• سه‌شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404022316497
  • خبرنگار : 51012

استاندار مطرح کرد

قابلیت تبدیل اصفهان به مرکز علمی و فناورانه کشور/ اصفهان حلقه اتصال گذشته به آینده است

قابلیت تبدیل اصفهان به مرکز علمی و فناورانه کشور/ اصفهان حلقه اتصال گذشته به آینده است

ایسنا/اصفهان استاندار اصفهان گفت: هوش مصنوعی، فرصت بی‌مانند تمدن‌سازی برای اصفهان است؛ شهری که می‌تواند گذشته‌اش را به فردایی هوشمند پیوند زند.

مهدی جمالی‌نژاد، صبح امروز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت در سمینار تخصصی «آینده اصفهان در عصر هوش مصنوعی» اظهار کرد: قرار است در این نشست از آینده اصفهان در دوران هوش مصنوعی بگوییم، اما پیش از ورود به بحث، اجازه دهید چند داده و نکته را که شب گذشته در جست‌وجوهایم یافتم، با شما در میان بگذارم. سه منبع معتبر جهانی، گزارشی منتشر کرده‌اند که براساس آن، هوش مصنوعی می‌تواند نقشی تمدن‌ساز در آینده ایفا کند. این فناوری، ظرفیت افزایش ۱۳ تا ۲۰ تریلیون دلاری تولید ناخالص جهان را تا ۲۰۳۰ برخوردار است. بر پایه همان گزارش، به ازای هر دلار سرمایه‌گذاری در این حوزه، تا ۳/۶ دلار بازگشت اقتصادی پیش‌بینی شده است.

وی افزود: سهم اقتصاد ایران در جهان اکنون حدود ۴۰۰ میلیارد دلار است. جمعیت ما، سهمی قابل توجه در مقیاس جهانی دارد و برآوردها نشان می‌دهد پتانسیل افزایش اقتصادی کشور از رهگذر هوش مصنوعی، تا ۲۰۳۰ رقمی میان ۴۵ تا ۲۰۰ میلیارد دلار خواهد بود.

استاندار اصفهان ادامه داد: در همین چارچوب، سهم استان اصفهان در اقتصاد ملی که هم‌اکنون حدود هفت درصد است، می‌تواند در افق برنامه هفتم به ۱۵ درصد برسد. یعنی از حدود چهار دهم میلیارد دلار اکنون، تا بیش از ۷.۳ میلیارد دلار. حال اگر نگاهی جهانی داشته باشیم، خواهیم دید که در ۲۰۲۵، سهم هوش مصنوعی در اقتصاد جهانی به ۵۵ درصد خواهد رسید. در گزارش‌ها، ۱۰ کشور برتر در جذب و نگهداشت استعدادهای فناوری معرفی شده‌اند؛ امارات در رتبه چهارم و عربستان در رتبه ششم قرار دارند، همچنین عربستان در نگهداشت استعدادهای فناورانه، رتبه دوم جهان را کسب کرده و امارات در جایگاه هفتم قرار گرفته است، اما جایگاه ایران کجاست؟ در  ۲۰۲۴، رتبه ما در زیست‌بوم جهانی استارتاپ‌ها ۱۰۶ بوده و شهرهایی چون تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و تبریز در رتبه‌هایی بالای ۱۳۰۰ قرار دارند. این وضعیت ایجاب می‌کرد که ما در اصفهان، چنین نشستی را برگزار کنیم تا تلنگری باشد برای خودمان که اگر اصفهان شهر تاریخی است، باید شهر آینده نیز باشد.

جمالی‌نژاد افزود: شهری که در هر سنگش حکمت نهفته، در هر خیابانش ادب جاری و در هر گوشه‌اش هنر تنیده شده نمی‌تواند تنها در گذشته محصور بماند. اصفهان همواره با زبان زمان نفس کشیده و امروز، باید در کنار عنوان «شهر تاریخی»، جایگاهی چون «مرکز علمی و فناورانه» را نیز از آن خود سازد. دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی، نخبگان و خبرگان ما باید نقش‌آفرینان این مسیر باشند و استادان برجسته‌ای چون پروفسور جلالی، راهنما و الهام‌بخش این حرکت هستند. 

وی اظهار کرد: سه محور اولویت‌دار برای آینده اصفهان، گردشگری، هوش مصنوعی و انرژی‌های نو هستند. شهری که در گذشته نگین تمدن و پیروزی بوده، اکنون نیز می‌تواند حلقه اتصال گذشته به آینده باشد.

استاندار اصفهان با طرح این سؤال که آیا می‌توانیم هوش مصنوعی را معمار دوم اصفهان بنامیم؟ اضافه کرد: در گذشته، معماران اصفهانی نخستین برنامه‌نویسان تاریخ بودند؛ کدهایشان نه در رایانه که بر نگار کاشی‌ها نقش می‌بست. امروز اگر هوش مصنوعی آینه‌ای از خرد انسانی است، باید بازتابی از هوش اصفهانی نیز در آن نمایان شود.

وی افزود: ما باید ماشین‌ها را بیاموزانیم که ببینند، بشنوند، بفهمند، تصمیم بگیرند و حتی خلاقیت بورزند، اما این ابزار، تنها در خدمت انسان معنا پیدا می‌کند؛ زمانی که بر مبنای اخلاق، فرهنگ و هویت ایرانی و به‌ویژه اصفهانی ما باشد. نباید از دیگران تقلید کرد. هوش مصنوعی در ایران، باید چهره‌ای ایرانی، روحی اصفهانی و بیانی خلاقانه و خاص داشته باشد. نسل جوان ما، به‌ویژه نسل Z و آلفا، سفیران آینده اصفهان در دنیای هوش مصنوعی هستند.

استاندار اصفهان ادامه داد: این کلان‌شهر نه‌تنها شهری زیبا، بلکه شهری هوشمند است که در دل خویش جمال خلقت را جای داده و اکنون می‌تواند هوشمندی خویش را با زبان هوش مصنوعی به جهان عرضه کند.

جمالی‌نژاد اضافه کرد: ما در آستانه انقلابی سه‌بعدی هستیم؛ انقلابی در سرعت، در خلاقیت و انقلابی در انسان‌سازی. هوش مصنوعی یا بزرگ‌ترین موهبت بشریت خواهد بود یا آخرین اختراعش؛ باید میان خلاقیت و مشارکت، اتوماسیون و انسانیت، پیشرفت و اخلاق، تعادلی هوشمندانه برقرار کنیم.

وی گفت: هوش مصنوعی، همیار ماست؛ نه حاکم بر ما. جهت‌گیری‌های کلان کشور در عرصه‌های داخلی و خارجی، به‌ویژه در حوزه‌هایی چون عدالت، انرژی‌های نو و آموزش، نیازمند گفت‌وگو و بازاندیشی در نشست‌های آتی خواهد بود، زیرا افق ایران، متفاوت و امیدبخش است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha