• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404023021483
  • خبرنگار : 50455

/یادداشت/

نظارت بر تبلیغ مصرف دخانیات در سینمای خانگی افزایش یابد

نظارت بر تبلیغ مصرف دخانیات در سینمای خانگی افزایش یابد

ایسنا/قم عضو هیئت مدیره جمعیت مبارزه با دخانیات ایران شعبه استان قم به منظور پیشگیری از نشان دادن مظاهر استعمال دخانیات با اولویت سیگار و قلیان و تبلیغات سوء آن‌ها نظارت بر تولیدات رسانه‌های دیداری و شنیداری، صداوسیما، سینمای خانگی، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی ضرورتی انکار ناپذیر است.

محمدرضا قاسمی نیا عضو هیئت مدیره جمعیت مبارزه با دخانیات ایران شعبه استان قم، در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده است، نوشت: از دیدگاه عقل و شرع هر اقدام یا رفتاری که بر جسم و جان انسان در کوتاه مدت یا درازمدت ضرر و زیان برساند مذموم و حرام است.
گاهی هم این خسارات و آسیب‌ها علاوه بر فرد، بر جامعه و آینده خواهد بود که همان حکم را دارد و پاسخ گویی تعرض و تجاوز به حقوق فرد و جامعه از نگاه مسئولیت اجتماعی بر عهده همه است.

طبق آمار سالانه ۹ میلیون نفر در دنیا بر اثر مصرف دخانیات می‌میرند، که حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از آن‌ها بر اثر دود دست دوم جان می‌دهند؛ با تاسف بسیار هر سال در ایران جان ۷۰ هزار نفر از جمعیت بر اثر دخانیات گرفته می‌شود.

بیماری‌ها و سرطان‌هایی مانند: دستگاه گوارش، ریه، لب و دهان، بیماری‌های قلبی عروقی، انسداد عروق مغزی، آسم و مرگ زودهنگام و شماری از بیماری‌های خاموش و ناشناخته دیگر از آسیب‌ها و صدمات و خسارات مصرف سیگار بر سلامت فرد و جامعه شمرده شده است.

دود سیگار به سه گروه آسیب می‌رساند؛ دست اول به فرد سیگاری، در وهله بعد به افراد اطراف او و در نهایت بر محیط و فضای فیزیکی پیرامون فرد سیگاری، که هر کدام آسیب‌ها و خطراتی بر سلامت فرد سیگاری، افراد و فضای اطراف او وارد می‌کند.

در بسیاری از کشورها برای دسترسی به دخانیات حداقل ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد ولی با تأسف در کشور ایران در کمتر از ۳ دقیقه آن هم با قیمت بسیار کم در دسترس است.

نزدیک شدن به شروع تعطیلات مدارس و اوقات فراغت تابستان، لزوم نظارت والدین و خانواده‌ها بر رفتار فرزندان و همسالان آن‌ها را مضاعف می‌کند و باید مسئولان و متولیان نظارت و کنترل بر اماکن، تفرجگاه‌ها، بوستان‌ها و مکان‌های‌ اجتماع نوجوانان و جوانان، مجتمع‌های اقامتی-زیارتی، ورزشی و آموزشی و همچنین برنامه‌های هماهنگ و مستمر برای مبارزه و مقابله با استعمال دخانیات را اجرا کنند و لازم است با مراکز فروش، توزیع و تبلیغ آن‌ها برخوردهای ارشادی و تنبیهی، بازدارندگی و تشویقی داشته باشند.

به منظور پیشگیری از نشان دادن مظاهر استعمال دخانیات با اولویت سیگار و قلیان و تبلیغات سوء آن‌ها نظارت بر تولیدات رسانه‌های دیداری و شنیداری، صداوسیما، سینمای خانگی، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی ضرورتی انکار ناپذیر است. جوانان و نوجوانان، زنان و دختران در هدف اصلی آسیب‌ها و مضرات دخانیات به ویژه سیگار و قلیان هستند. لذا مسئولان و دستگاه‌های متولی خط مقدم مقابله با آسیب‌های اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و اعتقادی باید نسبت به اقدامات اثرگذار برای کاهش مصرف دخانیات و پرهیز دادن نوجوانان و جوانان از استعمال سیگار و قلیان و پیشگیری از زیان‌های ناشی از آن‌ها برنامه‌ریزی و پیگیری داشته باشند.

نقش رسانه‌ها، معلمان، مربیان، اساتید، خطبا، گویندگان، روحانیت، مداحان، هنرمندان، پزشکان و در نهایت همه افرادی که مخاطب و دنبال کننده دارند در راه‌های کاهش استعمال دخانیات باید پررنگ و مشهود باشد. تشکل‌های مردمی که برای افزایش جمعیت کشورمان مشارکت و فعالیت دارند می‌توانند نقشی مهم برای جلوگیری از این خسارت ایفا کنند. حفظ جان حتی یک نفر از هم وطنان برای ما مغتنم و حیاتی است.  

بررسی‌ها نشان می‌دهد افزون بر ۸۵ درصد از اعتیادها با شروع مصرف سیگار و قلیان است و در این بین قشر جوان و بانوان جامعه ما در معرض دریافت آسیب‌های بیشتر و افتادن در دام مصرف دخانیات هستند بنابراین به هوش بودن، مسئولیت شناسی و اقدامات به موقع دستگاه‌ها و نهادهای نظارتی، کنترلی، فرهنگ ساز و متولیان اجرایی آموزشی و پرورشی، ورزشی و هنری را انتظار داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha