• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۳۹
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404023122747
  • خبرنگار : 50188

قائم‌مقام معاونت اجتماعی قوه قضاییه:

پیشگیری از جرم، وظیفه‌ای مشترک با همکاری مردم و نهادهاست

پیشگیری از جرم، وظیفه‌ای مشترک با همکاری مردم و نهادهاست

ایسنا/کرمان قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: پیشگیری از جرم تنها با مشارکت مردم، نهادهای دولتی و سازمان‌های غیردولتی محقق می‌شود.

سید امیر مرتضوی امروز ۳۱ اردیبهشت در همایش طلایه‌داران پیشگیری و خیرخواهان اجتماعی در محل تالار خیام دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان در آغاز سخنانش با اشاره به اصل ۱۵۶ قانون اساسی بیان کرد: قوه قضائیه فقط موظف نیست جرم را کشف، تحقیق کند و مجازات را اجرا کند؛ بلکه باید در کنار این وظایف، رویکرد پیشگیرانه، احیاء حقوق عامه، اصلاح مجرمان و همراهی با دیگر نهادها را نیز جدی بگیرد.

او افزود: این مشارکت به معنای دخالت در وظایف دیگران نیست، بلکه تعامل لازم برای حل مشکلات اجتماعی است؛ زندان‌ها، بهزیستی، آموزش و پرورش، کمیته امداد و سایر دستگاه‌ها هر کدام وظیفه خود را انجام می‌دهند، ولی قوه قضائیه هم باید رویکرد اجتماعی و مردمی خود را تقویت کند.

مرتضوی با تأکید بر ضرورت افزایش سرمایه‌های اجتماعی گفت: ما در دوره‌ای قرار داریم که می‌توانیم آن را عصر مشارکت، همدلی و همکاری بنامیم و دیگر هیچ نهادی نمی‌تواند به تنهایی تمام مأموریت‌هایش را اجرا کند.

قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه خطاب به مدیران و قضات افزود: هنر یک قاضی این است که فقط فرد متهم را نبیند، بلکه خانواده او، وضعیت اقتصادی و اجتماعی، محیط زندگی و شرایط اطراف او را هم بررسی کند.

مرتضوی درباره حضور شرکت‌های بزرگ در امر پیشگیری از جرم و ارتقاء وضعیت مناطق تحت تأثیر، گفت: مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز با توجه به تأثیرات محیطی و اجتماعی‌ که ممکن است ایجاد کند، می‌تواند از طریق خدمات اجتماعی و امضای تفاهمنامه‌ها، نقش مؤثری در کاهش آسیب‌های اجتماعی ایفا کند.

او اظهار کرد: ما از مجتمع مس سرچشمه تشکر می‌کنیم که در این زمینه اقداماتی را انجام داده و این راهکارها را پذیرفته است.

مرتضوی همچنین درباره مفهوم خیّر اجتماعی گفت: هر کسی که کودکان بازمانده از تحصیل را کمک کند، بیماران خاص را درمان کند یا به یک کودک شیرخوار کمک کند، در واقع یک خیر اجتماعی است، این افراد باعث می‌شوند جامعه‌ای بدون آسیب‌های سنگین داشته باشیم.

او ادامه داد: حتی کارهایی که ظاهراً جزئی به نظر می‌آیند، می‌توانند تأثیر عمیقی در جلوگیری از جرم داشته باشند ما باید این کارها را تقویت کنیم و به‌ویژه از زندانیانی که بعد از آزادی سرپناه ندارند، حمایت کنیم.

قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با تأکید بر لزوم تداوم این جلسات و برنامه‌ها، گفت: این جلسات نباید محدود به یک یا دو مراسم باشد. باید در تمام شهرستان‌ها و مناطق برگزار شود. همه ما باید احساس مسئولیت کنیم و این احساس نباید در حد شعار باقی بماند، بلکه باید در عمل نمایان شود.

مرتضوی با بیان یک مثال انسانی افزود: در یکی از استان‌ها شاهد بودیم که یک پزشک برجسته و خانواده شهید، طی یک برنامه اجتماعی ۴۰۰ جراحی رایگان را انجام داد. این نوع خدمت، الگویی است که باید ترویج یابد.

او در پایان گفت: امیدواریم به مرحله‌ای برسیم که کمترین آسیب‌های اجتماعی را در جامعه شاهد باشیم. مردم باید احساس کنند که مالیات و کمک‌های آنها در مسیر درستی هزینه می‌شود و در نهایت به اقشار آسیب‌پذیر کمک می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha