به گزارش ایسنا، عباس گودرزی امروز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه در دومین همایش ملی رویش امید در مشهد، بیان کرد: دنیای غرب به دنبال از بین بردن بنیاد خانواده در ایران است؛ یعنی از بین رفتن شبکه و پشتوانه محکم برای جامعه. شخصیت انسان را خانواده به تکامل می رساند. خانواده یک عنصر اساسی در پیکر جامعه است. قانون اساسی ما میگوید هر برنامه و هر اقدامی باید در مسیر تقویت بنیاد خانواده باشد. فرزندآوری مولفه مهم جمعیت در کشور است.
وی در ادامه اظهار کرد: اگر جمعیت ما رو به پیری برود آینده ایران به مخاطره خواهد افتاد. در آمار سال ۹۵ جمعیت سالمند ۰/۱ بوده است. یعنی از هر ۱۰ نفر یک نفر سالمند است. دولت شهید رئیسی پشتوانه خوبی برای تصمیم سازان مجلس در حوزه قانون جمعیت بود. امروز بررسی کردند و می گویند در سال ۷۵ حدود ۱۵ درصد مردم به فرزند سوم و بالاتر علاقه داشتند اما در سال ۹۶ حدود ۶۰ درصد به فرزند سوم علاقه داشتند. نظام نگرشی و مطلوبیت ذهنی در جامعه است.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس تصریح کرد: نرخ باروری در سال ۱۴۰۰ حدود ۱/۷ است. من شهادت می دهم که نمایندگان از صمیم دل و عمق جان برای بحث جمعیت تلاش می کنند. علاوه بر تصویب قوانین خوب باید نظارت خود را تقویت کنیم. مجلس این رویکرد را دارد. مجلس در زمینه افزایش جمعیت پیش گام است که تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تجلی آن است. در مجلس دهم مطرح شد اما کوتاهی شد.
وی در ادامه تاکید کرد: وقتی بچه دار می شویم، در راهرو های ثبت احوال پدر صاحب بچه را در می آورند. پدر می گوید من اگر سه بچه داشته باشم با حقوق پایین چگونه هزینهها را تامین کنم. مصوبه راهبردی مجلس جامعه هدف را بزرگ دیده و محدود به زنان شاغل نکرده است. این تدبیر مجلس را میرساند. مجلس بیمه مادران روستایی و عشایر غیر شاغل دارای فرزند سوم و بیشتر را دیده است. پوشش بیمه درمان ناباروری را مجلس دیده است. فرآیند باید روشن باشد. خانوادهها به راحتی نمی توانند وام فرزند آوری بگیرند. به راحتی نمی توانند تسهیلات درمان ناباروری را دریافت کنند.
وی افزود: زیرساختها وجود دارد. در کنار اعتبارات گستردهای که دائم دیده می شود، اگر یک سبد غذایی و پوشاک به مادران داده شود هزینه نیست، بلکه سرمایه گذاری است. در قانون بودجه به همت همکاران برای تشویق فرزندآوری تصمیمات خوبی دیده شده است. قانون جوانی جمعیت یک شروع است. ما می خواهیم گفتمان سازی کنیم. می خواهیم جامعه را از فرد محور به خانواده محور ببریم. مجلس تمام قد پشتوانه مسئله جمعیت و خانواده است. این برای ما یک تکلیف راهبردی است.
انتهای پیام
نظرات