• سه‌شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404022316325
  • خبرنگار : 50046

راه‌اندازی مرکز صدور شناسنامه فرش در خراسان شمالی در ایستگاه آخر

راه‌اندازی مرکز صدور شناسنامه فرش در خراسان شمالی در ایستگاه آخر

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی از انجام پیگیری‌ها برای راه‌اندازی مرکز صدور شناسنامه فرش در این استان خبر داد.

محمد کرمیان فر در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر راه اندازی این مرکز در آخرین مرحله یعنی مرحله ارزیابی قرار دارد و در این راستا با مرکز ملی فرش ایران هماهنگی‌های لازم انجام تا این مرحله نیز اجرایی شود.

وی گفت: طی یک ماه آینده این مرحله نیز اجرایی خواهد شد و سپس افراد از مرکز صدور شناسنامه فرش در استان حضور خواهند یافت.

کرمیان فر با اشاره به اینکه این پروژه با همکاری اتاق بازرگانی بجنورد در حال اجراست، اظهار کرد: در حال حاضر در این استان مرکز صدور شناسنامه فرش وجود ندارد و تولیدکنندگان برای دریافت این شناسنامه مجبورند تا به مشهد مراجعه کنند. اگر فرش شناسنامه داشته باشد می‌توان آن را صادر کرد و در نمایشگاه‌های مختلف به نمایش درآورد.

وی ادامه داد: سند توسعه فرش در استان تدوین و تایید شده و قرار است منابع خوبی در این زمینه برای تکمیل زنجیره‌های فرش اختصاص یابد.

این مقام مسئول با بیان اینکه فرش دستباف دارای سه زنجیره تامین مواد اولیه، تولید و فروش است، گفت: حلقه‌های تولید فرش دستباف در این استان وجود دارند؛ اما این حلقه‌ها به‌صورت جزیره‌ای و سنتی فعالیت می‌کنند. به‌عنوان مثال در این استان، کارخانه مکانیزه و نیمه مکانیزه ریسندگی نخ و رنگرزی وجود ندارد، ولی این عملیات در خانه‌های بسیاری از تولیدکنندگان به‌صورت سنتی انجام می‌شود.

وی بیان کرد: این ساختار سنتی باید شکسته و واحدهای تولیدی مکانیزه و نیمه‌مکانیزه ایجاد شود. ۳۰۰۰ تن پشم در این استان تولید می‌شود، اما این پشم برای ریسندگی نخ مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و تولیدکنندگان مواد اولیه مورد نیاز خود را از سایر استان‌ها خریداری می‌کنند و همین امر موجب شده هزینه تولید فرش دستباف در این استان بالا رود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی اظهار کرد: ۷۰ تا ۸۰ درصد پشمی که در این استان تولید می‌شود به درد قالیبافی نمی‌خورد، چون پشم مخلوط سیاه است و برای تولید نخ پشم باید سفید باشد.

وی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی باید به سوی اصلاح نژاد برای تولید پشم سفید پیش رود، افزود: در این استان ۴۰۰ تن پشم برای تولید ۵۰ هزار مترمربع فرش استفاده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha