• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404022719177
  • خبرنگار : 30057

رئیس بنیاد علم ایران خبر داد

اختصاص ۱۵۰۰ میلیارد ریال برای تحقیقات حوزه کوانتوم، هوش مصنوعی و زیست فناوری

اختصاص ۱۵۰۰ میلیارد ریال برای تحقیقات حوزه کوانتوم، هوش مصنوعی و زیست فناوری

رئیس بنیاد ملی علم ایران از اختصاص ۱۵۰۰ میلیارد ریال برای تحقیقات در حوزه‌های کوانتوم، هوش مصنوعی، مواد، نانو، میکرو و زیست‌فناوری در سال جاری خبر داد.

به گزارش ایسنا، علی محمد سلطانی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۴ برنامه‌های بنیاد در پنج محور اصلی از جمله پژوهش‌های پایه و کاربردی، حل مسائل، همکاری‌های بین‌المللی، ترویج علم و حمایت از علوم انسانی و اجتماعی گسترش داده شده است، گفت: یکی از برنامه‌های ما در سال جاری انتشار فراخوان‌ها است که با هدف ارتقای جایگاه علمی جمهوری اسلامی ایران، تحقق مرجعیت علمی، حمایت از پژوهش‌های تقاضامحور و کاربردی و در تعامل با نهادهای اجرایی، صنایع و سیاست‌گذاران تدوین شده‌اند. این فراخوان‌ها در حوزه‌هایی مانند امنیت غذایی، انرژی، سلامت، محیط زیست و فناوری‌های نوظهور هستند.

وی از انتشار بیش از ۵۰ فراخوان پژوهشی در سال جاری خبر داد و گفت: این فراخوان‌ها توسط گروه‌های تخصصی بنیاد و در چهار فصل سال اعلام خواهند شد.

رئیس بنیاد ملی علم ایران با تأکید بر ضرورت هدایت تحقیقات به سوی حل مسائل واقعی کشور، افزود: دو مرکز هدایت و راهبری مسئله‌محور (مهر) در سال جاری راه‌اندازی خواهد شد و از دو مرکز علمی پیشران در سطح ملی حمایت می‌شود. در همین راستا مأموریت‌هایی به دانشگاه‌های کشور در سطح استانی و منطقه‌ای واگذار شده و در قالب این طرح، ۲۰ پروژه پژوهشی متناسب با نیازهای شرکت‌های دانش‌بنیان مورد حمایت قرار خواهد گرفت.

سلطانی افزود: در محور توسعه علمی، ۱۰ کرسی پژوهشی و ۲۰ گرنت ویژه علوم پایه اعطا خواهد شد و ۱۰ خوشه پژوهشی چندرشته‌ای با تمرکز بر علوم پایه تشکیل می‌شود. همچنین ۲۰ طرح پژوهشی در مرز دانش جهانی و در راستای تولید محصولات نوظهور نیز مورد حمایت قرار خواهند گرفت.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وی با تاکید بر اینکه در سال جاری، ۱۵۰۰ میلیارد ریال برای تحقیقات در حوزه‌هایی همچون کوانتوم، هوش مصنوعی، مواد، نانو، میکرو و زیست‌فناوری اختصاص یافته است، ادامه داد: علاوه بر این، از ۵۰ رساله دکتری در حوزه‌های پیشرو مانند امنیت سایبری، پلاسما، انرژی‌های تجدیدپذیر، میکروالکترونیک، نانو و کرایوژنیک حمایت ویژه خواهد شد.

رئیس بنیاد ملی علم ایران با اشاره به فعالیت‌های بین‌المللی بنیاد، گفت: در سال جاری از ۴۰ طرح پژوهشی مشترک با بنیادهای علمی چین، روسیه و ترکیه حمایت خواهیم کرد. همچنین ۱۰ فرصت پژوهشی در مقاطع دکتری، پسادکتری و مطالعاتی در همکاری با مؤسسه بین‌المللی تحلیل سامانه‌های کاربردی (IIASA) در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha