محمدرضا بابایی امروز سهشنبه ۲۳ اردیبهشت به مناسبت هفته هلال احمر در دیدار با اعضای شورای معاونین و هیئت مدیره جمعیت هلالاحمر استان، اظهار کرد: جمعیت هلال احمر دارای ظرفیت ارزشمندی در ساختار حاکمیتی کشور است و در مواقع لزوم، نقش حمایتی برجستهای در استانها ایفا میکند.
وی با اشاره به آیهای از قرآن کریم، گفت: هر کس انسانی را از مرگ نجات دهد، گویی همه انسانها را نجات داده است و این شعار و منطق، درونمایه و جهتگیری عملکرد جمعیت هلال احمر را شکل میدهد.
بابایی تصریح کرد نیروهای هلال احمر باید با تکیه بر این اصل قرآنی، بدون توجه به گرایشهای فکری و صرفاً با نیت خدمت به انسانها، فعالیت کنند.
استاندار ضمن تاکید بر این که در سطح جهانی نیز همین منطق با عنوان صلیب سرخ در کشورهای غیراسلامی و با نام هلالاحمر در کشورهای اسلامی برقرار است، گفت: شغلی که همراستا با فطرت انسانی است، لذت معنوی دارد و علیرغم سختیها، با روح خدمتگزاری و انساندوستی همراه است.
بابایی با اشاره به این که ایجاد درآمد پایدار برای جمعیت هلالاحمر ضروری است، اظهار کرد: در صورت همراستایی با سیاستهای کلی جمعیت هلال احمر و موافقت ایشان با این موضوع، ما میتوانیم در سطح استان بسترسازی کنیم و نقش تسهیلگر را ایفا نماییم.
وی در خصوص رفع برخی از مشکلات اقتصادی فعالان این حوزه، با بیان این که زیرساختها در بسیاری از موارد آماده است و مجوزها و تسهیلات بانکی نیز قابل پیگیری است، اظهار کرد: باید تمام اقدامات در چارچوب قانون و با هماهنگی دستگاههای دولتی انجام شود و تضاد با مقررات حاکم قابل قبول نیست.
این مسئول در خصوص طولانیبودن فرآیند نسخههای کاغذی و عدم اتصال مناسب سامانه داروخانههای هلالاحمر تصریح کرد: این موضوع نیازمند بررسی و اصلاح است و داروخانههای جمعیت هلال احمر نقش مهمی در تأمین داروهای کمیاب دارند.
بابایی در پایان با اشاره به این که مراجعهکنندگان اغلب بیماران با شرایط خاص و بحرانی هستند، گفت: بنابراین تسهیل فرآیند تهیه دارو برای این افراد، بسیار ضروری است.
حجت الاسلام مجتبی شعشعی نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر استان نیز در این دیدار اظهار کرد: جمعیت هلالاحمر با توجه به ظرفیت بالای خود، در حوزه خدمترسانی به مردم نقش ویژهای ایفا کرده و توانسته در طرح نوروزی سال ۱۴۰۴ با توجه به شاخصهای عملکردی، بهعنوان یکی از دستگاههای برتر معرفی شود.
وی با بیان این که شعار امسال این ارگان «هلالاحمر، نماد امید و خدمت بی منت» است، گفت: در صورتی که اقدام مفیدی برای هلالاحمر انجام شود به نوعی سرمایهگذاری برای استان انجام شده است.
سعید برشان عضو هیات مدیره جمعیت هلال احمر استان هم در راستای تقویت و بازآفرینی توان جمعیت هلال احمر استان، گفت: ضروری است درصدی از بودجه استانی به جمعیت هلال احمر اختصاص یابد تا بتوانیم هزینههای جاری، آموزشهای عمومی و تخصصی، و پروژههای اضطراری را بهدرستی پوشش دهیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای ویژه استان، افزود: استان یزد در بخش معادن و کشاورزی از قابلیتهای ارزشمندی برخوردار است که میتوان با استفاده از این ظرفیتها، خدمات جمعیت هلال احمر را توسعه داد و پایدارتر کرد.
برشان اظهار کرد: یکی از درخواستهای جمعیت هلالاحمر واگذاری تعدادی زمین کشاورزی به صورت پایدار به جمعیت هلال احمر است تا با کشت گیاهان دارویی و محصولات موثر در کنترل دیابت، بتوانیم هم در حوزه سلامت عمومی نقشآفرینی کنیم و هم منابع درآمدی پایداری برای جمعیت فراهم آوریم، چرا که استان یزد یکی از قطبهای دیابت کشور محسوب میشود.
وی در پایان با تأکید بر لزوم تقویت لجستیکی جمعیت هلال احمر، خاطرنشان کرد: واگذاری خودروهای سواری و تخصیص آنها به شعب مختلف در سطح استان از جمله نیازهای اساسی ماست که میتواند در افزایش سرعت و کیفیت خدمات امدادی نقش مؤثری ایفا کند.
محمد عشقی مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان نیز در این دیدار اظهار کرد: جمعیت هلالاحمر استان یزد در سال گذشته موفق شد ۴۵ نفر از نیروهای متخصص و آموزشدیده را در پایگاههای امداد و نجات جادهای بهکار گیری شدند که بیمه آنها نیز تأمین شده است.
وی اشاره کرد: امسال، ۲۴ خودروی امدادی جدید دریافت و در ناوگان توزیع شد و پیشبینی میشود دو هزار و ۵۰۰ دستگاه خودروی دیگر نیز در آبانماه به ناوگان اضافه شود تا نیازهای لجستیکی در سطح استان به حد مطلوب برسد.
عشقی با اشاره به این که اولین پایگاه امداد و نجات کویری کشور نیز در استان راهاندازی شد که با همکاری مدیریت بحران، در حال تبدیل به پایگاه ثابت است، گفت: استان یزد دومین استان کشور است که تیم امداد و نجات بانوان را با فرمول تخصصی فعال کرده و از آنها در عملیاتها استفاده میکند.
مدیر عامل هلال احمر استان ضمن بیان این که در حال حاضر، ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر بهصورت داوطلبانه با جمعیت همکاری دارند، اظهار کرد: در سال گذشته، مبلغ ۱۳ میلیارد تومان کمکهای مردمی برای مردم غزه توسط داوطلبان و جوانان جمعآوری و ارسال شد.
عشقی اضافه کرد: یادواره ۸۹ شهید امدادگر که از نیروهای ارتش، سپاه، بسیج و جمعیت هلالاحمر بودند، برای نخستین بار برگزار گردید.
این مسئول با بیان این که در حوزه بودجه حمایتی، سه میلیارد تومان برای کمکهای دارویی و درمانی دریافت شده و بانک امانات تجهیزات پزشکی در تمام شهرستانها
راهاندازی شده است، گفت: تجهیزات بهصورت رایگان در اختیار مردم قرار میگیرد.
وی با بیان این که در حوزه آموزش، طرح دادرس با همکاری آموزشوپرورش در ۱۲۳ مدرسه اجرایی شد، تصریح کرد: این طرح شامل آموزشهای کمکهای اولیه، مهارتهای مقابله با بحران، برق و مخابرات است.
این مسئول با اشاره به این که کانونهای دانشآموزی نیز فعال شدهاند و مدارس در اجرای برنامههای آموزشی و مسابقات استانی مشارکت گستردهای داشتهاند، گفت: همچنین، برنامه "سهشنبههای هلالی" در ۲۰ دقیقه از زمان صبحگاهی مدارس با همکاری آموزشوپرورش اجرا شده و شعار «هر خانه یک امدادگر» در حال تحقق است.
عشقی با بیان این که در حوزه منابع طبیعی، با همکاری نهادهای مرتبط، تفاهمنامهای برای ایجاد دهکده توریستی کشاورزی منعقد شده که فرآیند نهاییسازی آن تا ماه آینده انجام میشود، گفت: اردوگاه علیآباد نیز قرار است به این دهکده منتقل شود.
وی افزود: در بخش آموزش عمومی، دورههای امداد و کمکهای اولیه، آموزشهای تخصصی، و همچنین آموزشهای مرتبط با ایمنی در آپارتمانها و صنایع در حال برگزاری است.
عشقی ضمن بیان این که در زمینه درمان، داروخانه هلالاحمر اکنون داروهای خاص و کمیاب را تأمین میکند، گفت: در مراسم اربعین، برای سومین سال متوالی، پایگاه درمانی در عمود ۵۷۸ با مشارکت ۱۲۰ پزشک و داوطلب متخصص از استان یزد برپا شد و خدمات گستردهای ارائه شد.
وی افزود: همچنین، هشت پزشک از استان یزد بهعنوان نمایندگان سازمان حج پزشکی به حج اعزام شدند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان ضمن اشاره به این که برای تأمین درآمد پایدار، رایزنیهایی با فرمانداران جهت ایجاد منابع درآمدی محلی انجام شده تا هزینهها در همان شهرستانها صرف شود، گفت: با شبکهسازی نیروهای داوطلب و اجرای برنامههای آموزشی گسترده، هدفگذاری شده تا در صورت وقوع حادثه، استان یزد بتواند بهطور کامل با تکیه بر ظرفیت خود عمل کند و نیازی به استان معین نداشته باشد.
وی با اشاره به این که برنامه استراتژیک سال ۱۴۰۴ تدوین شده و برنامههای اجرایی روزانه آن مشخص است، تصریح کرد: همچنین، اولین خانه هلال تخصصی در حوزه امداد و نجات هوایی نیز راهاندازی شده و برنامههایی برای توسعه این مدل در دستور کار قرار دارد.
عشقی در پایان اظهار کرد: همچنین تلاش شده است تا با فعالسازی ظرفیت صنعتگران در فضای داوطلبی، پروژههای امدادی و توانبخشی با مشارکت بخش غیردولتی توسعه یابند.
انتهای پیام
نظرات