شهرام احمدپور در گفتوگو با ایسنا ضمن تحلیل شعار سال، «جهش تولید با مشارکت مردم»، به اهمیت عمیق این انتخاب از سوی مقام معظم رهبری اشاره و اظهار کرد: این شعار، نه تنها نشاندهنده توجه ویژه مقام معظم رهبری به مسائل اقتصادی است، بلکه به ضرورت یک جهش واقعی در تولید تأکید دارد؛ جهشی که بدون مشارکت فعال و مؤثر مردم امکانپذیر نخواهد بود و این مشارکت، شامل سرمایهگذاریهای مالی، فکری و انسانی است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین به طور خاص بر سرمایهگذاری انسانی به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه تأکید کرد و گفت: نیروی انسانی متخصص، متعهد و باانگیزه، موتور محرکه هرگونه توسعه اقتصادی است و بدون توجه به این سرمایه ارزشمند، دستیابی به جهش تولید تنها یک آرزو باقی خواهد ماند.
وی اعتماد به سرمایه انسانی را محور اصلی توسعه توصیف کرد و افزود: مهاجرت نیروی متخصص، میتواند چرخه تولید را با مشکل مواجه کند و فرار مغزها بر اقتصاد استان و کشور تأثیرات منفی خواهد داشت و برای مقابله با این چالش، لازم است که نیروهای جوان و مستعد شناسایی، جذب و نگه داشته شوند.
این مسئول ادامه داد: ما باید نیروهای جوان و مستعد را شناسایی و نگه داریم تا بتوانیم از این ظرفیتها در راستای بهبود فضای تولید بهرهبرداری کنیم. بنابراین رویکرد ما در قبال نیروی انسانی جوان و متخصص رویکرد حمایتی است زیرا در وضعیت فعلی، نمیتوان انتظار داشت که تکنولوژی بدون نیروی انسانی کارآمد، بتواند بر اقتصاد تأثیرگذار باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: هر سرمایهگذاری به ویژه در زمینه تولید باید با پشتوانه انسانی قوی انجام شود، یعنی میان سرمایهگذاری مالی و سرمایهگذاری انسانی ارتباط مستقیم وجود دارد و بدون نیروی انسانی متخصص و متعهد، سرمایهگذاریهای مالی به تنهایی نمیتوانند به نتایج مطلوب منجر شوند.
توجه به امنیت روانی در واحدهای تولیدی قزوین
احمدپور به ظرفیتهای بالای استان قزوین در زمینههای صنعتی و کشاورزی اشاره کرد و گفت: در قزوین، با توجه به ظرفیتهای بالای صنعتی و کشاورزی، امکان تحقق شعار سال وجود دارد. استان قزوین با زیرساختهای مناسب، سهم قابل توجهی در تأمین مایحتاج کشور دارد و میتواند در زنجیره تأمین اقتصادی نقش کلیدی ایفا کند.
وی در ادامه به لزوم توجه به امنیت روانی در واحدهای تولیدی استان پرداخت و افزود: امنیت روانی در شهرکهای صنعتی باید با جدیت بیشتری دنبال شود، زیرا مشکلات اینچنینی میتواند بر آرامش و تمرکز تولیدکنندگان تأثیر بگذارد و این موضوع، به ویژه در شرایط فعلی که رقابت برای جذب سرمایه بسیار شدید است، اهمیت دوچندانی پیدا میکند.
معاون استاندار قزوین با اشاره به اهمیت همکاری مؤثر و مستمر با بخش خصوصی خاطرنشان کرد: از ابتدای استقرار تیم مدیریتی جدید در استانداری قزوین تا کنون که حدود پنج ماه است، تیم مدیریتی جدید موفق به برقراری ارتباط مؤثر و مستمر با بخشهای مختلف خصوصی و دولتی شده که این همکاریها برای جذب سرمایهگذاری و توسعه زیرساختها بسیار حیاتی است.
وی ادامه داد: بخش خصوصی به عنوان موتور محرکه اقتصاد، با سرمایهگذاری، ایجاد شغل و نوآوری، نقش کلیدی در پیشرفت و توسعه کشور دارد، بنابراین، ایجاد یک رابطه قوی و همکاری سازنده با بخش خصوصی، از اولویتهای اصلی مدیریت استان قزوین است. این همکاری شامل برگزاری جلسات منظم، شنیدن دغدغهها و مشکلات بخش خصوصی و تلاش برای رفع آنها و ایجاد تسهیلات و مشوقهای لازم برای سرمایهگذاری است.
این مسئول با اشاره به رویکرد تعاملی و مسئله محور در حل مشکلات سرمایهگذاران افزود: برای رفع این چالشها باید تیم مدیریتی استان جلسات مستمر و هدفمندی با صنعتگران و تولیدکنندگان داشته باشند تا دغدغههای آنها را کاهش دهند. هدف از این جلسات، شناسایی و رفع موانع موجود و ایجاد یک بستر مناسب برای رشد و توسعه سرمایهگذاری در استان قزوین است.
وی به اهمیت ایجاد محیطی امن برای سرمایهگذاران تأکید کرد و گفت: امروز سرمایهگذاران با مشکلاتی چون زمانبر بودن دریافت وام و بروکراسی ادرای دستو پنجه نرم میکنند و باید از سوی مدیران، بر تأمین امنیت روانی و مالی سرمایهگذاران برنامهریزی صورت گیرد.
اهمیت ویژه گردشگری در توسعه اقتصادی قزوین
معاون استاندار قزوین در ادامه به پتانسیلهای بالای استان قزوین در زمینه گردشگری اشاره کرد و گفت: قزوین به دلیل جایگاه تاریخی و فرهنگی برجسته، دارای پتانسیل بالایی برای جذب گردشگر است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد بنابراین بخش گردشگری اهمیت ویژهای در توسعه اقتصادی استان قزوین دارد و برای جذب بیشتر گردشگر، لازم است زیرساختهای لازم، به ویژه در زمینه اقامتی و تفریحی، بهبود یابند.
وی با اشاره به به برنامهها و سیاستهای استاندار قزوین در زمینه گردشگری تصریح کرد: تسهیل در فرآیند سرمایهگذاری در بخش گردشگری از اولویتهای استانداری قزوین است و مدیریت استان برای توسعه بخش گردشگری و تسهیل سرمایهگذاری در این حوزه تلاشهای مستمر داشته است که این اقدامات، گامهای مهمی در جهت تبدیل قزوین به یکی از قطبهای گردشگری کشور خواهد بود.
احمدپور اظهار کرد: قزوین باید بتواند با فراهم کردن مکانهای اقامتی مناسب، گردشگران را به خود جذب کند. این مکانهای اقامتی شامل هتلها، اقامتگاههای بومگردی و انواع محلهای اقامت است که باید با توجه به نیازها و سلیقه گردشگران داخلی و خارجی طراحی و ساخته شوند. توسعه زیرساختهای حمل و نقل، امکانات تفریحی و رفاهی، و خدمات گردشگری نیز از دیگر مواردی است که برای توسعه پایدار گردشگری در قزوین ضروری است.
وی به اهمیت گردشگری سلامت در قزوین اشاره کرد و گفت: هدفگذاری برای بهبود امکانات بهداشتی و درمانی، به خصوص در بیمارستانهای قزوین، از جمله برنامههای پیش روی ماست. زیرا بخش سلامت یکی از زمینههای مستعد برای توسعه گردشگری محسوب میشود و یکی از اهداف ارتقای زیرساختهای پزشکی، جذب گردشگران سلامت از کشورهای همجوار، مانند عراق و آذربایجان، خواهد بود.
این مسئول خاطرنشان کرد: توسعه زیرساختهای درمانی، ارتقاء کیفیت خدمات پزشکی و آموزش کادر درمانی متخصص، از جمله اقداماتی است که برای تحقق این هدف لازم است انجام شود؛ گردشگری سلامت، نه تنها به توسعه بخش سلامت کمک میکند، بلکه میتواند به ایجاد شغل و افزایش درآمد در استان نیز منجر شود.
وی بیان کرد: امنیت سرمایهگذاران و تسهیلگری در خصوص حضور گردشگران و دوری از نگاههای افراطی در حوزه گردشگری و همچنین توجه به نشاط اجتماعی نیز از جمله مواردی است که نیازمند توجه جدی همه آحاد مسئولین است، مشارکت همه افراد در نواختن آهنگ توسعه استان نیازمند همافزایی و همدلی است و این سیاست راهبردی دولتمردان استان است.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار قزوین در بخش پایانی سخنان خود با تأکید مجدد بر اهمیت حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم و لزوم مشارکت همگانی در فرآیند توسعه، گفت: ما باید به سمت تولید و تقویت جوانان و نیروی انسانی در هر زمینهای حرکت کنیم و با تکیه بر ظرفیتهای گردشگری و صنایع، آیندهای روشن برای استان قزوین رقم بزنیم.
انتهای پیام
نظرات