• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1404023122636
  • خبرنگار : 71974

نتایج رتبه‌بندی ملی پژوهشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ توسط ISC منتشر شد

نتایج رتبه‌بندی ملی پژوهشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ توسط ISC منتشر شد

نتایج رتبه‌بندی ملی ISC؛ پژوهشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی (۱۴۰۲-۱۴۰۱) مربوط به ارزیابی عملکرد سه ساله ۱۴۰۱-۱۳۹۹ در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ توسط مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) منتشر شد.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی علویان مهر، رئیس مؤسسه ISC گفت: در رتبه‌بندی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱، مجموعا تعداد ۵۸ پژوهشگاه حضور داشتند که اطلاعات تمامی آنها مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. ارزیابی پژوهشگاه ها در این رتبه‌بندی برای نخستین بار، بر اساس روش شناسی جدید رتبه‌بندی انجام گرفته است.

رئیس مؤسسه ISC تأکید کرد: رتبه این پژوهشگاه‌ها به‌صورت در همکرد و نیز براساس زمینه فعالیت، شامل پژوهشگاه‌های هنر و علوم‌انسانی، پژوهشگاه‌های فنی مهندسی و پژوهشگاه‌های علوم پایه و کشاورزی محاسبه شده است.

وی ادامه داد: معیارهای کلی در ارزیابی و رتبه‌بندی پژوهشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در ۶ حوزه آموزش (با وزن ۵ درصد)، پژوهش (با وزن ۳۰ درصد)، فناوری و نوآوری (با وزن ۲۵ درصد)، مرجعیت و دیپلماسی علمی و فناوری (با وزن ۲۰ درصد)، فرهنگی- اجتماعی و دانشجویی (با وزن ۱۰ درصد) و مدیریت و بهره‌وری (با وزن ۱۰ درصد) می‌باشد.

علویان مهر افزود: امید است با توسعه فعالیت‌های دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشور شاهد ارتقاء جایگاه آنها در سطح ملی و بین‌المللی باشیم.        

وی خاطرنشان کرد: هر کدام از معیارهای کلی در ارزیابی و رتبه‌بندی پژوهشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، به تعدادی شاخص اصلی و زیر شاخص تقسیم می­شوند که عملکرد پژوهشگاه در هر یک از آنها به‌صورت جداگانه ارزیابی می­‌شود، در جدول ۱ وزن هر کدام از معیارهای اصلی نشان داده شده است.

نتایج رتبه‌بندی ملی پژوهشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ توسط ISC منتشر شد

علویان مهر ادامه داد: اطلاعات مورد نیاز به‌منظور رتبه‌بندی پژوهشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی مربوط به عملکرد سه سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ می‌باشد و از سه طریق جمع‌آوری شده است:

اطلاعات پژوهشی که جمع‌آوری آن بر عهده گروه رتبه‌بندی ISC است،

خوداظهاری پژوهشگاه‌ها که از طریق تکمیل پرسش‌نامه الکترونیکی رتبه‌بندی توسط رابطین در پژوهشگاه‌ها به دست می­‌آید،

و نیز برخی اطلاعات که از طریق وزارت علوم یا سایر سازمان‌ ها در اختیار گروه رتبه‌بندی قرار داده می‌شود.

در رتبه‌بندی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱رتبه این پژوهشگاه‌ها به‌صورت در همکرد و نیز براساس زمینه فعالیت، محاسبه شده است. جدول ۲ تعداد پژوهشگاه‌های حاضر در هر گروه را نشان می‌­دهد.

نتایج رتبه‌بندی ملی پژوهشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ توسط ISC منتشر شد

جایگاه پژوهشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی به‌صورت درهمکرد

رئیس مؤسسه ISC در ادامه گفت: تعداد ۵۸ پژوهشگاه و مؤسسه پژوهشی در رتبه‌بندی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ مؤسسه ISC حضور داشته اند. در ارزیابی این پژوهشگاه‌ها به‌صورت درهمکرد سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و پژوهشگاه دانش های بنیادی به ترتیب رتبه های اول تا سوم را به دست آوردند. جدول ۳ نتایج رتبه‌بندی پژوهشگاه‌ها را به‌صورت کامل نشان می دهد.

نتایج رتبه‌بندی ملی پژوهشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ توسط ISC منتشر شد

گزارش کامل رتبه‌بندی در وبگاه مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC به آدرس https://ur.isc.ac) قابل دسترسی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha