• پنجشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۵:۲۹
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404022518271
  • خبرنگار : 71299

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی استان ایلام:

توسعه کشاورزی بدون سرمایه‌گذاری پایدار میسر نیست

توسعه کشاورزی بدون سرمایه‌گذاری پایدار میسر نیست

ایسنا/ایلام دوره آموزشی سرمایه‌گذاری برای تولید در بخش کشاورزی با هدف ارتقای دانش و مهارت کشاورزان، بهره‌برداران و کارشناسان در زمینه اصول و شیوه‌های صحیح سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام برگزار شد.

مژگان خوش‌مرام محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی منابع طبیعی استان ایلام امروز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت در این دوره آموزشی اظهار کرد: رشد و توسعه پایدار مهم‌ترین هدف اقتصادی هر کشور است و مهم‌ترین معیار اندازه‌گیری آن، میزان سرمایه‌گذاری است، کشاورزی یکی از بزرگ‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور است که نقشی کلیدی در تأمین امنیت غذایی، رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال و افزایش تولید ناخالص ملی دارد.

وی تأکید کرد: سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی نسبت به سایر بخش‌ها ۲.۵ تا ۳ برابر اثر بیشتری در افزایش درآمد فقرا دارد.

این محقق در تعریف سرمایه‌گذاری تشریح کرد: سرمایه‌گذاری عبارت است از هرگونه فدا کردن ارزشی در حال حاضر (معمولاً مشخص) به امید به‌دست آوردن ارزشی در آینده که معمولا اندازه و کیفیت آن نامشخص است، الزامات سرمایه‌گذاری پایدار در بخش کشاورزی شامل وجود سرمایه‌گذاری کافی و به‌موقع، حمایت از تولیدکنندگان، ارتقای معیشت مردم، حفظ منابع طبیعی، هدفمندی بر اساس نیاز منطقه‌ای، جلوگیری از مهاجرت روستاییان و انگیزه‌دهی به جوانان در بخش کشاورزی است.

محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام به موانع موجود در مسیر سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: بالا بودن نرخ سود بانکی، ضعف عملکرد نظام بانکی در تأمین مالی، عدم پوشش کافی بیمه‌های محصولات کشاورزی و توانایی محدود کشاورزان در ارائه تضمین‌های بانکی از جمله موانع عمده سرمایه‌گذاری در این حوزه محسوب می‌شوند.

                                            کشاورزی نو با سرمایه‌گذاری مطمئن و فناوری نوین

وی همچنین به عوامل مؤثر بر سرمایه‌گذاری پایدار در کشاورزی اشاره و بیان کرد: امنیت حقوق مالکیت به عنوان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های سرمایه‌گذاران، همراه با تأمین زیرساخت‌ها و خدمات عمومی لازم برای فعالیت‌های اقتصادی، نقش کلیدی در جذب و حفظ سرمایه‌گذاری دارد.

وی افزود: دولت در این مسیر موظف است با ایجاد زیرساخت‌های لازم و آماده‌سازی محیط نهادی کسب و کار، زمینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری فراهم کند.

خوش‌مرام راهکارهای افزایش سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی را شامل بهبود زیرساخت‌ها، تدوین سیاست‌های مبتنی بر سرمایه‌گذاری، افزایش قابلیت پیش‌بینی محیط نظارتی، تخصیص منابع به تحقیق و توسعه، توسعه صادرات محصولات کشاورزی دانست و توضیح داد: روش‌های نوین جذب سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی شامل توسعه کشاورزی دقیق، استفاده از فناوری‌های نوین، حمایت از مراکز تحقیقاتی داخلی، ایجاد شتاب‌دهنده‌های کشاورزی، جذب سرمایه‌گذاری خارجی، ترویج کشاورزی قراردادی و استفاده از روش‌های تأمین مالی جمعی است.

این محقق اضافه کرد: توسعه الگوهای همکاری بین بخش‌های دولتی و خصوصی و همچنین تقویت فضای کسب‌وکارهای کشاورزی نوین می‌تواند نقش برجسته‌ای در جذب سرمایه و افزایش بهره‌وری داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha