به گزارش ایسنا، صدها تن از شهروندان مراکشی روز شنبه در راستای سلسله فعالیتها و تظاهرات همبستگی با غزه بنا به درخواست جبهه مراکشی برای حمایت از فلسطین و علیه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی از ساعت ۷ عصر تا ۱۱ شب به وقت محلی در شهر «طنجه» واقع در شمال این کشور تجمع کردند.
بر اساس گزارش عربی ۲۱، این دومین تجمع اعتراضآمیز پس از برگزاری فعالیتی مشابه در همین مکان در ماه گذشته میلادی به شمار میآید.

شرکتکنندگان در این اعتراضات با سر دادن شعارهایی جنایتهای اشغالگران صهیونیست را محکوم کرده و خواستار حمایت و حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی و توقف نقشههای کوچ اجباری فلسطینیان شدند.
آنها همچنین از کشورهای عربی و اسلامی خواستند اقدامی جدی و قاطعانه جهت ممانعت از جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین اتخاذ کنند.
این تجمع اعتراضآمیز همزمان با سی و چهارمین اجلاس سران عرب برپا شد که روز شنبه در بغداد با هدف تاکید بر اهمیت مسأله فلسطین و ضرورت توقف فوری تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه غزه، گشایش گذرگاهها و تسهیل ورود کمکهای انسانی به غزه، مخالفت با کوچ اجباری فلسطینیان از سرزمینشان و ارائه حمایت سیاسی، مالی و قانونی برای طرح بازسازی این باریکه برگزار شد.
از ابتدای عملیات طوفان الاقصی مقاومت فلسطین، شهرهای مختلف مراکش از جمله شهر رباط صحنه تظاهرات متعددی در همبستگی با مردم فلسطین، رد نسلکشی اسرائیل در غزه و درخواست برای لغو محاصره این باریکه و ورود کمکهای بشردوستانه بوده است.
از سوی دیگر، دهها تن از شهروندان تونسی بنا به درخواست انجمن «انصار (حامیان) فلسطین» در تونس تجمع اعتراضآمیزی مقابل تئاتر شهرداری در پایتخت این کشور برگزار کرده و تداوم جنایتهای نسلکشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه را محکوم کردند.
معترضان تونسی حمایت خود را از غزه اعلام و خواستار توقف جنگ رژیم صهیونیستی شدند.
آنها پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آنها نوشته شده بود «فلسطین آزاد است»، «نسلکشی را متوقف کنید» و «مقاومت مقاومت نه صلح نه سازش».
در همین راستا، مراد الیعقوبی، یکی از اعضای این انجمن تصریح کرد، این اعتراضات تا زمان برداشتن محاصره و توقف جنایت نسلکشی ادامه خواهد داشت.
وی در ادامه افزود، این اعترضات همزمان با سالروز نکبت برگزار شد که در نتیجه آن حدود ۱۵ هزار فلسطینی به شهادت رسیده، بیش از ۹۵۰ هزار تن مهاجرت کرده و ۵۳۱ روستا نیز توسط این رژیم اشغالگر تخریب شد.
واژه «نکبة»، یادآور دو خاطره بسیار بد در حافظه فلسطینیها و افکار عمومی است: نخست تشکیل رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ و دوم اخراج بیش از ۸۰۰ هزار فلسطینی از وطن خود در آن مقطع زمانی. روز نکبة نه تنها نماد فاجعهای است که در آن سال بر سر سرزمین فلسطین آمد بلکه نمایانگر سختیها و معضلاتی است که طی چندین دهه گذشته به این ملت تحمیل گشته است.
جهان در حالی هفتاد و هفتمین سالروز نکبت را به یاد میآورد که اشغالگران به تجاوزات خود به فلسطینیها در میان محکومیتها و مطالبات بینالمللی برای پایان دادن به این اشغالگری ادامه میدهند و طی هفت ماه گذشته، هزاران فلسطینی در خونینترین کشتارهای تاریخ بشریت به شهادت رسیدند. هدف از این جنایات پیادهسازی طرح شوم کوچاندن اجباری فلسطینیها از سرزمین مادریشان است، اما طبق آمار نهادهای مختلف به نظر میرسد که این تیر صهیونیستها نیز به سنگ خورده است.
گذشت ۷۷ سال از این اتفاق نه تنها منجر به فراموش شدن مسأله فلسطین نشده بلکه حوادث اخیر غزه و کرانه باختری نشان داده که تمامی تلاشهای صهیونیستها طی این سالها بینتیجه بوده و امروز «مقاومت» است که موازنه قدرت در فلسطین را تعریف میکند و میتواند ملت فلسطین را به هدف نهایی و آرمانی خود بیش از هر زمان دیگری نزدیک سازد.
در همین راستا، روز شنبه شهر پاریس، پایتخت فرانسه شاهد برپایی اعتراضات گسترده در محکومیت جنایتهای مداوم اشغالگران علیه فلسطینیان در نوار غزه بود. شهروندان فرانسوی با در دست داشتن پرچمهای فلسطینی خواستار توقف جنگ نسلکشی برای نوزدهمین ماه متوالی شدند و بر لزوم ورود فوری کمکهای بشردوستانه به این باریکه تاکید کردند.

آنها ضمن محکوم کردن جنایتهای اشغالگران صهیونیست در حق کودکان و غیرنظامیان فلسطینی، همچنین از دولت فرانسه خواستند برای ممانعت از تجاوزات پیاپی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه وارد عمل شود.

در همین رابطه، شهر رم، پایتخت ایتالیا نیز شاهد برپایی تظاهراتی در حمایت از ملت فلسطین و محکومیت جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در غزه از هفتم اکتبر بود.
معترضان ایتالیایی با در دست داشتن پرچمهای فلسطین، پلاکاردهایی را نیز با خود حمل میکردند که بر روی آنها شعارهایی از قبیل «فلسطین آزاد است» و «نسلکشی را متوقف کنید» نوشته شده بود.
هزاران نفر از شهروندان انگلیسی نیز با برپایی تظاهراتی در لندن، پایتخت انگلیس همزمان با هفتاد و هفتمین سالروز وقوع فاجعه اشغال فلسطین «نکبت»، خواستار توقف جنگ نسلکشی در نوار غزه شدند و سکوت «ننگین و شرمآور» جامعه جهانی در قبال جنایتهای رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.

بیش از ۵۰۰ هزار شهروند انگلیسی با دعوت ائتلاف گستردهای از نهادهای انگلیسی حامی فلسطین برگزار شد که از جمله آنها انجمن فلسطینی انگلیس، دوستان الاقصی، پویش همبستگی با فلسطین، ائتلاف جنگ را متوقف کنید، انجمن اسلامی انگلیس و اتحادیههای دانشجویی و کارگری بودند.

مشارکتکنندگان در این تظاهرات با سر دادن شعارهای خواستار توقف حملات اشغالگرات علیه نوار غزه شدند و بر لزوم آغاز تحقیقات پارلمانی در رابطه با استفاده از تسلیحات انگلیسی در جنایت های صهیونیستها در غزه تاکید کردند.
شهروندان دانمارکی نیز در شهر کپنهاگ، پایتخت این کشور تجمع اعتراضآمیزی برپا کرده و طی آن بر توقف جنگ رژیم اشغالگر در نوار غزه تاکید کردند.
شهر دوبلین ایرلند نیز شاهد برگزاری تظاهراتی در محکومیت حملات بیوقفه اشغالگران صهیونیست علیه نوار غزه بود.
شهروندان هلندی نیز با برگزاری تظاهراتی در شهر آمستردام، پایتخت این کشور خواستار توقف تجاوزات اسرائیلی علیه نوار غزه شدند.
پس از ۲ ماه آتشبس شکننده، ارتش رژیم صهیونیستی در تاریخ ۱۸ مارس عملیات نظامی خود در غزه را از سر گرفت. در جریان آتشبس پیشین، ۳۳ زندانی صهیونیست شامل هشت کشته در ازای آزادی حدود ۱۸۰۰ اسیر فلسطینی به تلآویو تحویل داده شدند. از آن زمان رژیم صهیونیستی گذرگاههای غزه را بسته است و ورود کمکها به این منطقه را ممنوع کرده است.
طرفهای منطقهای و بینالمللی برای رسیدن به توافقی جهت پایان بحران انسانی در نوار غزه که شامل تبادل اسرا میان دو طرف باشد تلاش میکنند اما همچنان مذاکرات در سایه پیچیدگیهای سیاسی و میدانی با رکود مواجه است.
با وجود جنایتهای گسترده ارتش رژیم صهیونیستی در غزه، این رژیم هنوز به اهداف خود برای نابودی حماس و آزادی زندانیانش دست نیافته است و نیروهایش هر روز متحمل تلفات سنگینی در غزه میشوند.
با وجود مخالفت بسیاری از خانوادههای زندانیان صهیونیست با تداوم جنگ، اما «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی همچنان بر آنچه «راهبرد افزایش فشار نظامی» میخواند، بهعنوان تنها راه آزادی زندانیان پافشاری میکند.
انتهای پیام
نظرات