علی منصفیراد ۲۷ اردیبهشت در حاشیه این آیین، اظهار کرد: اولین پیوند نانو کامپوزیت گرافن در مدل حیوانی توسط جهاد دانشگاهی استان سمنان و با همکاری پروفسور سیفعلیان در مرکز تخصصی به نژادی دام سبک جهاد دانشگاهی استان سمنان در مهدیشهر انجام شد.
وی بیان کرد: این پیوند به منظور آغاز فاز پیش بالینی بررسی زیست سازگاری گرافن با کاشت نمونه اولیه در بافت زیرجلدی گوسفند انجام میشود.
وی از این پیوند به عنوان یک طرح بینالمللی یاد کرد و افزود: این طرح در ذیل طرح ملی کانکت که با هدف دعوت از نخبگان علمی ایرانی مقیم خارج به همت جهاد دانشگاهی استان و با حمایت معاونت علمی رئیس جمهوری اجرایی شده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان از پورفسور سیفعلیان به عنوان یکی از مفاخر برجسته ایرانی در حوزه پزشکی بازساختی نام برد و ادامه داد: جهاددانشگاهی استان سمنان پس از انجام بررسیهای لازم و ایجاد ارتباط با این نخبه هماستانی، در قالب یک پروژه مشترک، طرح بینالمللی تولید تاندون را با این سرپرست بخش نانوتکنولوزی دانشگاه UCL انگلستان، تعریف کرد.
دکتر منصفیراد از این پیوند به عنوان نخستین پیوند نانو کامپوزیت گرافن در دنیا نام برد و تصریح کرد: مرحله نخست این طرح بینالمللی که امروز آغاز شد، شامل کاشت در زیر پوست دام سبک است.
وی ادامه داد: قرار است که در یک بازه 6 ماهه اثرات باکتریایی و ویروسی این پیوند کنترل شود و در مرحله دوم نیز این مهم بطور کامل برداشته شده و به تاندون بافته شده در دام سبک پیوند میشود.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان مرحله بعدی این طرح بینالمللی را کارآزمایی بالینی بر روی انسان برشمرد و اظهار کرد: اگر همه مراحل این طرح با موفقیت پشت سر گذاشته شود انشاالله در پایان شاهد تولید تاندون در اولین مرکز نوآوری دام سبک کشور در مهدیشهر خواهیم بود.
رئیس جهاددانشگاهی استان از مرکز به نژاد دامی جهاددانشگاهی استان در مهدیشهر به عنوان سومین مرکز به نژاد دام تحت پوشش جهاددانشگاهی در کشور نام برد و اضافه کرد: همچنین توانستیم از معاونت علمی و فناوری مجوز اولین مرکز نوآوری دام سبک کشور را اخذ و آن را در دربند مهدیشهر مسقر کنیم.
وی با اشاره به چشمانداز پیش روی این طرح بینالمللی گفت: جهاددانشگاهی استان با بهرهگیری از ظرفیت نخبگانی داخل و خارج کشور توانسته گام بسیار بلندی هم در حوزه پزشکی بازساختی و سلولهای بنیادی و هم در حوزه درمان بیماریها و تولید اندامهای مصنوعی انسانی بردارد.
وی تاکید کرد: با موفقیت در این طرح مهم بینالمللی جهاددانشگاهی استان و مرکز به نژاد دامی مهدیشهر به قطب این فناوری در ایران و جهان تبدیل خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات