• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1404022719417
  • خبرنگار : 50560

رشد ۱۲۰ درصدی سرانه تفکیک زباله از مبدأ در قزوین

رشد ۱۲۰ درصدی سرانه تفکیک زباله از مبدأ در قزوین

ایسنا/قزوین رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری قزوین گفت: به زبانی ساده باید مدیریت پسماند را شامل هر نوع فرآیند برای جداسازی و تفکیک انواع پسماند تر و خشک، همچنین جمع‌آوری و رساندن آن‌ها به چرخه بازیافت به‌منظور استفاده مجدد تعریف کرد، که میزان تفکیک زباله از مبدأ در قزوین افزایش ۱۲۰ درصدی داشته است.

مهدی امینی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: امروزه بشر با معضلی به نام تولید پسماند مواجه است که مدیریت آن، به خاطر حجم بسیار بالای آن ضروری است. البته در بسیاری از کشورهای پیشرفته، پسماند را نه تنها به‌عنوان یک معضل بلکه به‌عنوان یک فرصت می‌شناسند. علاوه بر این، زمینه مناسبی برای اشتغال‌زایی و کمک به چرخه اقتصادی کشورشان نیز فراهم کرده‌اند. اما برخی کشورها، هنوز در مراحل اولیه مدیریت پسماند باقی‌ مانده‌اند و این موضوع را صرفاً به‌عنوان یک چالش و معضل زیست‌محیطی یاد می‌کنند.

وی ادامه داد: در کشور ما خوشبختانه، گام‌های ارزشمندی در سال‌های اخیر برداشته‌ شده البته تا رسیدن به سطوح بالای مدیریتی در این زمینه، فاصله زیادی باقی‌مانده است، استان قزوین نیز به‌عنوان یکی از استان‌های رو به رشد کشور طی سال‌های اخیر در زمینه مدیریت پسماند موفق بوده و توانسته با مدیریت، تخصص و برنامه‌ریزی مسیر روبه‌ پیشرفت درزمینه مدیریت پسماند را بپیماید. 

این مسئول تصریح کرد: جداسازی انواع پسماند و زباله در منازل، خود یک‌ قدم کوچک اما بسیار اثرگذار در این مدیریت به شمار می‌رود که سازمان مدیریت پسماند شهرداری قزوین در این راستا نیز اقداماتی انجام داده که ارتقای چشمگیری در حوزه تفکیک زباله از مبدأ داشته است، درواقع با این کار به کیفیت محصولات بازیافتی کمک زیادی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: شاید در ابتدا درک این مطالب برای برخی از افراد، دور از ذهن باشد اما واقعیت آن است که اگر در هر خانه، شرکت، اداره، ارگان، سازمان، مغازه پسماندهای تر و خشک از همان ابتدا به‌صورت تفکیک‌شده، تحویل داده شود، از هزینه‌های کلانی که صرف این کار می‌شود، جلوگیری خواهد شد. بی‌شک فرهنگ‌سازی و آموزش، نقش کلیدی در تحقق این امر دارد و در آینده‌ای نزدیک، هم نتایج ارزشمندی را به همراه خواهد داشت.

جمع‌آوری میانگین روزانه ۲۷۰ تن پسماند از سطح شهر

امینی با بیان اینکه مدیریت صحیح پسماند یکی از اصول توسعه پایدار در جوامع  شهری است، اظهار کرد: مدیریت صحیح پسماند امروز به یکی از مهم‌ترین ضروریات تبدیل‌شده چراکه عواملی نظیر رشد روزافزون جمعیت، توسعه صنایع، تغییر الگوی مصرف، استفاده از مواد تجزیه‌ناپذیر، در معرض خطر قرار گرفتن سلامتی انسان و تهدید محیط‌زیست را در بر دارد.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری قزوین با تشریح ارائه خدمات شبانه‌روزی این سازمان بیان کرد: سازمان مدیریت پسماند با حدود هزار نفر پرسنل، ۴۰۰۰ مخزن مکانیزه تعبیه‌ شده در سطح شهر و ۱۰۰ دستگاه خودرو به‌صورت شبانه‌روزی در امور شهر و پروژه‌های عمرانی در حال خدمات‌رسانی به شهروندان است.

وی با اشاره به جمع‌آوری میانگین روزانه ۲۷۰ تن پسماند از سطح شهر گفت: سال گذشته بیش از ۹۵ هزار تن پسماند شهری توسط عوامل اجرایی ایستگاه‌های شش‌گانه پذیرش، حمل، پردازش و دفع شده است و در  سال ۱۴۰۳ بیش از ۳.۱ میلیارد مترمربع از خیابان‌ها، معابر سطح شهر قزوین و نواحی منفصل شهری به‌صورت پیوسته رفت‌وروب شده و این سازمان با کمک کارکنان زحمت‌کش خود و بهره‌گیری از ماشین‌آلات پیشرفته و ابزارهای گوناگون هرروز صبح، شهر را پاکیزه به شهروندان تحویل می‌دهد.

این مسئول بابیان اینکه با توجه به گرم شدن هوا در فصول بهار و تابستان مخازن زباله سطح شهر می‌تواند یکی از منابع انتشار بوی نامطبوع باشد؛ خاطرنشان کرد: در همین راستا عوامل اجرایی این سازمان به‌منظور جلوگیری از انتشار بوی نامطبوع و شیوع بیماری شست‌وشوی مداوم و مستمر مخازن زباله را در دستور کار خود قرار داده و طی سال گذشته بیش از ۱۳۲ هزار مخزن زباله سطح شهر به‌صورت مکانیزه و توسط مواد مخصوص شست‌وشو و گندزدایی شد.

اجرای طرح ساماندهی سگ‌های بلاصاحب

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری قزوین با اشاره به این موضوع که سال گذشته ۲۱۶۸ قلاده سگ زنده‌گیری و عقیم‌سازی شده است، تصریح کرد: این سازمان در راستای اجرایی کردن بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها در خصوص جلوگیری از شیوع امراض انسانی و حیوانی و لزوم جمع‌آوری سگ‌های بلا صاحب و دفع حیوانات مریض و با توجه به دستورالعمل ابلاغی از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از اواخر سال ۹۴ با احداث و تجهیز کمپ حامی به‌عنوان نخستین شهر در کشور اقدام به اجرای طرح ساماندهی سگ‌های بلا صاحب شهری کرده است.

وی در خصوص جمع‌آوری و دفع پسماندهای ساختمانی و عمرانی سطح شهر خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۶۶ هزار تن پسماندهای ساختمانی و عمرانی جمع‌آوری‌شده که از این میزان ۴۸ هزار تن مورد استفاده مجدد قرار گرفته و ۱۱۷ هزار تن در محل دفن پسماند ساختمانی و عمرانی لیا پذیرش‌ شده است.

امینی اظهار کرد: سال گذشته ۸۸۲ تن پسماند تفکیک‌شده از درب منازل جمع‌آوری‌شده و ۱۳۶۷ خانواده تحت پوشش طرح تفکیک زباله از مبدأ این سازمان قرار گرفته‌اند. تفکیک از مبدأ یکی از مهم‌ترین مباحث مطرحِ در بحث مدیریت پسماند است که در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و برای کاهش هزینه‌های دفع و پردازش پسماند، حفظ محیط‌زیست، کاهش مصرف انرژی جهت دفع و پردازش حائز اهمیت است.

این مسئول ادامه داد: سال گذشته بیش از ۱۴۰ هزار مترمربع لایروبی انهار صورت گرفته که ۳۷ هزار مترمربع آن پاک‌سازی انهار سرپوشیده بوده و ۲۱ حلقه چاه در سطح شهر لایروبی شده است، لایروبی انهار نیز می‌تواند از بروز سیل و هرگونه خطر احتمالی ناشی از بارش باران و روان شدن رودخانه‌ها جلوگیری کند.

وی با اشاره به اختصاص بیش از حدود ۱۰۰۰ میلیارد ریال بودجه عمرانی برای اجرای پروژه‌های مختلف در مجتمع دفع و پردازش پاکسار طی سال گذشته، گفت: اجرای عملیات خطوط اورهال، خطوط پردازش، اجرای عملیات فنس‌کشی در مجتمع، احداث استخر تبخیری نگهداری شیرابه شماره چهار با ظرفیت ۸۰ هزار مترمکعب، احیای لندفیل شماره یک، ارتقای سطح شاخص‌های ایمنی و حفاظت فیزیکی مجتمع، ایجاد فضای سبز ۲۰ هکتاری و کاشت اقلام متنوع گل و درخت از پروژه‌های شاخص اجراشده در مجتمع دفع و پردازش پاکسار بوده است.

پذیرش ۹۰ درصد پسماند تولیدی کل استان در مجتمع دفع و پردازش پاکسار

امینی ادامه داد: در مجتمع دفع و پردازش پاکسار پروژه‌های دیگری مانند استقرار سپتیک‌های فاضلاب انسانی و نظافت خانه‌های کارگری، احداث لندفیل شماره دو ، احداث نخستین لندفیل بهداشتی و مهندسی مختص پسماندهای عفونی و بیمارستانی در سطح کشور، راه‌اندازی واحد بازیافت نایلون و تولید گرانول، عملیات پخش آسفالت و مرمت روسازی جاده‌های مجتمع، عقد قرارداد با شرکت مهندسین مشاور در حوزه نفت و گاز جهت گازرسانی به مجتمع، طراحی دو خط پردازش جدید با ظرفیت ۵۰۰ تن، پژوهش و احداث پالایشگاه شیرابه، تولید مستمر کود کمپوست اجرا شده است.

وی تصریح کرد: مجتمع دفع و پردازش پاکسار ۲۶۶ هزار تن پسماند از ۲۳ شهرداری و ۳۲۰ دهیاری پذیرش کرده است که این مقدار بیش از ۹۰ درصد پسماند تولیدی کل استان است، همچنین سال گذشته ۱۲۳۰ تن کود کمپوست نیز در این مجتمع تولید شده است که قابل‌ توجه است.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری قزوین به خرید ۲۳ دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین و تجهیزات مختلف باهدف نوسازی ناوگان خدمات موتوری سازمان مدیریت پسماند و ارائه خدمات مطلوب به شهروندان اشاره کرد و گفت: اقدامات مهم دیگری در حوزه تجهیز مکانیزه سازمان برای ارائه خدمات بهتر در فصول سرما هنگام بارش برف و باران صورت گرفته که خرید و افزایش تعداد ماشین‌آلات و راه‌اندازی تولید محلول یخ‌زدا از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: یکی از رسالت‌های دیگر این سازمان ارائه خدمات ویژه در مناسبت‌های مختلف ازجمله ایام محرم و صفر، فصل پاییز با عنوان برگ‌ریزان جهت جمع‌آوری برگ‌های پاییزی، رفت‌وروب مدارس در مهرماه با عنوان بهار دانش،  اقدامات مختلف هم‌زمان با فرارسیدن فصل بهار با عنوان استقبال از بهار است که هدف آن تنظیف شهری و جلب رضایت شهروندان است. حائز اهمیت است که سال گذشته هم‌زمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سازمان مدیریت پسماند شهرداری قزوین بیش از ۲۴۴۸ نفر ساعت در قالب فعالیت‌های مختلف به ارائه خدمات ویژه پرداخته است.

این مسئول خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقدامات سازمان مدیریت پسماند شهرداری قزوین آماده‌باش در روزهای مختلف طی سال است، سال گذشته نیروهای ستادی و اجرایی این سازمان بیش از ۱۲ هزار نفر ساعت طی صدور ۱۸ هشدار نارنجی و ۴۸ هشدار زرد از سوی اداره کل هواشناسی قزوین، به‌صورت شبانه‌روز در حالت اجرای اقدامات اولیه در راستای رفع خطرات احتمالی و آماده‌باش قرار گرفتند.  

امینی با تأکید بر این موضوع که مجتمع دفع و پردازش پاکسار تنها سایت متمرکز استانی در سطح کشور است، تصریح کرد: سازمان مدیریت پسماند شهرداری قزوین برای سال جدید برنامه‌های مدون و پروژه‌های مختلفی را آماده کرده که قرار است با اختصاص بالغ‌بر ۵۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار وارد فاز اجرا شود.

وی در پایان گفت: عملکرد سازمان مدیریت پسماند شهرداری قزوین مورد تقدیر از سوی نهادهای نظارتی قرارگرفته است مدیریت فعلی این مجموعه توانسته با تلاش و برنامه‌ریزی و با بهره‌گیری از تخصص کارشناسان و مطابق با طرح تفصیلی پسماند، علاوه بر رفع معضلات موجود در اواخر سال ۹۹ تا ۱۴۰۲ در این مجموعه، رضایت اداره کل محیط‌زیست استان را به‌عنوان ناظر بر امور مدیریت پسماند جلب کند و از سوی مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان، معاون هماهنگی امور شهری و شوراهای استانداری و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری به‌عنوان رئیس کارگروه مدیریت پسماند استان مورد تقدیر قرار گیرد که حائز اهمیت است.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha