• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۷:۲۴
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404023022113
  • خبرنگار : 51046

فرماندار ویژه دهلران:

شناسایی ۶۰۰ اثر تاریخی در دهلران/فقط ۹۳ اثر ثبت ملی شده‌اند

شناسایی ۶۰۰ اثر تاریخی در دهلران/فقط ۹۳ اثر ثبت ملی شده‌اند

ایسنا/ایلام فرماندار ویژه دهلران با اشاره به قدمت ۱۰ هزار ساله این منطقه، از شناسایی ۶۰۰ اثر تاریخی در شهرستان دهلران خبر داد و خواستار ثبت جهانی آثار باستانی این منطقه شد.

مراد یگانه فرماندار ویژه دهلران در نشست صیانت از میراث فرهنگی که امروز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت به مناسبت هفته میراث فرهنگی برگزار شد، اظهار کرد: این منطقه با قدمتی ۱۰ هزار ساله شایستگی ثبت جهانی در حوزه آثار تاریخی و باستانی را دارد.

وی با اشاره به آثار طبیعی، تاریخی و گردشگری شهرستان، این میراث را نشانگر تمدن و پیشینه دهلران دانست و افزود: این آثار در جذب گردشگر و رونق صنعت گردشگری منطقه نقش مؤثری دارند.

فرماندار دهلران با تأکید بر لزوم حفاظت و مرمت آثار تاریخی گفت: میراث فرهنگی و تاریخی، سند هویت ماست و باید به پیشینه تاریخی خود افتخار کنیم چرا که ما ملت و کشوری با اصالت هستیم.

یگانه خاطرنشان کرد: همه ما در قبال حفاظت از میراث فرهنگی مسئولیم، مردم، سازمان‌های مردم‌نهاد، رسانه‌ها، باستان‌شناسان و نخبگان باید در فرهنگ‌سازی و پاسداری از این میراث مشترک مشارکت فعال داشته باشند.

وی تکمیل مطالعات باستان‌شناسی، تدوین طرح‌های همکاری برای حفاظت از میراث فرهنگی، برگزاری همایش‌های علمی، تدوین برنامه‌های اجرایی زیرساختی با توجه به اولویت‌ها، ثبت موقت آثار شهرستان در فهرست جهانی، تهیه طرح محتوایی موزه، راه‌اندازی پایگاه زرین‌آباد و توجه به توسعه بوم‌گردی را از مطالبات این حوزه برشمرد.

فرزاد شریفی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی ایلام نیز با بیان اینکه تاکنون ۳ هزار اثر تاریخی در استان شناسایی شده است، گفت: از این تعداد، ۹۳۲ اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده‌اند و بیش از پنج هزار شیء تاریخی نیز در موزه‌ها و مراکز استان نگهداری می‌شود.

وی دهلران را بهشت باستان‌شناسی ایران خواند و افزود: تهیه اطلس باستان‌شناسی، بررسی و شناسایی محوطه‌های باستانی و نصب تابلوهای بتنی راهنمای آثار تاریخی از جمله برنامه‌های در دست اجرای این اداره‌ کل در شهرستان دهلران است.

حجت‌الاسلام سیدمحسن موسوی امام جمعه دهلران نیز میراث فرهنگی را «سند گویا و معرف هویت» دانست و ضمن قدردانی از تلاش‌های صورت‌ گرفته، خواستار حمایت همگانی از مجموعه میراث فرهنگی شد.

وی همچنین بر ضرورت ایجاد موزه آثار تاریخی در دهلران تأکید کرد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha