• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۲۷
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1404022920557
  • خبرنگار : 71402

کره‌جنوبی برای حفظ ارتش آمریکا دست به جیب می‌شود

کره‌جنوبی برای حفظ ارتش آمریکا دست به جیب می‌شود

کاندیدای ریاست‌جمهوری کره‌جنوبی می‌گوید آماده بحث درباره هزینه استقرار نیروهای آمریکایی در شبه‌جزیره کره است.

به گزارش ایسنا، «کیم مون‌سو» کاندیدای محافظه‌کار ریاست‌جمهوری کره‌جنوبی امروز دوشنبه اعلام کرد که مایل است درباره تقسیم بیشتر هزینه استقرار نیروهای نظامی آمریکا در کشورش مذاکره کند؛ موضوعی که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، سال‌هاست خواستار آن بوده است.

ترامپ نشان داده که می‌خواهد هزینه استقرار ده‌ها هزار نیروی آمریکایی در کره‌جنوبی و ژاپن را بخشی از مذاکرات مربوط به تعرفه‌های وارداتی قرار دهد که دولت او علیه بسیاری از کشورها، از جمله متحدان آسیایی، اعلام کرده است.

کره‌جنوبی و ایالات متحده در آخرین توافق خود در ماه اکتبر، بر سر برنامه‌ای پنج ‌ساله توافق کردند که طی آن سهم کره‌جنوبی از هزینه نگهداری ارتش آمریکا ۸.۳ درصد افزایش یافته و به ۱.۵۲ تریلیون وون (معادل ۱.۰۹ میلیارد دلار) رسیده است.

حدود ۲۸۵۰۰ نیروی آمریکایی در کره‌جنوبی مستقر هستند تا مثلا به‌عنوان بخشی از تلاش‌ها برای آنچه بازدارندگی در برابر کره‌شمالیِ مسلح به سلاح هسته‌ای خوانده می‌شود، عمل کنند.

کره‌جنوبی از اوایل دهه ۱۹۹۰ شروع به پرداخت بخشی از هزینه‌های استقرار نیروهای آمریکایی کرد؛ هزینه‌هایی که صرف حقوق نیروی کار محلی، ساخت تأسیسات نظامی و دیگر پشتیبانی‌های لجستیکی می‌شود.

کیم مون‌سو در دیدار با اتاق بازرگانی آمریکا در کره گفت: «مردم نگران می‌شوند وقتی رئیس‌جمهور ترامپ می‌گوید بیایید سهم کره‌جنوبی در هزینه نیروهای آمریکایی را افزایش دهیم و من معتقدم می‌توانیم این سهم را تا حدی افزایش دهیم.»

به گزارش رویترز، او افزود که حفظ حضور مؤثر ارتش آمریکا در کره‌جنوبی باید بیشتر دغدغه خود کره‌جنوبی باشد.

کیم، نامزد حزب محافظه‌کار «قدرت مردم» برای انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری در سوم ژوئن است؛ انتخاباتی که پس از برکناری «یون سوک یول» به‌دلیل تلاش ناموفق برای اعلام حکومت نظامی برگزار می‌شود.

این در حالیست که مقام‌های کره‌جنوبی اعلام کرده‌اند که برنامه تقسیم هزینه‌ها قابل بازبینی نیست و نباید بخشی از مذاکرات جاری درباره ادعای ترامپ مبنی بر عدم توازن تجاری منصفانه و اعمال تعرفه‌های متقابل بر صادرات کره‌جنوبی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha