• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404023122287
  • خبرنگار : 51036

اهدای عضو؛ شروعی برای زندگی دوباره

اهدای عضو؛ شروعی برای زندگی دوباره

ایسنا/چهارمحال و بختیاری هیچ کسی پایان زندگی را نمی‌داند، چرا که مرگ دست خداست و اوست که تعیین می‌کند تا چه زمانی قرار است زندگی کنیم، زندگی که می‌تواند برای ما و دیگران شادی‌بخش باشد، اهدای عضو نیز زندگی دوباره‌ای است که افراد می‌توانند به یکدیگر هدیه دهند.

۳۱ اردیبهشت در تقویم رسمی کشور به نام روز« اهدای عضو، اهدای زندگی» نامگذاری شده است، امری خداپسندانه که می‌تواند نجات‌بخش زندگی‌های افراد از مرگ باشد.

چه خوب است با این کار قدمی برای هموطنانمان برداریم تا آن‌ها هم زندگی خوبی را تجربه کنند، زندگی که حق همه افراد است.

اهدای عضو در استان در سن پایین‌تر از ۴۰ سال اتفاق می‌افتد

پانته‌آ رمضان‌نژاد در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اهدای عضو زمانی انجام می‌شود که فرد دچار مرگ مغزی شده باشد و خانواده نسبت به انجام آن رضایت دهند.

مسئول تیم پیوند عضو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: از سال ۸۲ که‌ پیوند عضو در چهارمحال و بختیاری راه اندازی شد فرهنگ‌سازی زیادی صورت گرفت، جلسات متعددی تشکیل و توضیحات لازم و ضرورت انجام این کار انجام شد که نتیجه آن ایجاد یک فرهنگ خوب در استان بود.

وی در ادامه گفت: شهرستان لردگان در این استان بیشترین آمار را در تمایل خانواده‌ها برای اهدای عضو دارد. 

مسئول تیم پیوند عضو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تصریح کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا امروز هفت مورد اهدای عضو داشته‌ایم که این آمار در سال ۱۴۰۳ به ۳۱ مورد رسیده بود.

وی گفت: طی این سال‌ها تعداد اهدای عضو تقریبا رشد ۱۰ درصدی داشته است که البته بستگی به شرایطی دارد مثلا دوران کرونا تعداد اهدای عضو کاهش پیدا کرد اما درحال حاضر این مقدار رو به رشد است.

به گفته وی، معمولا افرادی که اهدای عضو برای آن‌ها انجام می‌شود رنج سنی آن‌ها زیر ۴۰سال است.

رمضان نژاد در رابطه با دلایلی که بعضی خانواده‌ها مخالف اهدای عضو هستند، گفت: مخالفت‌ها بیشتر بخاطر عدم پذیرش مرگ مغزی است و مرگ مغزی را به عنوان مرگ حساب نمی‌کنند ولی از نظر علمی وقتی مرگ مغزی اتفاق می‌افتد به این معنی است که برگشتی برای فرد وجود ندارد.

وی ادامه داد: زمانی که ما با خانواده‌ها برای گرفتن رضایت صحبت می‌کنیم، با تسلیت صحبتمان را شروع می‌کنیم و این یعنی برای فرد مرگ مغزی شده برگشتی وجود ندارد و عدم پذیرش این موضوع در بعضی از طوایف بیشتر است، چرا که اعتقاد دارند حتما معجزه‌ای رخ می‌دهد و بیمارشان برمی‌گردد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: برای آگاه سازی خانواده‌ها و راحت‌تر کردن این پذیرش از سمت خانواده‌ها نیاز به کمک رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی داریم تا بحث کما و مرگ مغزی را خوب آگاهی‌رسانی کنند و تفاوت این دو را به خوبی نشان دهند تا مردم راحت‌تر آن را بپذیرند.

رمضان نژاد گفت: زمانی که فردی دچار مرگ مغزی می‌شود پنج متخصص به صورت جداگانه آن را بررسی و مرگ مغزی را تایید می‌کنند که این متخصص‌ها شامل متخصص جراحی مغز و اعصاب، متخصص مغز و اعصاب، متخصص داخلی، متخصص بیهوشی و متخصص پزشکی قانونی هستند.

وی ادامه داد: قبل از اینکه فرایند اهدا صورت گیرد یکسری آزمایش‌ها از بیمار گرفته می‌شود و در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد تمام موارد اعضا مانند کبد، کلیه، قلب، پانکراس، ریه، نسوج (که شامل بافت استخوانی، قرنیه، دریچه‌های قلبی، تاندون‌ها است) اهدا می‌شود. 

رمضان نژاد در رابطه با اساس گرفتن اعضای عضو اهدا شده گفت: شرایط اورژانسی بیمار بدحال برای گرفتن عضو اولویت است، همچنین گروه‌خونی، وزن و... از شرایطی است که باید آن را در نظر گرفت.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بیان کرد: در چهارمحال و بختیاری کبد و کلیه‌ها بیشترین تقاضا را دارد و البته در بیمارستان‌های استان پیوند کبد و کلیه نیز انجام می‌گیرد.

رمضان نژاد در پایان گفت: در خصوص پیوند نسوج بعد از استان تهران اولین استان، چهارمحال و بختیاری بود که این کار را انجام داد.

وی گفت: افرادی که درنظر دارند برای اهدای عضو ثبت نام کنند می‌توانند در سایت اهدای عضو به صورت اینترنتی ثبت‌نام کنند و اگر تمایل دارند که به صورت حضوری فرم را تکمیل کنند می‌توانند به واحد فراهم‌آوری عضو پیوندی بیمارستان کاشانی مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha