منوچهر حبیبی روز پنجشنبه (۲۵ اردیبهشت) در این نشست تغییر در شاخصهای توسعه استان را مطالبه عمومی مردم کرمانشاه از دولت و رئیس جمهور عنوان کرد و افزود: از رئیس جمهور میخواهیم که در سفر خود به استان کرمانشاه تصویب کند که در پایان دوره چهارساله اول دولت چهاردهم، شاخص بیکاری استان کرمانشاه به میانگین کشوری برسد. همه مردم کرمانشاه نیز در کنار مسئولین و دولت هستند تا این خواسته محقق شود.
وی بیان کرد: به منظور تحقق این هدف پیشنهاد میدهیم کارگروهی به ریاست معاون اجرایی رئیس جمهور و دبیری استاندار و عضویت سازمان برنامه و بودجه و تعدادی از وزارتخانهها تشکیل شود تا این موضوع را به شکل ویژه راهبری کند.
وی در ادامه به تشریح مهمترین اولویتها و مطالبات استان در سفر رئیس جمهوری پرداخت و گفت: یکی از مهمترین محورهای توسعه استان رونق تجارت مرزی است که با پارهای از اقدامات قابل تحقق است.
حبیبی ایجاد بندر خشک را یکی از این اقدامات عنوان کرد و افزود: راه اندازی بندر خشک میتواند به صورت مستقیم زمینه اشتغال ۲۵۰۰ نفر را در استان فراهم کند.
وی یکی دیگر از این اقدامات را تکمیل راه آهن کرمانشاه به خسروی برشمرد و اظهار کرد: با تکمیل این پروژه، سالانه حدود ۲.۷ میلیون مسافر و پنج میلیون تن بار از طریق آن جابجا میشود و به علاوه صرفه جویی در مصرف سوخت و کاهش تردد از مسیرهای جادهای را برای استان به همراه خواهد داشت.
به گفته این مسئول، در حال حاضر میزان پیشرفت فیزیکی این پروژه حدود ۴۰ درصد است.
وی ایجاد منطقه ویژه برای برخی از شهرستانهای منطقه اورامات و تکمیل زیرساختهای منطقه آزاد قصرشیرین را از دیگر اقدامات لازم برای بهره مندی از ظرفیت مرز به منظور توسعه استان خواند و گفت: در حال حاضر پنج پایانه مرزی شامل مرز خسروی، پرویزخان، شوشمی، سومار و شیخ صله در استان وجود دارد که نیاز است زیرساختهای آنها تکمیل شود و در این زمینه امیدواریم در سفر رئیس جمهور به استان این موضوع تصویب شود.
استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش یکی دیگر از مطالبات مهم استان از رئیس جمهور را اجرای سامانه سردسیری عنوان کرد و افزود: در حال حاضر میزان بارندگی کرمانشاه حدود ۱.۵ برابر کشور است و حدود هشت میلیارد متر مکعب منابع آبی در استان داریم. از طرفی حدود نیمی از جمعیت استان در شهر کرمانشاه زندگی میکنند، اما آب شرب پایداری ندارند، لذا اجرای سامانه سردسیری میتواند به تامین آب شرب پایدار مورد نیاز این شهر کمک کند.
وی اجرایی شدن کامل سند توسعه نفت و گاز استان را یکی دیگر از خواستههای مردم کرمانشاه از رئیس جمهور برشمرد و اظهار کرد: سند توسعه نفت و گاز استان میتواند کرمانشاه را به قطب سوم پتروشیمی کشور تبدیل کند.
حبیبی با بیان اینکه سابقه اکتشافات ذخایر نفت و گاز در استان به حدود ۱۰۰ سال قبل باز میگردد، عنوان کرد: کرمانشاه استانی سرشار از ذخایر نفت و گاز است و این سند میتواند به توسعه، اشتغالزایی و رونق اقتصاد استان کمک کند.
وی یادآورشد: در سند توسعه نفت و گاز استان ۹ مجتمع تولیدی، چهار طرح تحقیقاتی و دو طرح حمایتی دیده شده و در سال ۱۴۰۰ هم ابلاغ شده و مقامات استانی نهایت همکاری لازم را برای اجرایی شدن آن داشتهاند.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه اجرایی شدن سند توسعه نفت و گاز استان در رسانهها و در بین مردم انعکاس پیدا کرده و بارقههای امید را در دل جوانان ایجاد کرده، افزود: از طرحهای در نظر گرفته شده در این سند، تنها ساخت پتروشیمی اسلام آبادغرب و سنقر آغاز شده و طرح توسعه میادین سومار هم کلنگ زنی شده و مابقی طرحها هنوز به مرحله اجرایی شدن نرسیده است.
وی خاطرنشان کرد: اجرای این سند میتواند میزان تولید ناخالص داخلی استان را ۲۰ درصد افزایش دهد و به کاهش یک درصدی نرخ بیکاری استان نیز کمک کند.
حبیبی در ادامه خواستار تعیین تکلیف پروژه پتروپالایش آناهیتا نیز شد و گفت: این پروژه حدود ۲۰ سال است بلاتکلیف مانده است.
وی از تدوین سند آمایش استان با در نظر گرفتن ظرفیتهای شهرستانهای مختلف استان نیز یاد کرد و افزود: طبق مطالعات انجام شده در استان ما حدود ۱۰۰ فرصت سرمایه گذاری شناسایی شده که امیدواریم دولت هلدینگهای دولتی را مکلف کند که هر کدام در تعدادی از این فرصتها، سرمایه گذاری داشته باشند.
استاندار کرمانشاه در ادامه به نقش مهم بخش کشاورزی استان کرمانشاه در امنیت غذایی کشور اشاره کرد و گفت: در سالهای گذشته حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در کشاورزی کرمانشاه وجود داشت، اما براساس آخرین سرشماری کشاورزی که در سال گذشته انجام شد، آمار بهره برداران بخش کشاورزی استان به ۱۵۳ هزار نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کشاورزی سهمی ۲۳ درصدی در اقتصاد کرمانشاه دارد، عنوان کرد: در استان حدود ۳۰ هزار هکتار زمین کشاورزی وجود دارد که نیاز است به سامانههای نوین آبیار مجهز شوند که انتظار میرود دولت در این زمینه کمک کند.
وی در ادامه به گستردگی شهرستان کرمانشاه و بالا بودن تعداد روستاهای آن اشاره کرد و گفت: متاسفانه در تعدادی از روستاهای این شهرستان محرومیت زیادی وجود دارد که امیدواریم با موافقت دولت، بتوانیم بخش سرفیروزآباد را به شهرستان ارتقاء دهیم تا بتوان با جذب منابع مالی، برای رفع محرومیت از روستاهای این منطقه اقدام کنیم.
استاندار کرمانشاه همچنین به پیامدهای منفی ناشی از جنگ و زلزله در استان اشاره کرد و افزود: زمانی که برخی از استانها مشغول رقابت در توسعه بودند، کرمانشاه درگیر جنگ هشت ساله بود و اکنون باتوجه به برنامههای عدالتخواهانه دولت، انتظار میرود از محل منابع مسئولیت اجتماعی وزارتخانهها کمکهایی به استان شود تا بخشی از این عقب افتادگیها را بتوانیم جبران کنیم.
وی در ادامه به خطری که جنگلهای بلوط زاگرس را تهدید میکند، اشاره و عنوان کرد: درختان بلوط به عنوان شناسنامه زاگرس و ریههای این منطقه در معرض خطر آفت لورانتوس هستند و ضرورت دارد دولت اقدامی عاجل برای نجات آنها انجام دهد.
حبیبی همچنین خواستار ارتقاء فرمانداری قصرشیرین به فرمانداری ویژه شد و گفت: مرز خسروی در این شهرستان، قدیمیترین مرز رسمی کشور و دروازه ورود به بغداد بوده، به علاوه در این شهرستان دو مرز خسروی و پرویزخان با هر دو بخش عربی و کردی عراق ارتباط دارند. وجود طرح سامانه گرمسیری در این شهرستان و سهم ۵۰ درصدی مرزهای آن از کل صادرات کشور به عراق از دیگر قابلیتهای این شهرستان هستند که میتواند آن را به فرمانداری ویژه ارتقاء دهد.
وی در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه استان کرمانشاه از زمان باستان تاکنون یکی از مراکز اصلی پرورش اسب در ایران بوده، عنوان کرد: خاستگاه اسب کرد به عنوان یکی از اصیلترین نژادهای اسب در دنیا در این استان بوده است.
استاندار کرمانشاه به درآمدبالای صنعت اسب در دنیا اشاره کرد و گفت: امروزه صنعت اسب در دنیا در حوزه های اقتصادی، گردشگری و ورزشی دارای اهمیت زیادی است و میتواند اشتغالزایی و رونق اقتصادی خاصی را برای مناطق برخوردار از نژادهای اصیل آن به همراه داشته باشد.
وی یادآور شد: باتوجه به اینکه کرمانشاه خاستگاه اسب اصیل کرد است و این موضوع میتواند به حوزههای گردشگری، اقتصادی و ورزشی استان کمک کند، از رئیس جمهوری میخواهیم که پرونده ثبت جهانی اسب کرد را در اولویت قرار دهد.
انتهای پیام
نظرات