مسلم حسنآبادی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: شهرستان اسدآباد دارای ۱۵ هکتار گلستان و مزرعه گلمحمدی بوده که از این میزان سطح حدود ۱۴ هکتار آن بارور و یک هکتار آن به گلستان و مزارع گلمحمدی غیر بارور و تازه احداث شده اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه بهطور میانگین از هر هکتار گلستان و مزارع گلمحمدی این شهرستان ۲.۵ تا سه تُن گلمحمدی تر بهصورت باز و غنچه قابل برداشت است، تصریح کرد: گل محمدی بهصورت قلمه و پاجوش از اوایل مهر تا اواسط آبان کشت و از اواخر اردیبهشت تا خرداد بهصورت گلبرگ و غنچه برداشت میشود.
حسنآبادی از گل محمدی به عنوان یک گیاه راهبردی و اقتصادی نام برد و بیان کرد: اقتصادی بودن، بازار پسندی، قیمت مناسب و ارزش افزوده این گیاه موجب شده کشت آن از سالهای گذشته در منطقه مورد توجه قرار بگیرد.
مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد با بیان اینکه برداشت گلمحمدی به زودی از گلستانها و مزارع گلمحمدی این شهرستان آغاز خواهد شد، خاطرنشان کرد: بهطور میانگین از هر ۱.۵ تا دو کیلوگرم گلمحمدی تر تولید و استخراج یک لیتر گلاب اعلا به دست میآید که براساس پیشبینی از سطح گلستانهای این شهرستان میانگین ۳۰ هزار لیتر تولید و استخراج گلاب امکانپذیر خواهد بود.
وی محصول تولیدی گل محمدی را بصورت گلبرگ خشک، غنچه خشک و گلاب برشمرد و اظهار کرد: در شهرستان اسدآباد به دلیل نبود صنایع تبدیلی مرتبط با فرآوری گلاب و گلابگیری، برای همین فرآوری این محصول بهصورت سنتی و دستی انجام میگیرد.
حسنآبادی گفت: به دلیل گران بودن غنچه گلمحمدی و نیاز به بسته بندی شکیل غنچه آن برای فروش و عرضه در بازار و نبود صنایع مناسب برای بسته بندی این محصول در شهرستان، برای همین بهرهبرداران فعالیت کننده در این حوزه شهرستان چندان این محصول را بهصورت غنچه فرآوری نمیکنند و در صورت تولید غنچه، این تولید غنچه بیشتر برای خودمصرفی خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه اکثر گلستانهای موجود شهرستان به صورت پراکنده بوده و گلستان های گسترده موجود آن میانگین در سطح دو تا ۲.۵ هکتار هستند، افزود: بیشترین پراکنش مزارع گلمحمدی و گلستان این شهرستان به حومه اسدآباد از جمله روستاهای حاجیآباد و ویرایی اختصاص دارد که در همین رابطه در روستای حاجی یکی از بهرهبرداران گلمحمدی به بحث گلابگیری و فرآوری این محصول نیز اشتغال دارد.
حسنآبادی محصول تولیدی گل محمدی را به صورت گلبرگ خشک، غنچه خشک و گلاب فرآوری شده برشمرد و یادآور شد: از این محصول درموارد دارویی، آرایشی بهداشتی و سایر موارد استفاده میشود.
به گزارش ایسنا، گل محمدی با دارا بودن مزایای بسیار گیاهی با اهمیت محسوب میشود، این گیاه نسبت به کم آبی مقاوم است و مناطق باز و آفتابگیر را ترجیح میدهد. برداشت گل محمدی از صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و در هوای خنک شروع و باید تا قبل از گرم شدن هوا انجام گیرد و بلافاصله به بیرون از مزرعه منتقل شود.
استخراج گلاب از گل محمدی یکی از تولیدات مهم اقتصادی کشور بوده بهطوری که هر ساله گلاب تولید شده و اسانس حاصل از آن علاوه بر مصرف داخلی به خارج از کشور نیز صادر میشود.
گل محمدی حاوی ویتامینها و آنتی اکسیدانهای مفید برای بدن از جمله ویتامین C است و برای درمان مشکلات پوستی از جمله آکنه و برطرف کردن انواع لکههای پوستی و چین و چروک میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
انتهای پیام
نظرات