• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1404022417622
  • خبرنگار : 71654

اینترنت «5G» برای انسان خطرناک نیست

اینترنت «5G» برای انسان خطرناک نیست

آیا نگران سوختن سلول‌هایتان توسط شبکه ۵G هستید؟ باید بگوییم که شاید نیازی به نگرانی نباشد. یک مطالعه جدید به بررسی تاثیر این فرکانس بر سلول‌های انسان پرداخته و هیچ مدرکی مبنی بر آسیب رساندن فرکانس رادیویی ۵G به سلول‌های پوست انسان، حتی در سطوح ۱۰ برابر بیشتر از حد مجاز قانونی، پیدا نکرده است.

به گزارش ایسنا، دانشمندان آلمانی سلول‌های پوست را برای دو روز متوالی با فرکانس‌های ۵G مورد هدف قرار دادند و کشف کردند که هیچ اتفاقی برای آنها نیافته است. سلول‌ها هیچ تغییر معناداری در بیان ژن یا الگوهای متیلاسیون دی‌ان‌ای که اولین نشانه‌های آسیب سلولی است، نشان ندادند.

به نقل از اس‌اف، محققان به رهبری ویویان مایر (Vivian Meyer) از دانشکده علوم دانشگاه کانستراکتر، در مقاله خود که در مجله PNAS Nexus منتشر شده است، نوشتند: این داده‌ها به شدت از این نظریه پشتیبانی می‌کنند که هیچ مدرکی برای آسیب ناشی از قرار گرفتن در معرض امواج ۵G به سلول‌های پوست انسان وجود ندارد.

بررسی تاثیر جنجالی فرکانس ۵G بر انسان

این تحقیق در حالی انجام می‌شود که شبکه‌های ۵G در سراسر جهان در حال گسترش هستند و فرکانس‌های بالاتر وارد بازار می‌شوند. ترس عمومی در مورد ۵G به نظریه‌های توطئه دامن زده و حتی در برخی مناطق منجر به خرابکاری در دکل‌های سلولی شده است، با وجود اینکه فیزیکدانان دائما توضیح می‌دهند که چرا این فرکانس‌ها نمی‌توانند باعث آسیب زیستی شوند.

محققان خاطرنشان کردند که در فرکانس‌های آزمایش شده در این آزمایش، انرژی‌های کوانتومی بسیار پایین بودند و اثرات فتوشیمیایی یا حتی یونیزه کننده نداشتند. به عبارت دیگر، فیزیک پایه نشان می‌دهد که ۵G نمی‌تواند به سلول‌ها آسیب برساند و اکنون شواهد تجربی مستقیمی وجود دارد که از این امر پشتیبانی می‌کند.

نحوه عملکرد آزمایش

رویکرد این گروه به دلیل طراحی دقیق آن مورد توجه است. آنها از دو نوع سلول پوست انسان (کراتینوسیت‌ها و فیبروبلاست‌ها) استفاده کردند و آنها را در معرض میدان‌های الکترومغناطیسی ۵G با فرکانس‌های ۲۷ گیگاهرتز و ۴۰.۵ گیگاهرتز قرار دادند. اینها فرکانس‌هایی هستند که برای شبکه‌های ۵G آینده برنامه‌ریزی شده‌اند. آنها هم حد مجاز قرار گرفتن در معرض شبکه و هم ۱۰ برابر این مقدار را به مدت دو تا ۴۸ ساعت آزمایش کردند.

کنترل دما یک ویژگی کلیدی بود که مطالعات قبلی از آن غافل بودند. از آنجایی که گرمایش می‌تواند به سلول‌ها آسیب برساند، محققان دما را ثابت نگه داشتند تا هرگونه اثر غیر حرارتی را مجزا کنند. آنها همچنین آزمایش‌های «کور» انجام دادند، به این معنی که تحلیلگران داده‌ها تا پس از تکمیل تجزیه و تحلیل‌های خود نمی‌دانستند کدام نمونه‌ها در معرض اشعه قرار گرفته‌اند و کدام نگرفته‌اند.

پس از قرار گرفتن در معرض اشعه، محققان الگوهای بیان ژن و متیلاسیون دی‌ان‌ای را با استفاده از روش‌های پیشرفته بررسی کردند. آنها سلول‌های در معرض اشعه ماوراء بنفش را به عنوان گروه شاهد در نظر گرفتند، زیرا نور ماوراء بنفش قطعا به سلول‌های پوست آسیب می‌رساند تا ثابت کنند که روش‌های آنها می‌تواند آسیب را در صورت وجود تشخیص دهد.

نتیجه چه بود؟ عملا هیچ. سلول‌هایی که در معرض فرکانس قرار گرفته بودند تقریبا مشابه سلول‌هایی بودند که در معرض چیزی قرار نگرفته بودند. تفاوت‌های اندکی که شناسایی شده بود، به نظر تصادفی می‌رسید. در همین حال، سلول‌های در معرض اشعه ماوراء بنفش تغییرات چشمگیری نشان دادند و این امر تایید کرد که روش‌ها به درستی کار می‌کنند.

محققان یک «تحلیل ترکیبی» جدید برای تشخیص هرگونه الگوی ظریفی که تجزیه و تحلیل عادی ممکن است از دست بدهد، توسعه دادند. این رویکرد همچنین تایید کرد که هیچ اثر معناداری میان قرار گرفتن در معرض ۵G و آسیب سلولی وجود ندارد.

جالب اینجاست که وقتی آنها دما را کنترل نکردند و اجازه دادند که قرار گرفتن در معرض فرکانس ۵G  سلول‌ها را کمی گرم کند، برخی تغییرات سلولی مشاهده شد. این تایید می‌کند که اثرات حرارتی می‌توانند در صورت افزایش دما، پاسخ‌هایی را ایجاد کنند، که نشان می‌دهد چرا کنترل مناسب دما در این مطالعات اهمیت دارد.

این تحقیق ادعاهایی مبنی بر اینکه این فرکانس‌ها ممکن است به دی‌ان‌ای آسیب برسانند یا به سلول‌ها آسیب برسانند را به چالش می‌کشد. محققان خاطرنشان کردند که معدود مطالعاتی که اثرات مضر شبکه ۵G را نشان می‌دهند، نقص‌های جدی در روش‌های خود دارند.

محققان خاطرنشان کردند: علیرغم ارزیابی‌های سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۰ و برنامه ملی سم‌شناسی (NTP)، این موضوع هنوز در رسانه‌ها، افکار عمومی و حوزه سیاسی رایج است. این امر تا حدودی به دلیل چند مطالعه علمی جداگانه است که شواهد متضادی را ارائه می‌دهند.

با گسترش شبکه‌های ۵G و پیاده‌سازی فرکانس‌های بالاتر، این تحقیق شواهد بسیار مورد نیاز را برای مقابله با ترس‌های بی‌اساس ارائه می‌دهد. محققان امیدوارند یافته‌های آنها به بستن این بحث کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha