• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۴۹
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404022719411
  • خبرنگار : 50455

بی‌اطلاعی از پرفشاری خون؛ زنگ خطری برای سلامت عمومی

بی‌اطلاعی از پرفشاری خون؛ زنگ خطری برای سلامت عمومی

ایسنا/قم مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان قم گفت: نزدیک به ۴۰ درصد از افراد مبتلا به پرفشاری خون از بیماری خود بی خبرند و بدون اینکه درمان لازم را بگیرند در معرض عوارض پرفشاری خون مانند درگیری عروق قلب و مغز، هستند.

دکتر ناصر شوشتری‌زاده مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان قم در گفت‌وگو با ایسنا، عنوان کرد: فشارخون بالا شایع ترین بیماری قلبی-عروقی است به نحوی که تقریبا از هرسه نفر یک نفر به آن مبتلا می‌شود.

وی ادامه داد: تخمین زده می‌شود که بیش از ۳۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال در کشور به پرفشاری خون مبتلا هستند که فقط حدود ۶۲ درصد آنان از بیماری خود مطلع هستند، یعنی نزدیک به ۴۰ درصد از بیماری خود بی خبرند و بدون اینکه درمان لازم را بگیرند در معرض عوارض پرفشاری خون مانند درگیری عروق قلب و مغز هستند.

شوشتری زاده یادآور شد: ۲۷ اردیبهشت به عنوان روز جهانی فشارخون نام گذاری شده تا اهمیت مراقبت از این بیماری، بیش از پیش برای مردم روشن شود؛ شعار امسال روز جهانی فشارخون با عنوان «فشارخون خود را دقیق اندازه گیری کنید و با کنترل آن، طولانی‌تر زندگی کنید» نامگذاری شده که بیانگر اهمیت اندازه گیری صحیح فشارخون و در پی آن تشخیص پرفشاری خون و کنترل آن است.

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان قم در مورد مهم ترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری فشار خون اظهار کرد: تغییر در سبک زندگی، رژیم غذایی مناسب، خودداری از مصرف غذاهای پرنمک، پرهیز از خوردن فست فود، انجام فعالیت‌های بدنی منظم، کاهش چربی، کاهش وزن، مصرف میوه و سبزی از جمله این راه‌هاست.

وی با تاکید بر اهمیت شناسایی به موقع فشارخون، یادآور شد: در همین راستا لازم است همشهریان مطلع باشند که یکی از خدماتی که در کلیه پایگاه‌های بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، به طور رایگان ارائه می‌شود اندازه‌گیری فشارخون مردان و زنان از ۱۸ سال به بالا و ارائه خدمات مراقبتی منظم به کلیه مبتلایان پرفشاری خون است.

شوشتری‌زاده بیان کرد: این مراقبت ماهانه توسط بهورز و مراقب سلامت و هر سه ماه یکبار توسط پزشکان مستقر در این مراکز ارائه می‌شود؛ لذا مصرانه از همشهریان تقاضامندیم جهت بررسی فشارخون خود و دریافت مراقبت‌ها و آموزش‌های لازم، به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود، مراجعه کنند تا جامعه‌ای سالم تر و به دور از بیماری‌های قلبی-عروقی داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha