• سه‌شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404022316376
  • خبرنگار : 51043

افتتاح طرح پیشگیری از تنبلی چشم در چهارمحال و بختیاری

افتتاح طرح پیشگیری از تنبلی چشم در چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به افتتاح طرح پیشگیری از تنبلی چشم در استان، گفت: معلولیت بینایی از جمله شایعترین معلولیت‌ها به حساب می‌آید و سن طلایی تشخیص و درمان تنبلی چشم پیش از پنج سالگی است.

معصومه محمدی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: سیستم بینایی یکی از سیستم‌های حسی تاثیر گذار در تکامل رشد کودکان به شمار می‌آید  و از آنجایی که پیشگیری اهمیت بیشتری نسبت به درمان دارد، توجه به امر مداخله به موقع در کودکان در این خصوص بسیار مهم است.

وی تصریح کرد: در این بیماری چشمان کودک کاملا سالم و طبیعی به نظر می‌رسد و هیچ نشانه‌ای از بیماری در آن دیده نمی‌شود، اما کودک دید کافی ندارد و عدم تشخیص و درمان به موقع منجر به نابینایی و کم بینایی کودک خواهد شد.

محمدی تاکید کرد: تنها راه پیشگیری از تنبلی چشم، تشخیص به موقع عوامل ایجاد کننده آن است و از آنجایی که بسیاری از این عوامل برای خانواده‌ها ناشناخته هستند، غربالگری چشمان همه کودکان حداقل ۴ بار در سنین ۳ تا ۶ سال (پیش از دبستان) باید صورت گیرد.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برنامه پیشگیری از تنبلی چشم کودکان ۳ تا۶ سال هر ساله در سراسر کشور با هدف شناسایی کودکان دارای اختلال بینایی و مداخله به موقع در این کودکان آغاز و این برنامه در سه سطح انجام می‌شود که سطح اول توسط مربیان و غربالگران در پایگاه‌های مثبت زندگی و پایگاه‌های دائم ادارات بهزیستی شهرستان با چارت و دستگاه اپتیک پلاس، سطح دوم توسط اپتومتریست‌ها و سطح سوم توسط چشم پزشکان صورت می‌گیرد.

وی توضیح داد: در سال گذشته غربالگری تعداد ۴۲ هزار و ۹۳۴ کودک در پایگاه‌های سراسر استان صورت گرفت که از این تعداد نزدیک به ۲۵۰۰ کودک مشکوک به اختلال بینایی بودند که مورد بررسی قرار گرفته و به سطوح بالاتر جهت درمان ارجاع داده شدند.

محمدی خاطرنشان کرد: ۴۵ پایگاه دائمی در چهارمحال و بختیاری و بیش از ۸۰۰ پایگاه سیار در این حوزه و برای غربالگری در استان وجود دارد. 

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری در پایان گفت: سال گذشته بیش از ۹۰۰ میلیون ریال کمک هزینه عینک به افراد بی‌بضاعت و کم‌بضاعت و مبلغی بیش از ۸۰۰ میلیون ریال جهت هزینه معاینه این افراد پرداخت شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha