• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۰:۱۶
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404023022166
  • خبرنگار : 50294

استاندار کرمانشاە:

کرمانشاه و اقلیم کردستان عراق فرصت‌های زیادی برای توسعه دارند

کرمانشاه و اقلیم کردستان عراق فرصت‌های زیادی برای توسعه دارند

ایسنا/کردستان استاندار کرمانشاە گفت: استان کرمانشاه، با ۳۷۲ کیلومتر مرز مشترک و پنج مرز رسمی فعال با اقلیم کردستان عراق، همواره شریکی قدرتمند و مطمئن برای این اقلیم بوده است و روابط عمیق امنیتی و اقتصادی میان اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران، به ویژه استان کرمانشاه، در هم تنیده شده و بستری محکم برای همکاری‌های روزافزون فراهم آورده است.

منوچهر حبیبی سەشنبە ۳۰ اردیبهشت در نشست مشترک استانداران هم‌مرز با جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: استان کرمانشاه با دارا بودن ظرفیت‌های چشمگیر در حوزه‌های گردشگری، کشاورزی (با رتبه نخست کشوری در تولید چغندر، جو و نخود و سهم ۵ درصدی از تولیدات کشاورزی کشور)، صنعت، تجارت، نفت، گاز و پتروشیمی (قطب سوم پتروشیمی کشور با دو پتروشیمی فعال و تولید دو هزار و ۲۰۰ مگاوات انرژی برق، پتانسیل بالایی برای ایفای نقش کلیدی در توسعه روابط با اقلیم کردستان دارد.

وی افزود: این استان با بهره‌مندی از فرودگاه بین‌المللی با دو باند پروازی و اتصال ریلی به تهران و مشهد، دو کارخانه سیمان، منطقه آزاد تجاری و صنعتی قصر شیرین (مشترک با عراق در نقطه صفر مرزی) و فعالیت بیش از ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان و فناور، زیرساخت‌های لازم برای گسترش همکاری‌های اقتصادی را داراست.

حبیبی ادامه داد: هم‌مرزی کرمانشاه با هر دو بخش اقلیم کردستان و بخش مرکزی عراق، این استان را به یگانه‌ترین استان کشور با چنین ویژگی بدل کرده و فرصت‌های بی‌نظیری را برای تعاملات چندجانبه ایجاد کرده است. 

وی ادامه داد: همچنین اشتراکات مذهبی، قومی، زبانی، سیاسی و اجتماعی مردم کرمانشاه با ساکنان اقلیم کردستان، زمینه را برای تعمیق روابط فرهنگی و اجتماعی نیز فراهم آورده است.

حبیبی در ادامه با یادآوری دوران همزیستی مسالمت‌آمیز و آسیب‌های مشترک ناشی از جنگ و تحریکات خارجی گفت: اکنون زمان آن فرا رسیده است تا با سرعت بیشتری مشکلات را پشت سر گذاشته و با تقویت روابط، کاستی‌ها را جبران و زمینه پیشرفت روزافزون را در هر دو سوی مرز فراهم کنیم.

وی اظهرا کرد: تاکید دولت چهاردهم و دکتر پزشکیان بر تقویت این همکاری‌ها، نویدبخش دیدارهای تخصصی و کارشناسانه بیشتر و دستاوردهای ملموس در راستای گسترش امنیت در ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، زیست‌محیطی و حتی نظامی به منظور ارتقای صلح، دوستی و بهره‌مندی متقابل دو کشور همسایه است.

حبیبی ادامە داد: با توجه به فرهنگ و نیازمندی‌های مشترک مردمان هر دو سرزمین، امکان همگرایی و ایجاد الگویی از همکاری‌های توسعه‌یافته میان ایران و عراق به صورت عام و استان کرمانشاه و اقلیم کردستان به صورت خاص، بیش از پیش فراهم شده است.

وی تصریح کرد: در همین راستا، در طی پنج ماه گذشته، سه دیدار با استانداران اقلیم کردستان عراق به همراه اتاق‌های بازرگانی این استان‌ها برگزار شده و اعتقاد راسخ بر نقش محوری بخش خصوصی در توسعه اقتصادی و ضرورت تقویت آن وجود دارد. 

حبیبی اضافه کرد: به منظور تسهیل و تسریع ارتباطات اقتصادی، تمامی اختیارات استانداری کرمانشاه به اتاق بازرگانی این استان تفویض شده است تا در فضایی صمیمانه‌تر و تخصصی‌تر، این تعاملات به پیش رود و شاهد دستاوردهای بزرگ اقتصادی باشیم، این ارتباطات و تعاملات به خوبی در حال شکل‌گیری و تفاهمات مثبتی نیز حاصل شده است.

وی در پایان یادآور شد: با توجه به ظرفیت‌های موجود در حوزه‌های کشاورزی، تجارت، مرز و گردشگری، استان کرمانشاه آمادگی کامل خود را برای هرگونه همکاری با اقلیم کردستان عراق اعلام می‌دارد و امید است که در نشست‌های تخصصی آتی با استانداران محترم، شاهد تنظیم و اجرایی شدن توافقات سودمند برای هر دو طرف باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha