• یکشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404022819913
  • خبرنگار : 50214

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد؛

هوشیاری محیطی و فرهنگ‌سازی؛ دو کلید پیشگیری از زورگیری‌های شهری

هوشیاری محیطی و فرهنگ‌سازی؛ دو کلید پیشگیری از زورگیری‌های شهری

ایسنا/یزد معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان یزد با تأکید بر این که «پیشگیری، مسئولیتی همگانی است»، گفت: هوشیاری محیطی و فرهنگ‌سازی دو کلید پیشگیری از زورگیری‌های شهری است.

سرهنگ مجید نعیم‌یاوری در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اشاره به گزارش‌های اخیر درباره زورگیری‌های بعضاً خشن، اظهار کرد: خوشبختانه در بسیاری از موارد با تلاش مأموران پلیس، عاملان این جرائم، شناسایی و دستگیر و تحویل مراجع قضایی شده‌اند اما برای پیشگیری مؤثر، نباید صرفاً به اقدامات پلیسی اکتفا کرد، بلکه آموزش و فرهنگ‌سازی و مشارکت همه‌جانبه شهروندان نقشی حیاتی در جلوگیری از وقوع این گونه اتفاقات دارد.

وی با تأکید بر اهمیت افزایش هوشیاری محیطی شهروندان گفت: مجرمان معمولاً به دنبال «قربانیان آرام» هستند یعنی افرادی را هدف قرار می‌دهند که در لحظه، تمرکز کافی بر محیط ندارند. کسانی که در حال مکالمه تلفنی، سرگرم شبکه‌های اجتماعی یا به هر علت، دچار درگیری ذهنی‌اند، بیشترین احتمال قربانی‌ شدن را دارند. همین بی‌توجهی به محیط، حتی در مکان‌های امن هم ممکن است زمینه‌ساز وقوع جرم شود.

این مقام انتظامی با بیان اینکه بسیاری از زورگیری‌ها در مسیرهای خلوت و کم‌نور و فاقد دوربین روی می‌دهد، گفت: ساعت‌های پایانی شب و زمان‌هایی که تردد عمومی کاهش می‌یابد، از جمله زمان‌هایی است که وقوع این جرم، بیشتر مشاهده می‌شود. بهتر است تا حد امکان از تردد در این‌گونه مسیرها به‌تنهایی خودداری کنیم یا یک نفر همراه داشته باشیم یا مسیر و زمان تردد خود را تغییر دهیم.

سرهنگ نعیم‌یاوری با اشاره به وسایل در معرض خطر سرقت گفت: اشیایی مانند تلفن همراه، ساعت، طلا و جواهرات و کیف‌ دستی، به‌ویژه زمانی که در معرض دید قرار ‌گیرند، هدف اصلی زورگیران هستند. بهتر است این اقلام، به‌ویژه در فضاهای کم‌تردد، به گونه‌ای نگهداری شود که کمتر جلب‌ توجه کند.

وی با اشاره به این که بیشترین قربانیان این‌گونه جرائم، بانوان هستند، افزود: در لحظه وقوع زورگیری، اولویت حفظ جان خود است. در چنین شرایطی به‌هیچ عنوان نباید با زورگیر مقابله مستقیم کرد، چون این رفتار معمولاً باعث درگیری شدیدتر و آسیب جسمی می‌شود. فریادزدن و درخواست کمک از اطرافیان، تا حدی تمرکز مجرم را بر هم می‌زند و احتمال دارد او را از ادامه عمل مجرمانه باز دارد. بعد از آن باید در سریع‌ترین زمان ممکن با ۱۱۰ تماس بگیریم و ویژگی‌های ظاهری سارق و مسیر فرار و سایر اطلاعات مرتبط را به پلیس گزارش کنیم.

سرهنگ نعیم‌یاوری با تأکید بر اینکه «پیشگیری، مسئولیتی همگانی است»، گفت: اگر هر شهروند سهم خود را با رعایت و آموزش همین نکته‌های ساده ایفا کند، فرصت ارتکاب جرم از مجرمان گرفته خواهد شد.  

وی در ادامه افزود:‌ پدیده‌ای وجود دارد به ‌نام «قربانی‌گرایی» که به‌معنای رفتارهای ناآگاهانه، اعتماد بیش‌ازحد به دیگران یا بی‌توجهی به خطرهای محیطی است که آموزش مقابله با آن باید از سطح خانواده و مدارس و دانشگاه‌ها آغاز و با کمک رسانه‌ها در جامعه نهادینه شود.

معاون فرهنگی‌اجتماعی پلیس استان در پایان ابراز امیدواری کرد با همکاری تمام مسئولان و شهروندان و با بهسازی فضاهای شهری، افزایش روشنایی معابر، نصب دوربین‌های نظارتی، ایمن‌سازی مسیرهای خلوت و کم‌تردد، شناسایی نقاط آسیب‌پذیر و ارائه هشدارهای لازم، در ارتقای امنیت شهر و دیارمان مشارکت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha