سید محمدرضا هاشمی روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت در جلسه ستاد بازآفرینی شهری خراسان جنوبی اظهار کرد: برخی از پروژههای عمرانی شهرداری نیازمند خاکبرداری و مطالعات دقیق هستند، از اینرو انتظار میرود ادارهکل میراث فرهنگی در تعیین تکلیف محدودههای تاریخی نقش فعالتری ایفا کند.
وی با اشاره به ظرفیت طرح نهضت ملی مسکن افزود: با تمرکز بر محلات قدیمی و کمتر برخوردار میتوان واحدهای مسکونی مقاوم احداث کرد که این اقدام به کاهش مهاجرت و پیشگیری از بروز آسیبهای اجتماعی کمک میکند.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در صورت عدم ارائه خدمات کافی به مناطق کمتر توسعهیافته، کانونهای آسیبزا در این نواحی شکل میگیرد، ادامه داد: افزایش تنوع فرهنگی، زبانی و اجتماعی در این محلات، گاه به چالشهای خاصی منجر میشود که باید با برنامهریزی مدیریت شود.
هاشمی بر لزوم همزمانی در اجرای زیرساختها، مقاومسازی، ایمنسازی و توسعه فضای سبز در بافتهای فرسوده تأکید کرد و گفت: این مناطق محل سکونت شمار زیادی از مردم هستند و باید با بهرهگیری مناسب از ظرفیت تبصره ۱۴ و سهمیه استان از اعتبارات ملی، پروژهها را سرعت بخشید.
وی همچنین هشدار داد: در صورت عدم ورود جدی شهرداری و نظام مهندسی به موضوع مقاومسازی، خطرات ناشی از وقوع زلزله، خسارات جبرانناپذیری به دنبال خواهد داشت.
استاندار بر شناسایی محلات هدف بازآفرینی در بیش از ۱۵ شهر استان برای سال ۱۴۰۴ و تدوین طرحهای توسعه شهری تأکید کرد و افزود: حضور و مشارکت مردم، روحانیون و نخبگان محلی در فرآیند برنامهریزی از طریق جلسات محلی، زمینهساز افزایش اعتماد عمومی خواهد بود.
وی همچنین از حمایت از ایدههای کارشناسی همچون طرح بانک مسکن برای ساخت واحدهای مسکونی خبر داد.
هاشمی در پایان یادآور شد: بیش از ۱۲۵ هزار نفر از جمعیت شهری استان در محلات بافت فرسوده و تاریخی زندگی میکنند که نیازمند نگاه ویژه و اجرای دقیق برنامههای بازآفرینی هستند.
انتهای پیام
نظرات