حمیدرضا ترقی در گفتوگو با ایسنا در تشریح ارزیابی خود از عملکرد نمایندگان استان در سال نخست مجلس دوازدهم، اظهارکرد: نمایندگان استان در کمیسیونهای مختلف به خوبی برای حل مشکلات تلاش و خوشبختانه تاکنون اعضای کمیسیونها چندین بار به مشهد سفر کرده و از نزدیک با مشکلات شهر در زمینههای بهداشت و درمان، مسائل بودجه و پروژههای عمرانی آشنا شدهاند. این بازدیدها نشاندهنده عزم جدی نمایندگان خراسان رضوی برای حل مسائل استان است. با این حال، ارتباط بین دستگاههای اجرایی و نمایندگان هنوز ضعیف است و این ضعف مانع از پیگیریهای لازم برای تأمین منابع اعتباری در بودجه از طریق مجلس شده است.
وی افزود: اگر این ارتباط تقویت و نهادینه شود و مسئولان اجرایی استان برای پیگیری مسائل خود در پایتخت، از ظرفیت نمایندگان استفاده کنند، میتوانیم گامهای مؤثری در بهبود وضعیت استان و تأمین بودجه مناسب برداریم. بودجهای که به استان تعلق میگیرد، کمتر از میزان مصوب است و حل این موضوع پیگیری مستمر نمایندگان و هماهنگی بین آنان و مسئولان اجرایی را میطلبد. در کنار این، برخی از نمایندگان کارگروههای مؤثری برای بررسی مسائل مردم تشکیل دادهاند که این ابتکار به افزایش ارتباط بین نمایندگان و مردم کمک و امکان انتقال خواستهها و مطالبات مردم به نمایندگانشان را تسهیل کرده است.
رئیس خانه احزاب خراسان رضوی ادامه داد: مشکلات استان عمدتاً مشکل در حوزه اجرا است و اگر نمایندگان انسجام و پیگیری لازم را داشته باشند، میتوانند از طریق ارتباط مستمر با این دستگاهها، از مشکلات اجرایی مطلع شوند در جهت رفع آنها تلاش کنند. اگر همافزایی و ارتباط بین نمایندگان مجلس و دستگاههای اجرایی افزایش یابد، میتوانیم به نتایج بهتری دست یابیم. نمایندگان از عدم ارتباط نزدیک مدیران استان با خودشان گلهمند هستند و مردم نیز این موضوع را مطالبه میکنند. امیدواریم در سال دوم فعالیت مجلس، این ارتباط بهبود یابد و نمایندگان بتوانند بهتر از قبل به مسائل مردم رسیدگی کنند.
ترقی با بیان اینکه در حال حاضر، تفاوت چندانی بین نمایندگان این دوره و دورههای قبلی مشاهده نمیشود، اظهار کرد: چراکه تغییر دولت و شرایط خاص کشور پس از شهادت آیتالله رئیسی تأثیرگذار بوده است. این عوامل بیرونی مانع از ایجاد یک روال منظم در پیگیری مسائل شده، اما به نظر میرسد زیرساختهای لازم در حال فراهم شدن است.
وی تعامل مجمع نمایندگان با خانه احزاب را بسیار خوب و سازنده دانست و بیان کرد: هر بار که ما از نمایندگان برای برگزاری جلسه با اعضای خانه احزاب دعوت کردهایم، پذیرفتهاند و در این جلسات، گزارشهای نمایندگان را شنیدهایم و مشکلات را مطرح کردهاند. این تعامل، مثبت و مؤثر بوده و نشاندهنده همکاری نزدیک و همافزایی میان مجمع نمایندگان و خانه احزاب استان است.
رئیس خانه احزاب خراسان رضوی اضافه کرد: احزاب باید از کارآمدی لازم برای ارائه طرحها و پیشنهادات برخوردار باشند تا بتوانند به نمایندگان کمک بیشتری کنند. به عنوان مثال، در حال حاضر ما از طریق حزب موتلفه دو پیشنهاد مهم را مطرح کردهایم که نیاز به پیگیری دارند. یکی از این پیشنهادات، نحوه مدیریت مسابقه فوتبال ایران و کرهشمالی در ورزشگاه مشهد است. ما این پیشنهاد را به فرمانداری ارائه دادهایم و آنها نیز دعوت کردهاند تا این موضوع مورد بررسی قرار گیرد. این مسئله، یک موضوع اجرایی مهم در استان به شمار میآید.
ترقی ادامه داد: پیشنهاد دیگری که مطرح کردهایم، مربوط به توسعه فیبر نوری در سطح شهر مشهد است. ما پیشنهاد دادیم که سهمی از درآمد فیبر نوری به درآمد پایدار شهرداری اختصاص یابد. این مهم باید به گونهای باشد که دستگاههای مخابراتی نتوانند تنها بهرهبرداری خود را از این امکانات داشته باشند و هیچ سهمی به شهرداری برای تأمین درآمد پایدارش تعلق نگیرد. اگر این موضوع از طریق مجلس پیگیری شود، میتواند نقش بسیار مؤثری در ایجاد اقتصاد پایدار برای شهرداری داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: این موارد نشان میدهد که اگر احزاب بتوانند در زمینه حل مشکلات استان، به ویژه در حوزه قانونگذاری و اجرایی، راهکارها و پیشنهادات کارشناسی مناسبی ارائه دهند، قطعاً میتوانند به نمایندگان و دستگاههای اجرایی کمک کنند. همچنین پیگیری شعارها و وعدههایی که نمایندگان در دوران انتخاباتی خود دادهاند، نیز باید مورد توجه قرار گیرد. تا کنون، ما دو جلسه در این زمینه برگزار کردهایم که آثار و تبعات مثبتی داشته است.
انتهای پیام
نظرات