• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404023122251
  • خبرنگار : 50455

تأمین ۵ هزار تُن کود یارانه‌ای در قم طی سال‌جاری

تأمین ۵ هزار تُن کود یارانه‌ای در قم طی سال‌جاری

ایسنا/قم مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم با بیان اینکه کودهای شیمیایی یارانه‌ای مورد نیاز برای کشت بهاره و تابستانه استان تامین و تدارک شده است، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۵ هزار تن کودهای شیمیایی یارانه‌ای در استان قم تدارک شده که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته ۱۰۰ درصد رشد داشته است.

حسین زند مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به نقش کود در تغذیه گیاهی و مدیریت تنش‌های محیطی، در فروردین و اردیبهشت سال‌جاری علیرغم مشکلات و چالش‌های موجود، به دلیل حساسیت این ایام، عملیات اجرایی تامین و تدارک و توزیع کودهای شیمیایی یارانه‌ای توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم به نحو مطلوبی انجام و پیشرفت‌های چشمگیری اتفاق افتاد.

وی با اشاره به اینکه تدارک بیش از ۵ هزار تن انواع کودهای شیمیایی ازته، فسفاته و پتاسه در ایام مذکور بیانگر رشد ۱۰۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است، افزود: از مقدار کودهای شیمیایی یارانه‌ای تدارک شده در استان، بیش از ۳ هزار تن از طریق ۲۱ کارگزاری شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم برای مصرف محصولات کشت بهاره توزیع شده است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم، با اشاره به اهمیت کودهای شیمیایی در تأمین امنیت غذایی کشور تصریح کرد: این کودها یکی از مطمئن‌ترین و سهل‌الوصول‌ترین مسیرهای تأمین و پایداری امنیت غذایی به شمار می‌روند و طبق گزارش فائو، مصرف مناسب کودهای شیمیایی می‌تواند تولید محصولات کشاورزی را تا ۶۰ درصد و حتی بیشتر افزایش دهد.

وی از برنامه‌های این شرکت برای افزایش تأمین کودهای فسفاته و پتاسه خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر، میزان مصرف کودهای فسفاته در استان قم ۳۵۰۰ تُن و پتاسه ۲۵۰۰ تُن است؛ با افزایش ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تُن در سال اول در کشور، می‌توان برنامه‌های خودکفایی را تحقق بخشید.  

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم به پیشرفت‌های کشور در تولید داخلی کودهای شیمیایی اشاره کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی در راستای برنامه‌های خودکفایی، نظارت و مجری‌گری ۳۰ پروژه تولید کودهای شیمیایی را بر عهده دارد و از این تعداد، ۲۰ پروژه به تولید رسیده‌اند و ۱۰ پروژه بزرگ دیگر نیز طی دو سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند.

زند در پایان افزود: این اقدام علاوه بر تأمین کامل نیاز کشور، ما را وارد مرحله صادرات کودهای شیمیایی خواهد کرد؛ این دستاوردها نشان از عزم جدی وزارت جهاد کشاورزی برای تأمین امنیت غذایی پایدار و کاهش وابستگی به واردات دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha