احسان باقرخانی امروز سهشنبه ۳۰ اردیبهشت در نشست خبری با اشاره به حضور دو روزه رئیس جمهور و وزیر صمت در استان کرمانشاه، گفت: در این مدت جلسات و نشستهای خوبی در زمینههای مختلف برگزار و از تعدادی از صنایع بزرگ استان بازدید انجام شد و وزیر صنعت به عنوان نماینده رئیس جمهور در دو شهرستان صحنه و هرسین حضور یافت.
به گزارش ایسنا، باقرخانی اظهار کرد: یکی از مهمترین اقداماتی که انجام شد برپایی میز خدمت حوزه معدن با حضور معاون معدنی وزیر صنعت بود که در این نشست به ۴۷ مورد از مشکلات حوزه معادن استان که برخی از آنها برای چند سال لاینحل مانده بود، رسیدگی شد.
سرپرست صمت استان کرمانشاه به افتتاح دو پروژه بزرگ که از مصوبات سفر سال ۱۳۹۰ مقام معظم رهبری به استان بود نیز در این سفر اشاره و اظهار کرد: یکی از این واحدها پروژه دانش بافت البرز (بیوایمپلنت) با سرمایهگذاری هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی مستقیم ۱۰۰ نفر بود.
به گفته باقرخانی این پروژه از معدود پروژههای کشور و حتی جهان در زمینه تولید بیوایمپلنتهای قلبی و عروقی، تاندون، لیگامان و بیوایمپلنتهای استخوانی بوده و یک شرکت نوظهور و دانش بنیان محسوب میشود.
وی پروژه دیگری که در این سفر افتتاح شد را نیز شرکت گسترش سوخت سبز زاگرس(بیواتانول) دانست و ادامه داد: این پروژه نیز با سرمایه ثابت حدود پنج هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۲۱۰ نفر افتتاح شد و در زمینه تولید بیواتانول سوختی، خوراک دام، طیور و آبزیان و... بر پایه کنجاله فعالیت دارد.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه به تفاهمنامههای منعقد شده در جریان این سفر نیز اشاره کرد و ادامه داد: یکی از این تفاهمنامهها در زمینه تولید انواع لاستیک و دوده صنعتی با رقم ۳۰ همت بین بانک رفاه، استانداری، ایمیدرو و بخش خصوصی منعقد شد و قرار است سهم بخش خصوصی ۸۱ درصد و سهم ایمیدرو ۱۹ درصد باشد.
باقرخانی اظهار کرد: ظرفیت تولید این واحد ۲۰۰ هزار تن لاستیک خودرو سواری، ۴۰ هزار تن لاستیک خودرو سنگین و ۳۰ هزار تن دوده صنعتی است که در زمان بهرهبرداری میتواند برای هزار نفر اشتغالزایی داشته باشد.
وی با بیان اینکه قرارداد دیگر در زمینه توسعه پتروشیمی بیستون کرمانشاه بود که بین بانک رفاه، استانداری و پتروشیمی بیستون منعقد شد، ادامه داد: رقم این سرمایهگذاری ۲۵۰ میلیون دلار بوده و ۵۰ نفر نیز در این طرح توسعه مشغول به کار خواهند شد.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه قرارداد سوم را نیز مربوط به احداث کارخانه سوم قند کرمانشاه با رقم ۲۴ همت سرمایهگذرای ثابت و سرمایه در گردش اعلام کرد و یادآور شد: زمان در نظر گرفته شده برای اجرای این پروژه ۳۰ ماه است و قرارداد آن نیز بین استانداری، اداره کل صنعت و معدن، جهاد کشاورزی و بانک صادرات منعقد شد.
به ظرفیت رساندن خودروسازی صحنه مطالبه جدی ما است
باقرخانی با بیان اینکه وزیر صنعت بازدیدی هم از کارخانه خودروسازی صحنه داشت، گفت: اجرای طرح توسعه و به ظرفیت رساندن این واحد به تصمیم ایران خودرو و بخش خصوصی با توجه به وضعیت بازار فروش آنها بستگی دارد.
وی با بیان اینکه در جریان سفر مقام معظم رهبری مصوب شد این واحد با ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال فعالیت کند اما ظرفیت فعلی آن حدود ۳۴ هزار دستگاه در سال است، اظهار کرد: افزایش ظرفیت این واحد مطالبه جدی ما است.
به گفته این مسئول، تولید ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال در خودروسازی صحنه در فضای فعلی این واحد مقدور نیست و نیازمند اجرای طرح توسعه و سرمایهگذاری است.
بهرهمندی بیش از ۶۲ هزار خانواده از قانون تجارت مرزنشینی
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه یکی از مهمترین دستاوردهای این سفر برای حوزه تجارت استان را افتتاح رویه قانونی کولبری و یا همان قانون تجارت مرزنشینی اعلام کرد که آییننامههای اجرایی آن ابلاغ شده و اکنون حدود ۶۲ هزار و ۵۰۰ نفر از سرپرستان خانوار در شهرستانهای مختلف از جمله ثلاث باباجانی، سرپلذهاب، پاوه، جوانرود و ... از آن بهرهمند میشوند.
باقرخانی با بیان اینکه مقرر شده ۱۰ درصد از واردات کشور از طریق قانون تجارت مرزشینی انجام شود که از این میزان هفت درصد سهم ملوانی و سه درصد سهم کولبری است، یادآور شد: در کل کشور ۱.۸ میلیارد دلار واردات از این مسیر در سال انجام خواهد شد که ۲۵ درصد آن معادل ۴۵۰ میلیون دلار سهم استان کرمانشاه است و کولبران میتوانند ۸۷ قلم کالا را وارد کنند.
وی اظهار کرد: این طرح به صورت رسمی در مرز شوشمی توسط معاون وزیر راه افتتاح شد.
هدفگذاری برای احیاء و افزایش ظرفیت بیش از ۶۰ واحد صنعتی
باقرخانی در ادامه اشارهای هم به وضعیت واحدهای صنعتی استان کرمانشاه داشت و گفت: در حال حاضر ۹۲۸ پروانه بهرهبرداری در کرمانشاه داریم که از این تعداد ۸۸ واحد بر اساس آخرین پایشی که صورت گرفته راکد است، البته همه این ۸۸ واحد امکان اینکه فعالسازی شوند را ندارند.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه از هدفگذاری برای احیاء ۲۱ واحد صنعتی راکد در استان در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: اعتبار مورد نیاز برای احیا این واحدها نیز بالغ بر ۹۰۰ میلیارد تومان است.
باقرخانی با بیان اینکه ۲۱۰ واحد نیمه فعال هم داریم که بنا داریم امسال ۴۰ واحد از این واحدها را افزایش ظرفیت دهیم، یادآور شد: ۶۳۰ واحد صنعتی استان نیز با بیش از ۷۰ درصد ظرفیت فعال هستند.
انتهای پیام
نظرات