• پنجشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۵:۲۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404022518268
  • خبرنگار : 71496

نشست مقدماتی وزیران خارجه عرب در بغداد با پیشنهاد تشکیل کمیته وزراتی حل اختلاف

نشست مقدماتی وزیران خارجه عرب در بغداد با پیشنهاد تشکیل کمیته وزراتی حل اختلاف

وزیر خارجه عراق امروز پنج‌شنبه در جلسه مقدماتی وزرای خارجه اتحادیه عرب پیشنهاد تشکیل یک کمیته عالی رتبه وزارتی برای حل اختلافات بین کشورهای عربی را مطرح کرد.

به گزارش ایسنا، پس از آنکه «عبد اللطیف بن راشد الزیانی» وزیر خارجه بحرین امروز در نشست مقدماتی وزرای خارجه اتحادیه عرب در بغداد ریاست سی‌وچهارمین دور نشست اتحادیه را به عراق واگذار کرد، «فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق در سخنرنی که در این مراسم داشت، گفت: تحولات سیاسی و امنیتی پرشتاب منطقه مستلزم اتحاد ما و همکاری با یکدیگر جهت نزدیک‌سازی رویکردها و آغاز گفتگو و انجام تلاش‌های دیپلماتیک برای حفظ اتحاد و موضعگیری یکپارچه است.

وزیر خارجه عراق اظهار کرد: در همین راستا و با توجه به تنش‌هایی که به تازگی در روابط برخی از کشورهای عربی به وجود آمده، اختلاف‌نظرها و تنش در اظهارات مسوولان این کشورها، عراق در راستای تلاش‌های خود برای رفع آنها و همسو کردن مواضع کشورهای عربی پیشنهاد تشکیل یک کمیته عالی رتبه وزارتی با عضویت آزاد برای حل اختلافات را می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری «شفق نیوز» عراق، فؤاد حسین در ادامه گفت:  این کمیته متشکل از عراق، بحرین، دبیرکل اتحادیه عرب و کشورهای عربی است که تمایل به عضویت در آن دارند و کمیته موظف است رویکردهای اعضا را به هم نزدیک کند تا اختلافات برطرف شده و فضا آرام شود.

همچنین او در این نشست گفت: در حال عبور از مرحله بسیار حساسی هستیم که نیازمند تلاش‌های مشترک بیشتری است.

فؤاد حسین در ادامه بار دیگر حمایت ثابت عراق از مساله فلسطین را اعلام کرده و بر حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه برای تحقق ثبات سیاسی و اقتصادی در این کشور تاکید ‌کرد و حفظ ثبات و آرامش آن را خواستار شد.

وزیر خارجه عراق گفت: مرحله کنونی در سوریه مستلزم آن است که ما از تلاش برای ایجاد یک کشور دموکراتیک، شکوفا و با ثبات حمایت کنیم.

او در ادامه نیز حمایت از لبنان را خواستار شد و حملات مکرر رژیم صهیونیستی به این کشور را محکوم کرد و بر لزوم عقب‌نشینی کامل این رژیم از خاک لبنان تاکید کرد.

وزیر خارجه عراق تاکید کرد که بغداد از تمامی ابتکارعمل‌ها برای برقراری صلح حمایت می‌کند.

او همچنین به توقف عملیات‌های نظامی در سودان و توسل به گفتگوی سازنده و مذاکره تشویق کرد و از طرف‌های لیبیایی خواست اختلافات خود را از راه گفتگو و تفاهم حل کنند تا منافع ملی فراگیر آنها محقق شود.

«احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب نیز در این نشست اظهار کرد: اجلاس آتی سران عرب با لحظه تاریخی مهمی همزمان شده است و ما باید رویکرد یکپارچه و مشترکی داشته باشیم.

ابوالغیط تاکید کرد: بحران‌ها در سودان، یمن و لیبی به امنیت کشورهای عربی آسیب می‌زنند.

او گفت: اجلاس سران عرب در حالی برگزار می‌شود که منطقه و جهان با تنش‌های بزرگی روبه‌رو است و این امر بار مضاعفی را بر دوش کشورهای عربی می‌گذارد و آنها را با مسوولیت‌های مشترکی مواجه می‌کند.

دبیرکل اتحادیه عرب افزود: امیدهای بسیاری به اجلاس بغداد بسته شده و شهروندان کشورهای عربی به ویژه در سایه چالش‌های فزاینده منطقه‌ای و بین‌المللی انتظار بسیاری از آن دارند.

او درباره مساله فلسطین با اشاره به اینکه شهدای فلسطین شهدای ما هستند و مساله آنها مساله امت عربی است، صدور پیام عربی مشترکی از این اجلاس و درخواست برای توقف فوری جنگ نسل‌کشی علیه ملت فلسطین را خواستار شد.

ابوالغیط با اشاره به اینکه طرح‌های رژیم اشغالگر تنها به مرزهای فلسطین محدود نبوده و شامل سوریه و لبنان نیز هستند، هشدار داد: سیاست‌های رژیم صهیونیستی خطر تنش و بی‌ثباتی بیشتر را به همراه دارند.

دبیرکل اتحادیه عرب در پایان نیز بر اهمیت ارسال پیام یکپارچه‌ای از سوی کشورهای عربی که منعکس‌کننده رویکرد مشترکی برای مقابله با چالش‌ها و تقویت اقدام عربی مشترک باشد، تاکید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha