• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404023122689
  • خبرنگار : 50181

با گرفتن این کارت ۸ نفر را زنده نگه دارید!

با گرفتن این کارت ۸ نفر را زنده نگه دارید!

ایسنا/کرمانشاه مسئول بیماری‌های خاص و پیوند اعضاء دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه هر بیمار مرگ مغزی می‌تواند هشت نفر را از مرگ نجات دهد، دریافت کارت اهداء عضو را یک گام موثر برای افزایش موارد اهداء عضو دانست.

دکتر بهنام روندی به مناسبت روز اهداء عضو(۳۱ اردیبهشت) در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه سالانه بیش از چهار هزار مرگ مغزی در کشور ثبت می‌شود که شرایط اهداء عضو دارند، گفت: تنها هزار مورد این موارد منجر به اهداء عضو می‌شود.

وی با بیان اینکه میزان اهداء عضو در استان‌های کشور متفاوت است، ادامه داد: میزان اهداء عضو در برخی از شهرها مانند شیراز، اصفهان، تهران، یزد و نیشابور بیشتر است، اما برخی شهرها آمار اهداء عضو کمتری دارند.

به گفته مسئول بیماری‌های خاص و پیوند اعضاء دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، مواردی مانند مسائل فرهنگی، مذهبی و ... در میزان اهداء عضو در شهرهای مختلف تاثیرگذار است.

روندی با بیان اینکه وضعیت اهدا عضو و رضایت دادن خانواده‌ها به این امر تا حدودی نسبت به سنوات گذشته بهتر شده، اظهار کرد: اما هنوز هم جای کار بسیار زیادی وجود دارد، زیرا موارد زیادی از مرگ مغزی به اهداء عضو ختم نمی‌شود.

وی گفت: نهادینه شدن فرهنگ اهداء عضو تنها مسئولیت یک دستگاه و یا دانشگاه علوم پزشکی نیست و همه بخش‌ها و دستگاه‌ها از جمله صدا و سیما، رسانه‌ها، فرهنگ و ارشاد اسلامی و... باید بخشی از برنامه‌های خود را به موضوع اهداء عضو اختصاص دهند.

۶ اهداء عضو در کرمانشاه از سال گذشته تاکنون

روندی درباره وضعیت اهداء عضو در کرمانشاه نیز خاطرنشان کرد: کرمانشاه نیز جزو استان‌های متوسط کشور از نظر موارد اهداء عضو است.

وی تعداد موارد اهداء عضو ثبت شده در استان از سال گذشته تاکنون را شش مورد اعلام کرد و افزود: سال گذشته چهار مورد اهدا عضو داشتیم و امسال نیز در فروردین یک مورد و در اردیبهشت هم یک مورد ثبت شده است.

زمان زود از دست می‌رود

مسئول بیماری‌های خاص و پیوند اعضاء دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه هر بیمار مرگ مغزی می‌تواند هشت ارگان اصلی را به شرط سالم بودن ارگان‌ها اهداء کند و جان هشت نفر را نجات دهد، اظهار کرد: سایر نسوج بدن از جمله پوست، تاندون، استخوان، رباط و ... نیز قابل اهداء است که می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی بسیاری از بیماران کمک کند.

وی با بیان اینکه محدودیت سنی چندانی برای اهداء عضو فردی که دچار مرگ مغزی شده وجود ندارد، اما بیشترین سن معمولا ۶۵ تا ۶۷ سال در نظر گرفته می‌شود، خاطرنشان کرد: قبل از اهدا عضو عملکرد و سلامت ارگان‌های بدن از جمله کلیه، کبد، قلب و... با روش‌های مختلف ارزیابی می‌شود.

روندی درباره اینکه پس از مرگ مغزی تا چه بازه زمانی می‌توان اعضاء را اهدا کرد نیز ادامه داد: پس از اینکه مرگ مغزی ثبت شده و خونرسانی به بافت مغز متوقف شود، به تدریج بافت مغز فاسد شده و این فساد می‌تواند به سایر ارگان‌ها نیز سرایت کند. از همین رو اهداء عضو هرچه زودتر و در زمان کوتاهی پس از مرگ مغزی صورت گیرد، بهتر است.

مسئول بیماری‌های خاص و پیوند اعضاء دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره روند تایید نهایی مرگ مغزی نیز خاطرنشان کرد: تیمی از دانشگاه علوم پزشکی به صورت مستمر تمام بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها را رصد می‌کنند و افرادی که با کاهش سطح هوشیاری و مشوک به مرگ مغزی هستند شناسایی می‌شوند. سپس مرگ مغزی آنها با روش‌های تخصصی پزشکی مشخص خواهد شد. در گام بعدی پنج پزشک متخصص دوره دیده در تخصص‌های مختلف بیمار را ویزیت و مرگ مغزی وی را بررسی می‌کنند و سپس پزشکی قانونی نیز مرگ مغزی را تایید خواهد کرد. تنها پس از طی این مراحل است که اجازه داریم برای کسب رضایت از خانواده‌ها اقدام کنیم.

وی گفت: از همین رو تشخیص مرگ مغزی کاملا قطعی بوده و امکان برگشت بیماری که مرگ مغزی برای او تایید شده، وجود ندارد.

گرفتن کارت اهداء عضو، یک کار مهم و اثرگذار

مسئول بیماری‌های خاص و پیوند اعضاء دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه داشتن کارت اهداء عضو یک اقدام مهم و اثرگذار است، اظهار کرد: افراد می‌توانند با مراجعه به سایت https://ehda.sbmu.ac.ir/ نسبت به ثبت درخواست و دریافت کارت اهداء عضو خود در زمان بسیار کوتاهی اقدام کنند.

روندی معتقد است: این امر کمک می‌کند نه تنها فرد خود سفیری برای اهداء عضو شود، بلکه دیگران را نیز ترغیب کند.

وی با تاکید بر اینکه حتی با وجود داشتن کارت اهداء عضو باز هم رضایت اولیا دم برای اهداء عضو ضروری است، گفت: داشتن کارت کمک می‌کند خانواده‌ها رضایت بیشتری داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha