• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404022417429
  • خبرنگار : 51009

مشاور وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد

ضرورت بازنگری در سیاست‌های حمایتی ازدواج

ضرورت بازنگری در سیاست‌های حمایتی ازدواج

ایسنا/زنجان مشاور امور اجتماعی معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: با وجود مشکلات متعدد در مسیر ازدواج جوانان، سیاست‌گذاران موظف‌اند در جهت اصلاح سیاست‌ها و برنامه‌های موجود گام بردارند.

بهمن عبدی امروز (چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت) در همایش ملی «جوانان، ازدواج و خانواده» که در دانشگاه زنجان برگزار شد، با بیان اینکه حضور در جمع دانشجویان شاداب و پرانرژی فرصت مغتنمی است، اظهار کرد: دانشگاه‌ها همواره مظهر پویایی و نشاط در جامعه بوده‌اند و برگزاری چنین همایش‌هایی نقش مهمی در تبیین دغدغه‌های اجتماعی به‌ویژه در حوزه جوانان دارد.

وی با اشاره به وضعیت ازدواج در استان زنجان، گفت: براساس آمارهای موجود، در سال ۱۴۰۱ نرخ ازدواج در استان ۵.۵۸ بوده که این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۴.۸۷ درصد کاهش یافته است. همچنین در سال گذشته ۶۹۴۰ ازدواج و ۲۵۸۱ طلاق در استان به ثبت رسیده که نرخ طلاق تغییر چندانی نداشته و حدود ۰.۸۱ درصد بوده است.

عبدی با اشاره به کاهش نرخ ازدواج نسبت به سال قبل، بر ضرورت برنامه‌ریزی هدفمند بر پایه مستندات علمی تأکید کرد و گفت: نبود شرایط مناسب برای ازدواج جوانان، به معنای محرومیت بخشی از حقوق اجتماعی آن‌هاست، در حالی که عمده متغیرهای مؤثر در این مسئله خارج از اراده خود جوانان است.

مشاور امور اجتماعی معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان همچنین خاطرنشان کرد: تسهیلات ازدواج در استان نیازمند پیگیری و بهبود است، به طوری که تنها ۶۰ درصد متقاضیان در سال ۱۴۰۳ موفق به دریافت وام ازدواج شدند که لازم است موانع تحقق کامل این تسهیلات بررسی و رفع شود.

وی با اشاره به تحولات جمعیتی استان زنجان گفت: بر اساس مطالعات صورت‌گرفته تا سال ۱۴۱۳ جمعیت بالای ۶۵ سال در استان از ۷.۸ درصد فعلی به ۱۰.۷ درصد خواهد رسید و شاخص وابستگی سالمندان از ۱۱ به حدود ۱۵.۵ درصد افزایش خواهد یافت. این روند، ضرورت تطبیق زیرساخت‌ها و ایجاد رشته‌های تخصصی دانشگاهی برای خدمات‌دهی به سالمندان را دوچندان می‌کند.

عبدی همچنین از دانشجویان و اساتید دانشگاه خواست با همکاری اداره کل ورزش و جوانان و معاونت جوانان وزارتخانه، در جهت شناسایی فرصت‌های پژوهشی، آسیب‌شناسی مشکلات حوزه جوانان و ارائه راهکارهای اجرایی مشارکت فعال داشته باشند.

در ادامه مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان با تأکید بر اهمیت نقش پژوهش در تولید علم و ارتقای کیفیت تصمیم‌گیری‌های اجتماعی، گفت: سرمایه‌گذاری در پژوهش، منجر به تولیدات بهینه در حوزه علم و عمل خواهد شد و پژوهشگران سرمایه‌های اصلی تولید علم در ایران اسلامی هستند.

اسلام محمدی‌پور با بیان اینکه این همایش بستری برای تبادل اندیشه‌های علمی و ارائه تحقیقات کاربردی در حوزه خانواده و جوانان است، اظهار کرد: این همایش با هدف بررسی چالش‌ها و راهکارهای ارتقای بنیان خانواده، انتخاب آگاهانه در ازدواج و توانمندسازی نسل جوان برگزار شده و نتایج آن می‌تواند به بهبود سیاست‌گذاری‌های مرتبط با جوانان منجر شود.

وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص سال سرمایه‌گذاری برای تولید، افزود: اگر از این جمله الهام بگیریم، به این نتیجه می‌رسیم که سرمایه‌گذاری در حوزه پژوهش می‌تواند موجب توسعه علمی و فرهنگی کشور شود.

محمدی‌پور با تأکید بر ظرفیت‌های استان زنجان در حوزه خانواده و مشاوره بیان کرد: در حال حاضر ۴۰ مشاور ازدواج و چندین سازمان مردم‌نهاد (سمن) فعال در این حوزه در استان فعالیت دارند که می‌توانند در مسیر آموزش، توانمندسازی و فرهنگ‌سازی بومی و اسلامی خانواده‌ها نقش مؤثری ایفا کنند.

مدیرکل ورزش و جوانان زنجان همچنین از مشارکت ارگان‌ها و نهادهای مختلف در برگزاری این همایش قدردانی کرد و گفت: شهرداری زنجان، مرکز پژوهش‌های وزارت ورزش، سازمان مدیریت، انجمن‌های جامعه‌شناسی و روانشناسی، دانشگاه زنجان و دیگر نهادهای همکار، نقش مهمی در شکل‌گیری این رویداد علمی داشتند.

در ادامه، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه زنجان با اشاره به اهمیت حمایت از ازدواج جوانان، به‌ویژه دانشجویان، گفت: در سال‌های اخیر تلاش‌های فراوانی برای ترویج ازدواج پایدار و کاهش نرخ طلاق در میان دانشجویان استان زنجان انجام شده که ثمرات آن در آمارها مشهود است.

حجت‌الاسلام علی قره‌داغی ادامه داد: نهاد رهبری در دانشگاه زنجان به عنوان متولی ازدواج دانشجویی استان فعالیت دارد و هر ساله در این سالن، شاهد برگزاری جشن‌های ازدواج دانشجویی هستیم و توفیق داریم در کنار زوج‌های جوان باشیم. امسال نیز با افتخار جشن ۳۰ سالگی ازدواج دانشجویی را برگزار کردیم.

وی با اشاره به آمار کاهش نرخ طلاق در ازدواج‌های دانشجویی عنوان کرد: تا سال ۹۷ نرخ طلاق در ازدواج‌های دانشجویی زنجان ۳.۳ درصد بود، اما با برنامه‌ریزی فرهنگی و حمایت نهادهای مختلف، این عدد در سال‌های اخیر به ۲.۳ درصد کاهش یافته که در میان استان‌ها رتبه‌ای ممتاز محسوب می‌شود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه زنجان همچنین از برگزاری سفرهای زیارتی مشهد برای زوج‌های دانشجو سخن گفت و افزود: با حمایت خیرین، رؤسای دانشگاه‌ها و اداره کل ورزش و جوانان، موفق شدیم سفر مشهد را به‌صورت متمرکز برای زوج‌های دانشجو برگزار کنیم. این سفرها همراه با دوره‌های آموزشی هدفمند، نقش مهمی در تحکیم خانواده داشته‌اند.

وی ازدواج را دارای سه رکن «انتخاب درست»، «زندگی مشترک» و «ادامه زندگی» دانست و تصریح کرد: کلاس‌ها، جلسات آموزشی و طرح‌هایی مانند «دردانه» همگی در جهت آموزش قبل از ازدواج و کاهش آسیب‌ها بوده‌اند.

قره‌داغی  گفت: اگر قرار است برای آینده سرمایه‌گذاری کنیم، باید دانشجویان و جوانان را دریابیم. دانشگاه مهد تربیت جوانان است و با هم‌افزایی میان نهادهای فرهنگی، می‌توانیم آینده‌ای روشن برای نسل جوان رقم بزنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha