• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۲:۳۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404022216210
  • خبرنگار : 50184

مدیر معادن ایمیدرو:

اتفاقات خوبی در حوزه فرآوری قیر طبیعی کرمانشاه در راه است

اتفاقات خوبی در حوزه فرآوری قیر طبیعی کرمانشاه در راه است

ایسنا/کرمانشاه جمعی از مدیران سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از واحد تولید کربن فعال از قیرطبیعی جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه بازدید کردند.

علیرضا لطفی مدیر توسعه و بهره برداری معادن ایمیدرو کشور، دوشنبه ۲۲ اردیبهشت در حاشیه این بازدید و نشست با مسئولین سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت‌های سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه در حوزه فرآوری قیرطبیعی، اظهارکرد: باتوجه به اینکه یکی از پتانسل‌های کرمانشاه در حوزه قیرطبیعی است، لذا مسئولین این سازمان در مسیری درست قدم برداشته‌اند. 

وی افزود: ظرفیت بالای کرمانشاه در حوزه قیر طبیعی می‌طلبید که در این زمینه ورودی انجام شود که خوشبختانه سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه کاری درست دراین حوزه انجام داد و هم اکنون فعالیت‌هایش از مرحله آزمایشگاهی نیز عبور کرده و به مرحله نیمه صنعتی رسیده است. 

مدیر معادن ایمیدرو کشور گفت: باتوجه به وجود افراد متخصصی در جهاد دانشگاهی که دغدغه توسعه استان را دارند و روی ظرفیت‌های آن تمرکز دارند، امید داریم که اتفاقات خوبی در حوزه فرآوری قیرطبیعی به شکل انبوه در این استان شکل گیرد. 

وی با بیان اینکه ایمیدرو سالهاست در حوزه قیرطبیعی در استان کرمانشاه مشغول انجام مطالعات است، اظهار کرد: امروز در بازدید خود از واحد تولید کربن فعال از قیرطبیعی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه این موضوع را مورد بررسی قرار دادیم که چگونه با در نظر گرفتن نیاز بازار به سمت صنعتی شدن تولید این محصول برویم. 

لطفی اضافه کرد: با مسئولین سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه به توافق رسیدیم تا مطالعات لازم را ظرف چند ماه آینده در این خصوص انجام دهیم و درصورتی که تولید این محصول اقتصادی باشد و بازار به آن نیاز داشته باشد، برای تولید انبوه آن سرمایه گذاری کنیم. 

وی تأکید کرد: باتوجه به اینکه این برای اولین بار است طرح مجتمع فرآورش قیرطبیعی و تولید انبوه کربن فعال از قیرطبیعی در کشور مورد توجه قرار گرفته، بنابراین حساسیت‌های خود را دارد و باید تمام جوانب را در نظر بگیریم و قدم به قدم پیش برویم. 

بدنبال ایجاد ارزش افزوده بالا از قیرطبیعی برای استانیم 

 مسلم حدیدی رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه این سازمان از حدود ۱۵ سال پیش تحقیقات خود را در حوزه قیرطبیعی آغاز کرد، گفت: باتوجه به پتانسیل‌هایی که در استان در حوزه قیرطبیعی به عنوان یک ماده معدنی وجود داشت، همکاران ما تحقیقاتی را در این زمینه آغاز کردند. 

وی افزود: خوشبختانه پس از سال‌ها تلاش و کار تحقیقاتی در نهایت به دانش فنی تولید کربن فعال از قیرطبیعی برای اولین بار در کشور  دست پیدا کردیم. 

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد معادن قیرطبیعی ایران در کرمانشاه واقع شده، عنوان کرد: متاسفانه این ماده معدنی ارزشمند در حال حاضر به شکل خام از کشور و استان خارج می شود.

وی تأکید کرد: سازمان جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی با تلاش خود توانسته به دانش فنی تولید کربن فعال از قیرطبیعی دست پیدا کند، اما برای تولید انبوه این محصول باید سرمایه گذاران پای کار بیایند که در این زمینه از حدود یکی دو سال پیش با چندین واحد صنعتی و حوزه تخصصی از جمله ایمیدرو وارد مذاکره شدیم و از آنها دعوت کردیم تا به کرمانشاه سفری داشته باشند و از واحدهای ما در این حوزه بازدیدی کنند. 

حدیدی یادآور شد: امروز جمعی از مسئولین ایمیدرو به کرمانشاه سفر کردند و از واحد تولید کربن فعال از قیرطبیعی این سازمان بازدید کردند و در جریان فعالیت‌های ما قرار گرفتند و از دیدن ظرفیت‌های کرمانشاه در این حوزه و اقدامات انجام شده، ابراز رضایت کردند. 

وی با بیان اینکه مسئولین ایمیدرو حمایت خود را از فعالیت‌های شکل گرفته در کرمانشاه اعلام کرده‌اند، عنوان کرد: طبق رایزنی‌های انجام شده، مقرر شد که پیش نیازهایی برای شروع همکاری‌ها در این زمینه انجام گیرد. 

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه ادامه داد: باتوجه به اینکه همکاران ما در این سازمان در حال حاضر در زمینه تولید سه محصول دیگر از قیرطبیعی مشغول انجام تحقیقات آزمایشگاهی هستند، در این زمینه نیز رایزنی صورت گرفت تا ایمیدرو برای تولید این محصولات نیز حمایت کند. 

وی در ادامه به طرح احداث مجتمع فراورش قیرطبیعی در جهاد دانشگاهی کرمانشاه اشاره کرد و گفت: استاندار کرمانشاه به جهاد دانشگاهی ماموریت داده تا این طرح را اجرایی کند. 

حدیدی افزود: امیدواریم با کمک ایمیدرو، بخش خصوصی و دانش فنی که در اختیار متخصصان سازمان جهاد دانشگاهی استان است، بتوانیم از پتانسیل خدادادی قیرطبیعی که در استان وجود دارد، به نحو مطلوبی استفاده کنیم، بگونه‌ای که بتوانیم از محل آن برای استان ارزش افزوده بالایی به همراه بیاوریم. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر کربن فعال مورد نیاز کشور از خارج وارد می‌شود، عنوان کرد: در تلاشیم تا بتوانیم علاوه بر کاهش نیاز کشور به واردات این محصول، در آینده برای صادرات آن نیز اقدام کنیم. 

به گفته رئیس سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه کربن فعال از قیرطبیعی در صنایعی همچون صنایع فولاد، تصفیه پساب، پتروشیمی، نفت و گاز کاربرد دارد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۳ ۱۳:۱۱

انشاا... که فرآوری قیر طبیعی بطور صنعتی با همکاری این هلدینگ عظیم عملیاتی شود و منجر به تحول بزرگی در این منطقه شود