌زا وجود دارد. برای مقابله با این معضل، برنامه‌های مختلفی در دست اجراست. در حال حاضر، طرح‌هایی مانند مرمت و لایروبی قنوات، احداث کانال‌های آبیاری، و پروژه‌های مربوط به حفاظت از خاک در دستور کار قرار دارد.

وی همچنین به اعتبارات اختصاصی برای این پروژه‌ها اشاره کرد و افزود: برای سال ۱۴۰۴، حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان بطور ویژه برای پروژه‌های حفاظت از خاک و منابع آبی بطور خاص در حوزه آبخیزداری اختصاص‌یافته است.

معاون آب‌وخاک وزارت جهاد کشاورزی  گفت: یکی از ابتکارات جدید در این زمینه، پروژه آموزشی برای تربیت متخصصین خاک تحت عنوان «پزشکان خاک» است.

نیازی افزود: این پروژه به همت سازمان فائو و با مشارکت هفت استان پایلوت کشور در حال اجراست. استان لرستان نیز به دلیل پتانسیل بالای خود در این زمینه، یکی از استان‌های منتخب برای اجرای این طرح است.

وی ادامه داد: این پروژه با هدف تربیت متخصصانی در حوزه مدیریت خاک طراحی شده است که بتوانند مشکلات مختلف خاک را شناسایی کرده و راهکارهای علمی و عملی برای حل آنها ارائه دهند.

نیازی همچنین به پروژه‌های زیرساختی در حوزه آب اشاره کرد و گفت: سالانه هفت هزار پروژه در سطح اراضی کشاورزی از جمله طرح‌های زهکشی، لایروبی قنوات، تصحیح جاده‌های کشاورزی و عملیات آبیاری انجام می‌شود. علاوه این پروژه‌ها هم‌زمان باهدف کاهش فرسایش خاک، بهره‌وری آب را نیز بهبود خواهند بخشید.

وی با اشاره به اینکه در برنامه هفتم توسعه، ما موظف به کاهش فرسایش خاکیم، گفت: فرسایش خاک در کشور در حال حاضر تا ۱۶.۵ تن است و  در راستای این هدف، پروژه‌های بسیاری برای جلوگیری از فرسایش و حفظ منابع طبیعی در حال اجراست.

نیازی پایان تأکید کرد: استان لرستان یکی از بهترین استان‌ها در حوزه کشاورزی است و ما تلاش داریم با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین، دانش روز و منابع مالی جدید، قدم‌های بلندی در راستای ارتقای بهره‌وری کشاورزی برداریم. امیدواریم با اجرای این پروژه‌ها، شاهد رونق بیشتر در بخش کشاورزی استان و کشور باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha