جواد احمدپناه مسئول بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام امروز سهشنبه ۱۵ مهر در یک مرزعه دامی در روستای نهر غلامویس شهرستان ایوان با تأکید بر اهمیت تغذیه علمی در رشد و بهرهوری دامها اظهار کرد: خوراک مورد استفاده در پرواربندی باید بهصورت مخلوط کامل (TMR) و از نظر انرژی و پروتئین متعادل باشد، وجود اقلامی چون سویا و یونجه در جیره غذایی، برای تأمین پروتئین مورد نیاز دام ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از جیرههای پرانرژی موجب کوتاهتر شدن دوره پروار و در نتیجه، افزایش بازده اقتصادی دامداریها میشود.
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام همچنین با اشاره به اهمیت انتخاب نژاد مناسب توضیح داد: متأسفانه در میان برخی دامداران این تصور وجود دارد که استفاده از برههای سایر نژادها میتواند سودآورتر باشد در حالی که این نژادها با شرایط آب و هوایی ایلام سازگار نیستند و قادر به بروز کامل پتانسیل ژنتیکی خود نیستند.
احمدپناه تشریح کرد: برای سیستمهای روستایی و عشایری، توصیه میشود تنها از برههای نژاد کردی که سازگاری بالایی با اقلیم منطقه دارند استفاده شود، استفاده از نژادهای غیربومی ممکن است موجب بروز تداخل اثرات ژنتیک و محیط شده و در نهایت به کاهش عملکرد و افت بازده اقتصادی منجر شود.
این دوره آموزشی بهمنظور ارتقای دانش فنی دامداران و بهبود عملکرد واحدهای دامداری، اصول و مبانی علمی مرتبط با تغذیه برههای پرواری، انتخاب نژاد مناسب و بهبود بازده اقتصادی واحدهای دامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام
نظرات