• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۵:۵۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404023022030
  • خبرنگار : 50042

استاندار:

توسعه گیلان باید با نگاه راهبردی به بازارهای منطقه‌ای پیگیری شود

توسعه گیلان باید با نگاه راهبردی به بازارهای منطقه‌ای پیگیری شود

ایسنا/گیلان استاندار گیلان با تأکید بر ضرورت مشارکت فعال نخبگان، مدیران محلی و بخش خصوصی در توسعه استان، گفت: توسعه گیلان باید بر پایه مزیت‌های اقلیمی، جغرافیایی و موقعیت ترانزیتی آن و با نگاه راهبردی به بازارهای منطقه‌ای و اتحادیه اوراسیا پیگیری شود.

هادی حق‌شناس امروز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت در دیدار با دانشجویان دوره عالی نظامی دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران(دافوس)، با اشاره به ظرفیت‌های ویژه گیلان در حوزه حمل‌ونقل، کشاورزی، منابع طبیعی و ترانزیت، بر ضرورت بهره‌برداری مؤثر از این مزیت‌ها در راستای توسعه ملی تأکید کرد.

وی با اشاره به پایان یافتن سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور در سال ۱۴۰۴ گفت: هرچند در حوزه علم و فناوری پیشرفت‌های خوبی حاصل شده اما در زمینه سیاست‌گذاری اقتصادی همچنان با چالش‌هایی مواجه هستیم و بسیاری از اهداف این سند به‌طور کامل محقق نشده‌اند.

استاندار گیلان، عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا را فرصت راهبردی برای گسترش روابط تجاری با کشورهای منطقه دانست و تصریح کرد: اتصال ریلی به این اتحادیه می‌تواند به افزایش صادرات، کاهش فشار حمل‌ونقل جاده‌ای و توسعه پایدار کمک کند. در صورت برنامه‌ریزی مناسب، امکان واردات روزانه ۳۵ واگن بار از طریق خطوط ریلی آذربایجان فراهم خواهد بود.

حق‌شناس افزود: گیلان با برخورداری از مرزهای زمینی، دریایی و هوایی یکی از استان‌های منحصر به‌فرد در کشور است.

وی با اشاره به ظرفیت بالای مرز آستارا و وجود سه پایانه فعال زمینی، دریایی و مسافری در این شهرستان گفت: زیرساخت‌های موجود متناسب با حجم تبادلات نیست و نیازمند توسعه فوری هستند.

استاندار گیلان همچنین از موقعیت ویژه فرودگاه رشت نام برد و گفت: این فرودگاه ۲۸ متر پایین‌تر از سطح دریاست و با ویژگی‌های فنی منحصربه‌فرد، قابلیت نشست و برخاست با مصرف سوخت کمتر را فراهم می‌کند.

حق‌شناس با بیان اینکه گیلان با میانگین بارندگی بالای ۱۰۰۰ میلی‌متر در سال در زمره استان‌های پربارش کشور است، گفت: متأسفانه به‌دلیل نبود زیرساخت‌های نوین آبیاری و کشاورزی مکانیزه، این ظرفیت بزرگ به فرصت تبدیل نشده است.

وی با اشاره به عملکرد پایین در تولید برنج نسبت به میانگین جهانی گفت: متوسط برداشت برنج در کشور کمتر از پنج تن در هکتار است، در حالی که این عدد در جهان بین ۸ تا ۱۲ تن است. افزایش بهره‌وری از طریق به‌نژادی و به‌زراعی می‌تواند امنیت غذایی کشور را تقویت کند.

استاندار گیلان همچنین از مصرف بالای آب در تهران انتقاد کرد و افزود: با وجود تأمین ۱۴ میلیارد مترمکعب آب در سال گذشته، نبود سازوکارهای بهره‌برداری صحیح باعث هدررفت منابع شده است.

وی در پایان، با تأکید بر ضرورت مشارکت فعال نخبگان، مدیران محلی و بخش خصوصی در توسعه استان، خاطرنشان کرد: توسعه گیلان باید بر پایه مزیت‌های اقلیمی، جغرافیایی و موقعیت ترانزیتی آن و با نگاه راهبردی به بازارهای منطقه‌ای و اتحادیه اوراسیا پیگیری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha