حمید منشی زاده پنجشنبه، ۹ مرداد در جلسه میز تخصصی کیوی استان گیلان که با موضوع بررسی چالش های صنعت کیوی در فصل برداشت پیش رو و اتخاذ تصمیمهای مناسب و به موقع در سازمان جهاد کشاورزی گیلان برگزار شد، با اشاره به تاثیر تولید محصول کافی در فصل رشد جاری بر روند صادرات کیوی ایران، اظهار کرد: این جلسه بنا به درخواست انجمن کیوی استان و با حضور اعضای این انجمن و اعضای منتخب باغداران و سردخانه داران و صادرکنندگان، تشکل ها و سازمان های مرتبط با صنعت کیوی برگزار شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان به چالش های احتمالی پیش روی صادرات کیوی اشاره کرد و با تاکید بر لزوم جلوگیری از بروز هرگونه مشکل در فرایند صادرات، تصریح کرد: برای عملیاتی شدن این مصوبه لازم است که انجمن کیوی گیلان درخواستی همراه با ارائه دلایل فنی و علمی درخصوص تغییر زمان صادرات به سازمان جهاد کشاورزی استان ارائه دهد تا پیرو آن مکاتبات لازم با وزارت جهاد کشاورزی صورت گیرد و در صورت تایید نهایی، اجرایی شود.
منوچهر پارسافر، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در ادامه، کیوی را یکی از محصولات کشاورزی با ارزش استان گیلان دانست و گفت: گیلان به دلیل شرایط آب و هوایی و اقلیمی مناسب، بیشترین تولید کیوی را در کشور دارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۷۴ هزار تن محصول کیوی از باغات استان برداشت شد، خاطرنشان کرد: ۱۱۶ سردخانه دارای پروانه بهرهبرداری با ظرفیت ۲۴۲ هزار تن در گیلان وجود دارد که همه این سردخانه ها قابلیت نگهداری کیوی را دارند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان رویکرد این محصول را صادراتی دانست که حتما باید استانداردهای سلامت در کشورهای هدف را داشته باشد و متذکر شد: صادرات کیوی تاثیر بسزایی در اقتصاد کشاورزی استان که اقتصاد سبز است، خواهد داشت.
وی سطح زیر کشت محصول کیوی در استان را هفت هزار و ۸۰۰ هکتار دانست که همه ساله افزایش می یابد و عنوان کرد: هشت هزار و ۳۰۰ خانوار باغدار به کشت کیوی مشغول هستند.
انتهای پیام
نظرات