• یکشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: هوش مصنوعی
  • کد خبر: 1404022819852
  • خبرنگار : 71974

دبیر همایش «هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه»:

بخش عمده‌ای از تولیدات الگوریتم‌های هوش مصنوعی از زبان انگلیسی و فرهنگ غربی بهره می‌برد

بخش عمده‌ای از تولیدات الگوریتم‌های هوش مصنوعی از زبان انگلیسی و فرهنگ غربی بهره می‌برد

دبیر همایش «هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه» اعلام کرد که از میان ۷۰ مقاله ارسالی، ۲۴ مقاله برای ارائه در این همایش انتخاب شده است.

به گزارش ایسنا، شهاب اسفندیاری، دبیر علمی همایش «هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه»، در مراسم افتتاحیه این همایش ضمن اشاره به تلاش‌های فراوان برگزارکنندگان برای برگزاری شایسته این رویداد، تاکید کرد که هدف از این همایش، همگام‌سازی وجه علمی با صنعت و فعالان عرصه عمل است.

وی اظهار داشت: ما تلاش کردیم که هم وجه علمی این همایش در سطح مطلوبی برگزار شود و هم پیوندی میان دانشگاه، صنعت و فعالان این حوزه شکل گیرد. دانشگاه‌های مختلف و پژوهشگاه‌ها در برگزاری این همایش مشارکت داشته‌اند و حضور شرکت‌های بسیاری که در نمایشگاه امروز مشاهده می‌کنید، افتخاری برای ما است.

چالش‌های پیش‌روی هوش مصنوعی برای بشر

اسفندیاری با اشاره به اهمیت فناوری هوش مصنوعی، اظهار داشت: این فناوری انسان را به پرسش‌های مهم و چالش‌برانگیزی در خصوص خود، جامعه و آینده‌اش وا داشته است.

وی گفت: پرسش‌هایی که هوش مصنوعی برای آینده انسان مطرح کرده، از چالش‌برانگیزترین مسائلی است که فناوری تاکنون در برابر انسان قرار داده است.

به گفته وی، پیشگامان پرداختن به این چالش‌ها، فلاسفه و فقها هستند و این موضوع به‌ویژه در عرصه‌های فقهی، انسان‌شناسی، فلسفی و اخلاقی بسیار حائز اهمیت است.

نشست‌های فقهی حوزه علمیه قم

این مقام مسئول با اشاره به برگزاری نشست‌های فقهی در حوزه علمیه قم، گفت: از مهرماه ۱۴۰۲ تا تیرماه ۱۴۰۳، ۲۴ جلسه فقه هوش مصنوعی در حوزه علمیه قم برگزار شده است که توسط یکی از شاگردان حضرت آیت‌الله بهجت، حضرت آیت‌الله مفیدی یزدی، پیاده‌سازی شده است. من این نشست‌ها را مرور کرده‌ام و بسیار شگفت‌زده شدم که حوزه علمیه قم این‌چنین زود به این پدیده جدید فناوری توجه کرده است.

کتاب جدید پروفسور شان والور درباره چالش‌های هوش مصنوعی

اسفندیاری با اشاره به کتاب جدید پروفسور شان والور، استاد دانشگاه لیمبرو، در سال ۲۰۲۴ منتشر شده است، افزود: خانم پروفسور والور در کتاب خود تحت عنوان آیینه‌های هوش مصنوعی، به چالش‌های فلسفی و اخلاقی هوش مصنوعی پرداخت. وی در کتاب خود هشدارهایی درباره مخاطرات تفکر ماشینی برای آینده بشر مطرح کرده است.

به گفته وی، هوش مصنوعی به‌عنوان یک آینه، آنچه را که ما تاکنون اندیشیده‌ایم و تجربه کرده‌ایم، در برابر ما قرار می‌دهد.

هوش مصنوعی و آینده انسان

وی در ادامه سخنان خود به نقش هوش مصنوعی در آینده بشر و چالش‌های پیش‌روی انسان در مواجهه با این فناوری اشاره کرد و گفت: برای پیشرفت و حرکت به سوی آینده، قلمرو انسان باید در اختیار تفکر انتقادی، خلاقیت، اخلاق و انسانیت باشد. هوش مصنوعی نمی‌تواند در این عرصه‌ها نقشی ایفا کند و اگر انسانیت ما بخواهد دوام داشته باشد، باید در این زمینه‌ها تفکر کنیم.

چالش‌های زبان و فرهنگ در هوش مصنوعی

اسفندیاری همچنین به چالش‌های مرتبط با زبان و فرهنگ در هوش مصنوعی اشاره کرد و افزود: بخش عمده‌ای از تولیدات الگوریتم‌های هوش مصنوعی از زبان انگلیسی و فرهنگ غربی بهره می‌برند. به همین دلیل، تولیدات و پاسخ‌های هوش مصنوعی ممکن است در سوگیری و شکل و شمایل، متاثر از این زبان و فرهنگ باشند.

به گفته وی، حدود ۷۰ مقاله به دبیرخانه این نشست ارسال شد که پس از بررسی های صورت گرفته ۲۴ مقاله مورد تایید قرار گرفت و در این همایش ارائه خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha