• جمعه / ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۲۸
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1404022618792
  • خبرنگار : 50673

امام جمعه اهل سنت بندرعباس:

راه نجات از قاچاق، اشتغال و عذرخواهی مسئولان است

راه نجات از قاچاق، اشتغال و عذرخواهی مسئولان است

ایسنا/هرمزگان امام جمعه اهل سنت بندرعباس، با اشاره به حوادث اخیر میناب و معضل قاچاق سوخت، خواستار مدیریت مسئولانه، نهادینه‌سازی فرهنگ عذرخواهی و ارائه جایگزین مناسب برای معیشت مردم شد.

شیخ یوسف جمالی، امام جمعه اهل سنت بندرعباس، ۲۶ اردیبهشت در خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به حوادث اخیر در بندرکلاهی از توابع میناب، نسبت به پیامدهای خطرناک تحریک احساسات در مناطق دارای مرزهای قومی و مذهبی هشدار داد و خواستار مدیریت هوشمندانه، مسئولانه و همکاری همه‌جانبه مسئولان برای رفع این‌گونه مسائل شد.

وی با تأکید بر پیگیری جدی موضوع از سوی علما و دغدغه‌مندان محلی، اظهار کرد: از روز نخست با بررسی میدانی و گفت‌وگو با افراد مطلع و مسئولان، تلاش کردیم موضوع را بصورت دقیق دنبال کنیم. به ابتکار استاندار هرمزگان نیز جلسه‌ای با حضور اعضای شورای تأمین استان و علمای اهل سنت برگزار شد و در این جلسه، استاندار ضمن عذرخواهی بابت ماجرا، بر لزوم حفظ آرامش و همدلی تأکید کرد.

جمالی همچنین با مثبت ارزیابی‌کردن موضع‌گیری رسمی و عذرخواهی نیروی انتظامی میناب نسبت به وقوع حادثه، تصریح کرد: این اقدامات سازنده نقش مهمی در کاهش تنش‌ها و آرام‌سازی فضا داشت و لازم است همواره در کنار بیان انتقادات، از اقدامات مثبت و مسئولانه نیز حمایت شود.

تأکید بر ضرورت مدیریت هوشمندانه قاچاق سوخت

 امام جمعه بندرعباس، ضمن تأکید بر ضرورت نهادینه‌سازی فرهنگ عذرخواهی در جامعه، نسبت به پیامدهای اجتماعی و اقتصادی معضل قاچاق سوخت در جنوب کشور هشدار داد.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ عذرخواهی، چه در سطح افراد و چه نهادها، نیازمند تقویت است، تصریح کرد: خطا از هر فرد یا نهادی ممکن است سر بزند، اما آن‌چه باید نهادینه شود، شهامت پوزش و اصلاح است.این سخنان امام جمعه بندرعباس در حالی مطرح می‌شود که در هفته‌های اخیر، موضوع حوادث بندرکلاهی و نحوه مدیریت آن واکنش‌های مختلفی را در پی داشته است.

جمالی در بخش دیگری از خطبه‌ها، به پدیده قاچاق سوخت در جنوب کشور پرداخت و آن را یک بحران اجتماعی توصیف کرد که بیشترین ضرر آن متوجه مردم منطقه است.

وی با بیان اینکه این پدیده هم جوانان را قربانی می‌کند، هم امنیت جاده‌ها را به خطر انداخته و هم ریشه بسیاری از ترک‌تحصیل‌ها و بیکاری‌هاست، تأکید کرد: کسی از این وضعیت دفاع نمی‌کند و ما با این موضوع موافق نیستیم.

 امام جمعه بندرعباس بر لزوم برخورد هوشمندانه با این معضل تأکید کرد و گفت: برخورد با آن باید هوشمندانه و با در نظر گرفتن راه‌حل جایگزین برای اشتغال جوانان باشد. این سخنان نشان‌دهنده نگرانی از تبعات اجتماعی و معیشتی برخورد صرفاً امنیتی با پدیده قاچاق سوخت است.

قاچاق را نمی‌خواهیم، اما باید راه جایگزین ارائه دهیم

شیخ  جمالی، در ادامه خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به مشکلات معیشتی مردم مناطق ساحلی از جمله کرگان و بندرکلاهی، بر ضرورت رفع موانع اشتغال‌زایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مغفول‌مانده این مناطق تأکید کرد.

وی با تأکید بر اینکه جوانان بیکار این مناطق چاره‌ای جز پناه بردن به مسیرهای پرخطر ندارند، گفت: وقتی مجوز صید راه دور محدود است، اسکله‌ها با مشکلات متعدد مواجهند و مجوز سفر دریایی تنها دو بار در سال صادر می‌شود، عملاً هیچ گزینه‌ای برای امرار معاش جوانان منطقه باقی نمی‌ماند.

امام جمعه بندرعباس با انتقاد از بیکاری گسترده در این مناطق اظهار کرد: اگر قاچاق را نمی‌خواهیم - که قطعاً نمی‌خواهیم - باید جایگزین مناسبی ارائه دهیم. این پدیده زمانی ریشه‌کن می‌شود که با رویکردی راهبردی، زمینه اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی در منطقه فراهم شود تا مردم مجبور به انتخاب راه‌های پرخطر نباشند.

جمالی در بخش پایانی سخنانش، از مسئولانی که با سعه‌صدر به گفت‌وگو با مردم پرداختند و علمای اهل سنت، مشایخ و مردم منطقه که با درایت و آرامش، زمینه کاهش تنش‌ها را فراهم کردند، قدردانی کرد.

وی افزود: رسیدگی صادقانه، گفت‌وگو با مردم و تلاش برای اصلاحات، تنها راه عبور از بحران‌ها و کاهش مشکلات است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha