• پنجشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۸:۰۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404022518359
  • منبع : نمایندگی اصفهان

گزارش در حال به‌روزرسانی است

برگزاری اختتامیه جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی در اصفهان

برگزاری اختتامیه جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی در اصفهان

ایسنا/اصفهان مراسم اختتامیه نوزدهمین دوره جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی با حضور مسئولان ارشد وزارت علوم و برخی مهمانان بین‌المللی در اصفهان برگزار شد.

مهدی جمالی‌نژاد امروز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت در مراسم اختتامیه این رویداد اظهار کرد: اهمیت این رویداد فن‌آورانه، بر نقش محوری استان اصفهان در توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان است.

وی با اشاره به اینکه اصفهان شهری زنده و تاریخی با پیشینه‌ای درخشان در علم و نوآوری است، افزود: جشنواره فن‌آفرینی شیخ‌بهایی نمادی از استمرار و تعالی در مسیر توسعه علمی کشور و نقش جوانان نوآور در این مسیر بی‌بدیل است.

استاندار اصفهان با اشاره به حضور بیش از ۱۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان کشور در استان اصفهان و فعالیت بیش از ۷۸۰ شرکت فناور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ادامه داد: این شهرک به‌عنوان بزرگ‌ترین قطب دانش‌بنیان کشور، به‌تازگی از سوی وزارت علوم به‌عنوان دبیرخانه ملی تربیت مدیران حرفه‌ای پارک‌های علم و فناوری انتخاب شده است.

جمالی‌نژاد گفت: هوش مصنوعی اولویت راهبردی استان اصفهان بوده، همچنین ابزاری کارآمد برای حل چالش‌هایی نظیر ناترازی انرژی، خشکسالی و آلودگی هوا است.

وی با بیان اینکه خواستارم دستگاه‌های ملی نگاه ویژه‌ای به ظرفیت‌های دانشگاهی و فناورانه داشته‌باشند، اضافه کرد: حمایت از این مجموعه‌ها صرفاً حمایت از اصفهان نیست، بلکه کل کشور از آن بهره‌مند خواهد شد.

استاندار اصفهان در بخش پایانی سخنان خود خطاب به جوانان فناور خاطرنشان کرد: شما نهال‌های برومند این سرزمین و امید فردای ایران هستید، ما شاید به‌ خوبی نتوانسته باشیم از شما حمایت کنیم، اما دست‌های پرتوان شما انگیزه ماست و آینده این کشور به همت شما رقم خواهد خورد.

جشنواره شیخ‌بهایی نخستین حرکت ساختاریافته در ترویج گفتمان کارآفرینی

سیدمهدی ابطحی‌فروشانی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز در این مراسم ضمن مرور سیر تحولات این رویداد علمی و فناوری، بر ضرورت تحول ساختاری جشنواره و تقویت جایگاه ملی و بین‌المللی آن تأکید و با یادآوری سابقه برگزاری این جشنواره از ۱۳۸۳ اظهار کرد: جشنواره شیخ‌بهایی نخستین حرکت ساختار یافته در ترویج گفتمان کارآفرینی در کشور بود، در ابتدا با محوریت کارآفرینان و حامیان آنان آغاز شد و به تدریج با تمرکز بر فن‌آفرینی و صنعت‌سازی گسترش یافت.

وی با اشاره به سهم مهم مرحوم محمود شیخ‌زین‌الدین در شکل‌گیری هویت فعلی جشنواره افزود: در نوزدهمین دوره، شاهد رشد چشمگیر در کیفیت و کمیت مشارکت‌کنندگان، به‌ویژه در حوزه فن‌آفرینی‌های نوپا، همچنین تعریف جوایز ویژه جدید مانند آی‌سی‌تی و پویانمایی بودیم، همچنین حضور نمایندگان سازمان ملل و سفارت‌خانه‌ها، نشانه‌ای از ابعاد بین‌المللی این رویداد است.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به چالش‌های پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار، تأمین مالی، ارتباط با فناوری جهانی و ضرورت بازنگری در ساختار جشنواره بیستم، ادامه داد: این جشنواره پیش‌ از آن‌ که واژه‌هایی مانند استارتاپ و شتاب‌دهنده در فضای عمومی شناخته شوند، آغاز به کار کرد و اکنون نیز، باید با ایجاد برند ملی، روایت‌گری قهرمانان حوزه فناوری و پیوستگی با رویدادهای بین‌المللی مسیر خود را توسعه دهد.

ابطحی ضعف در روایت‌گری رسانه‌ای، تمرکز جغرافیایی و نبود پشتیبانی مستمر پس از جشنواره را از جمله کاستی‌های موجود دانست و تصریح کرد: جشنواره باید به پلتفرمی برای همکاری مداوم در طول سال و نهادی در سیاست‌گذاری حوزه فناوری تبدیل شود، همچنین تجارب فناوران در این رویداد می‌تواند منبعی ارزشمند برای قانون‌گذاران باشد.

وی خاطرنشان کرد: تصور می‌کنم جشنواره بیستم می‌تواند پلی میان ایده‌های نوآورانه ایران و بازارهای جهانی باشد.

ارسال ۴۳۷ طرح به جشنواره شیخ‌بهایی

سعید آجلی، دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی نیز در این آیین با اشاره به جایگاه ویژه آن در زیست‌بوم نوآوری کشور، از مشارکت گسترده فعالان حوزه فناوری و کارآفرینی خبر داد و اظهار کرد: جشنواره شیخ‌بهایی اولین و معتبرترین جشنواره در حوزه کارآفرینی و فناوری در کشور است که طیف وسیعی از مخاطبان از شرکت‌های نوپا تا شرکت‌های صنعتی و سرمایه‌گذاران را گرد هم می‌آورد.

وی با اشاره به آماده‌سازی این جشنواره از تابستان سال گذشته افزود: در این دوره، بیش از ۴۳۷ طرح از ۳۰ استان ثبت‌نام اولیه داشتند که پس از داوری‌های چندمرحله‌ای، ۲۲۱ طرح وارد مرحله ارزیابی تخصصی شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha