این مراسم همچنین برای ماماهای دیگر شهرستانهای استان کرمان به شکل مجازی برگزار شد.
دکتر نوذر نخعی مجری طرح ۱۰۰۰ روز طلایی امروز ۳۰ اردیبهشت در این مراسم گفت: اگر بتوانیم معایب تک فرزندی را برای خانوادهها به شکل واقعی مطرح کنیم میتوانیم به افزایش فرزندآوری کمک کنیم.
وی درباره معایب تک فرزندی بیان کرد: بنیانگذاران روانشناسی تک فرزندی را به سبب آسیبهای اجتماعی بعدی آن نکوهش کردهاند.
وی با اشاره به اینکه باید آسیبهای تک فرزندی برای تمام خانوادهها گفته شود، افزود: اکنون در اغلب کشورهای غربی تک فرزندی را رد میکنند ولی در ایران هنوز معایب این مسئله برای خانواده و جامعه به شکل جدی تشریح نشده است.
استاد پزشکی اجتماعی تصریح کرد : کار مامهندسی افکار در حوزه سلامت است و باید برای جلوگیری از بحرانهای بعدی، تک فرزندی را رها کرده و رو به فرزندآوری بیاوریم.
وی تاکید کرد: دو علتی که فرزندان تک فرزند را متفاوت میکند نداشتن خواهر و برادر و نحوه برخورد اشتباه پدر ومادر با وی به سبب تک بودن است که در این بحث پروفسور کامرون استاد علوم اجتماعی آمریکا میگوید مهدکودک و هم سن وسالان هیچ گاه جای خواهر و برادر را نمیگیرند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: باید ماماها سطح آگاهی خود را با مطالعه کتابهای تک فرزندی افزایش داده و کتابهای مورد نظر طرح را به مادرانی که برای واکسن ۱۲ماهگی میآید هدیه نموده و همزمان درباره این مسئله به شکل شفاف وجدی با خانمهای مراجعه کننده صحبت شود.
وی گفت: باید معایب و مزایای این طرح با کمک شما در جامعه هدف مطرح شود.
بنابراین گزارش، دکتر محمد جعفری مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت مسئله جمعیت، اظهار کرد: آرزوی ما این است که در بیمه انعکاس دهنده خوبی از مسائل و نیازها باشیم و با اجرای طرحهایی مانند ۱۰۰۰ روز طلایی از وضعیت فعلی جمعیت خارج شویم.
وی تصریح کرد: بیمه سلامت برای درمان ناباروری طرحهای خوبی اجرا کرده و پوشش بیمهای تا ۹۰ درصد برای درمان ناباروری میپردازد.
بنابراین گزارش، در این مراسم از چند ماما که در طرح رویش امید مشارکت فعال داشتند، تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام
نظرات