رحمان فیض قربانی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به مناسبت روز ملی زعفران(پنجم آبان) در گفت و گو با ایسنا، سطح فعلی زیر کشت زعفران در استان را ۸۱۰ هکتار اعلام کرد و گفت: پیشبینی میشود امسال از این سطح پنج هزار کیلوگرم زعفران برداشت شود.
وی متوسط عملکرد زعفران در استان را شش کیلوگرم در هکتار اعلام کرد و گفت: این میزان بیش از دو برابر متوسط کشور است که بیانگر ظرفیتهای استان در تولید این محصول است.
فیض قربانی با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت زعفران در استان مربوط به شهرستان کرمانشاه است، گفت: در همه شهرستانهای استان به غیر از قصرشیرین کشت زعفران داریم و دالاهو، اسلام آبادغرب، سنقروکلیایی و صحنه نیز از شهرستانهایی هستند که سطح زیر کشت زعفران بالایی دارند.
وی به کیفیت بالای زعفران تولیدی استان کرمانشاه براساس آزمایشهای انجام گرفته اشاره کرد و گفت: کرمانشاه شرایط اقلیمی مناسبی برای کشت زعفران دارد. خاک این استان نیز برای کشت زعفران مناسب است. از سوی دیگر بهره برداران ما طی سالهای اخیر آموزش لازم جهت تولید و فرآوری زعفران را دیده و تجربه خوبی کسب کردهاند و همه این عوامل دست به دست هم داده تا زعفران تولیدی در استان کیفیت بالایی داشته باشد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه در حال حاضر استان کرمانشاه رتبه هفتم تولید زعفران را دارد، گفت: با توجه به شرایط مناسب استان برای کشت زعفران و اقبال کشاورزان به کشت این محصول، کرمانشاه در سالهای آتی به یکی از قطبهای اصلی تولید زعفران در کشور تبدیل خواهد شد.
فیض قربانی کشت زعفران را یک کشت اقتصادی دانست و گفت: با توجه به میزان تولید و قیمت محصول تولیدی، کشت زعفران کاملا اقتصادی است. ضمن اینکه کشت زعفران اشتغالزایی بالایی خصوصا در زمان برداشت محصول هم ایجاد میکند.
وی به نیاز آبی پایین زعفران هم اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط خشکسالی کنونی و نیاز آبی پایین زعفران، توسعه کشت این محصول از برنامههای جهادکشاورزی استان است و از کشت زعفران حمایت میکنیم.
فیض قربانی با بیان اینکه هزینه اولیه کشت زعفران بالاست، گفت: بخش اصلی هزینه کشت زعفران مربوط به تهیه پیاز زعفران است که قسمتی از هزینه تامین پیاز زعفران را بصورت یارانه در اختیار کشاورزان قرار میدهیم تا ترغیب به کشت این محصول شوند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در خصوص فرآوری زعفران تولیدی در استان نیز گفت: کشاورزانی که تولید پایینی دارند فرآوری این محصول را بصورت سنتی و خانگی انجام میدهند، اما بهره بردارانی که سطح زیر کشت زعفران بالایی دارند کار فرآوری زعفران را در کارگاههای مربوطه انجام میدهند که در حال حاضر چهار کارگاه فرآوری زعفران در استان داریم.
وی در پایان گفت: در مجموع کرمانشاه ظرفیت بالایی برای تولید زعفران دارد و با برنامهریزی انجام شده و استقبال بهره برداران میتوانیم به یکی از قطبهای اصلی تولید زعفران در کشور تبدیل شویم.
انتهای پیام


نظرات