• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404022417607
  • خبرنگار : 30147

فرماندار مطرح کرد

افزایش ساعات آفتابی؛ فرصت طلایی برای سرمایه‌گذاران انرژی در مه‌ولات

افزایش ساعات آفتابی؛ فرصت طلایی برای سرمایه‌گذاران انرژی در مه‌ولات

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار مه‌ولات گفت: شهرستان مه‌ولات با برخورداری از بیشترین ساعات آفتابی در خراسان رضوی، به عنوان یک شهرستان بسیار مطلوب جذاب برای سرمایه‌گذاران در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر شناخته می‌شود.

ریحانه شریعتی در حاشیه دیدار با مشاور استاندار و مسئول پیگیری پروژه‌های کلان و طرح‌های ویژه خراسان رضوی در پروژه‌های مهم، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: این منطقه نه تنها به دلیل شرایط جغرافیایی مناسب، بلکه به دلیل نیاز مبرم کشاورزان به تأمین برق پایدار برای چاه‌های آب، فرصتی منحصر به فرد برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه با توجه به برنامه‌ریزی‌های اخیر برای تسهیل سرمایه‌گذاری و کاهش موانع اداری، مه‌ولات در آستانه تبدیل به قطب انرژی خورشیدی در استان قرار دارد، افزود: تلاش ما بر رفع مشکلات سرمایه‌گذاری در راستای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر است.

مه‌ولات اولین شهرستان باغسرای استان

شریعتی از مه‌ولات به عنوان اولین شهرستان باغسرای استان نام برد و افزود: بالغ‌بر ۹۸ درصد مردم شهرستان مه‌ولات بهره‌برداری حوزه کشاورزی هستند و دغدغه اصلی‌شان خاموشی چاه‌های کشاورزی است.

افزایش ساعات آفتابی؛ فرصت طلایی برای سرمایه‌گذاران انرژی در مه‌ولات

وی با بیان اینکه تاکنون خسارت‌های بسیاری ناشی از خاموشی چاه موتورها به بخش کشاورزی شهرستان که قطب اصلی تولید پسته خراسان رضوی محسوب می‌شود وارد شده است، بیان کرد: تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا فرایند سرمایه‌گذاران بزرگی مانند شرکت گلرنگ که می‌خواهد ۲۰۰ مگاوات تولید برق را در شهرستان داشته باشد تسهیل شود.

فرماندار مه‌ولات گفت: گرچه اکنون تمام مصرف برق شهرستان مه‌ولات در حوزه کشاورزی، خانگی و... در مجموع ۴۷ مگاوات است اما فقط یک شرکت می‌خواهد ۲۰۰ مگاوات تولید برق در منطقه داشته باشد.

ضرورت سرعت بخشیدن به صدور مجوزها از سوی استان

وی افزود: همچنین به زودی با کلنگ زنی نیروگاه ۱۵ مگاواتی در ورودی روستای خوشدره بخش شادمهر شهرستان و ۲۰۰ مگاواتی شرکت گلرنگ شهرستان مه‌ولات پیشتاز تولید انرژی برق خورشیدی خواهد شد.

فرماندار مه‌ولات با اشاره به اینکه برای تحقق این مهم تمام موانع را برای سرمایه‌گذاران هموار خواهیم کرد، گفت: در آینده نزدیک از این فرصت برای کاهش میزان خاموشی‌ها به نفع کشاورزان بهره خواهیم برد.

وی تولید انرژی برق خورشیدی را بسیار سودآور و به عنوان درآمد پایدار دانست و اظهار کرد: شهرستان مه‌ولات به دلیل شرایط جغرافیایی و میزان ساعت آفتابی بهترین فرصت را در منطقه برای استفاده از این نعمت خدادادی بزرگ دارد.

شریعتی با بیان اینکه جلسات مخصوص سرمایه‌گذاران به طور ویژه در شهرستان برگزار می‌شود، تصریح کرد: درخواست ما سرعت بخشیدن به صدور مجوزها از سوی استان است.

وی با اشاره به اینکه مسئولان استانی به خصوص شخص استاندار خراسان رضوی تأکید بسیاری در سرعت بخشیدن به روند اجرای پروژه‌ها دارند، بیان کرد: تلاش بر برداشتن مشکلات از پیش پای سرمایه‌گذاران است.

مه‌ولات، نزدیک‌ترین شهرستان به کویر در خراسان رضوی

فرماندار مه‌ولات ادامه داد: مه‌ولات به لحاظ موقعیت جغرافیایی و از سویی چون نزدیک‌ترین شهرستان به کویر در خراسان رضوی است، برای همین بیشترین ساعات خورشیدی و بهترین پتانسیل را برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی داریم.

وی با بیان اینکه برای تولید برق خورشیدی بهترین نقاط در شهرستان شناسایی شده است، در خصوص مشکلات پیش روی سرمایه‌گذاران گفت: به دلیل اینکه مقداری بروکراسی‌های اداری طولانی شده بود در نشست اخیر با مشاور استاندار و مسئول پیگیری پروژه‌های کلان و طرح‌های ویژه خراسان رضوی، مشکلات رفع شد و پاسخگویی ادارات سرعت خوبی گرفت.

کاهش کیفیت محصول کشاورزان و شوری آب ناشی از خاموشی چاه موتورها

شریعتی در ادامه به مشکلاتی که از ناترازی‌های انرژی برای کشاورزان شهرستان به وجود آمده است اشاره کرد و افزود: در شهرستان مه‌ولات ۴۲۰ حلقه چاه داریم که به دلیل قطعی روزانه برق تا ۱۰ ساعت و از سویی چون ۶ ماه از سال چاه‌ها کاملاً خاموش هستند موجب کاهش کیفیت محصول کشاورزان و شوری آب شده است.

افزایش ساعات آفتابی؛ فرصت طلایی برای سرمایه‌گذاران انرژی در مه‌ولات

وی با اشاره به اینکه خاموشی چاه موتورها موجب متزلزل شدن پایه اقتصادی شهرستان که کشاورزی هست شده است، خاطرنشان کرد: کشاورزان به دلیل خاموشی چاه موتورها اعتراضات بسیاری دارند.

فرماندار مه‌ولات گفت: در راستای کاهش مشکلات ضمن اینکه از دولت درخواست داریم به مه‌ولات توجه ویژه‌تری داشته باشند که همین‌گونه هم شده است، میز اقتصادی کشاورز را فعال کرده‌ایم و تلاش شده تا خود آنها تولید برق مصرفی‌شان را تأمین کنند.

ایجاد ۳۱ نیروگاه خورشیدی در بخش کشاورزی

وی با بیان اینکه تاکنون ۳۱ نیروگاه خورشیدی در بخش کشاورزی ایجاد شده است، اظهار کرد: از این ۳۱ نیروگاه ۱۸ نیروگاه نیز وارد مدار شده‌اند و باقی نیز مراحل پایانی را می‌گذرانند؛ همچنین تعدادی دیگر از کشاورزان در حال جانمایی زمین‌ها برای ایجاد پنل‌های خورشیدی هستند.

شریعتی با اشاره به اینکه در افق آینده مه‌ولات هر کشاورزی تولید برق مصرفی خود را خواهد داشت، افزود: همچنین تمامی ادارات مجاب شده‌اند که تولید برق مصرفی خودشان را داشته باشند.

سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد تومان توسط بنیاد علوی برای اولین بار

وی ادامه داد: با پیگیری‌های صورت گرفته بنیاد علوی برای اولین بار در شهرستان ۴۰ میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات قول مساعده داده است که ثبت نام‌ها شروع و در حال پیگیری هستیم.

فرماندار مه‌ولات با بیان اینکه تمامی ۴۰ میلیارد تومان برای تولید انرژی خورشیدی در محروم‌ترین روستاها که در بالادست مه‌ولات هستند خواهد بود، خاطرنشان کرد: همچنین مقرر شده بنیاد برکت نیروگاه‌های خورشیدی را برای درامد اقشار ضعیف به صورت تجمیعی در روستاهای محروم انجام دهد.

وی با تأکید بر اینکه ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی به عنوان کار زیربنایی است و کشاورزان به خوبی به این سمت حرکت کرده‌اند، گفت: گرچه در چشم‌انداز آینده‌ای که تا افق ۱۴۰۶ استان برای شهرستان مه‌ولات دیده ۲۰۹ مگاوات برای منطقه پیش‌بینی شده اما هم اکنون در برنامه خود شهرستان ۲۱۹ مگاوات در حال ایجاد داریم و عملاً جلوتر از آن افق هستیم.

فیض‌آباد، مرکز شهرستان ۵۷ هزارنفری مه‌ولات در ۲۰۷ کیلومتری مشهد قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha