• سه‌شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1404022316270
  • خبرنگار : 50136

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان:

۲۴۰۰ هکتار تصرف در حریم رودخانه‌های آذربایجان غربی شناسایی شد

۲۴۰۰ هکتار تصرف در حریم رودخانه‌های آذربایجان غربی شناسایی شد

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی گفت: بر اساس شناسایی‌های انجام یافته میزان تصرفات شامل زراعی، باغی؛ مسکونی و ... در حریم و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌های استان حدود ۲۴۰۰ هکتار است که از این میزان بصورت تقریبی یک درصد شامل ساخت و ساز غیرمجاز است.

مجید رستگاری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به علل ساخت و ساز غیرمجاز در حریم بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، اظهار کرد: با توجه به بالا رفتن ارزش اراضی در مناطق مسکونی و سودآوری بیشتر آنها منجر به تصرف حدود قانونی مجاری آبی بخصوص در حاشیه مناطق مسکونی شده است. 

وی با بیان اینکه حاشیه شهرهای در حال توسعه، مسیل‌ها و آبراهه‌ها بیشتر در معرض تصرف قرار می‌گیرند، گفت: ساخت و سازهای غیر مجاز در بستر مجاری آبی موجب کاهش مقطع عرضی جریان آب و باعث افزایش سرعت جریان و آبگرفتگی و ایجاد خسارت به مجاورین می‌شود.

رستگاری با بیان اینکه اغلب مسیل‌هایی که در محدوده‌های توسعه مناطق مسکونی روستاها و شهرها قرار گرفته اند در معرض تصرف هستند، تصریح کرد: بر اساس ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب، هرگونه تصرف و تجاوز به حریم و بستر رودخانه‌ها و مجاری آبی ممنوع است و متخلفان مشمول مجازات‌های قانونی خواهند شد؛ در این راستا آب منطقه‌ای نیز با انجام مطالعات تعیین حد حریم و بستر رودخانه و نشانه‌گذاری آن و با ایجاد اکیپ‌های گشت و بازرسی نسبت به شناسایی تخلفات یا جلوگیری از آن در مراحل اولیه اقدام کرده است.

وی ادامه داد: همچنین با اخذ احکام قضایی جهت آزادسازی تصرفات در بستر رودخانه‌ها اقدام می‌کند که در همین راستا با توجه به تعدد مجاری آبی و کمبود اعتبارات، این شرکت بر حسب اولویت بندی و در طی سالیان اخیر به میزان ۸۸۰ هکتار آزادسازی در سطح استان انجام داده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان، انجام رپرگذاری در حد بستر رودخانه‌ها به منظور رعایت بستر رودخانه‌ها، نصب تابلوهای هشدار و اطلاع رسانی هشدار احتمال وقوع سیلاب در زمانهای بارش در شبکه‌های اجتماعی جزو برنامه‌های آب منطقه‌ای برای آگاه، سازی و حلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز در حریم بستر را از اقدامات در این زمینه اعلام کرد. 

وی با تاکید بر اینکه ساخت‌وساز در حریم رودخانه نه تنها تخلف محسوب می‌شود، بلکه تهدیدی جدی برای محیط‌زیست و جوامع انسانی محسوب می‌شود،گفت: برای جلوگیری از این معضل و مشکل، نیاز به همکاری همه‌جانبه بین مردم، مسئولان و سازمان‌های زیست‌محیطی وجود دارد؛ افزایش آگاهی عمومی، تقویت قوانین و نظارت‌های دقیق می‌تواند به حفظ این مناطق حساس و جلوگیری از خسارت‌های ناشی از ساخت‌وسازهای غیرمجاز کمک کند و اگر کلیه سازندگان در حریم رودخانه به خطرات بسیار آن آگاه باشند بدون شک به هیچ عنوان اقدام به چنین کاری نمی‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha