• پنجشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۷:۱۵
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1404023122894
  • خبرنگار : 71628

نیویورک‌تایمز: درگیری هوایی پاکستان و هند، نمایش قدرت تسلیحاتی چین بود

نیویورک‌تایمز: درگیری هوایی پاکستان و هند، نمایش قدرت تسلیحاتی چین بود

رسانه آمریکایی نوشته استفاده موفق پاکستان از جنگنده‌ها و سامانه‌های دفاع هوایی چینی علیه جنگنده‌های غربی هند، نه‌تنها تجربه عملکرد رزمی این جنگنده‌ها را در یک میدان واقعی برای ارتش چین فراهم کرد، بلکه به نوعی نمایش قدرت نیابتی میان توانمندی‌های تسلیحاتی چین و غرب بود.

به گزارش ایسنا،‌ گزارش ارتش پاکستان مبنی بر این‌که چندین جنگنده هندی توسط نیروی هوایی این کشور در نبرد اخیر سرنگون شده است، موج تازه‌ای در دریای جنوبی چین و تایوان به راه انداخت.

نیروی هوایی پاکستان در طی درگیری چهار روزه با هند از جنگنده‌های چینی «جی-۱۰» استفاده کرده بود و به گفته مقام‌های رسمی، جنگنده‌های هندی با اصابت موشک‌های چینی نیروی  هوایی پاکستان سرنگون شده‌اند.

روزنامه نیویورک‌تایمز با این مقدمه در گزارشی درباره مزیتی که استفاده از جنگنده‌ها و موشک‌های چینی توسط ارتش پاکستان در درگیری‌های اخیر برای اسلام‌آباد و پکن داشته است، نوشت: جنگنده‌های چینی جی-۱۰ که رسانه‌های این کشور آن را «جنگنده افتخار ملی» نامیده‌اند، اغلب در رزمایش‌های ارتش چین برای تهدید تایوان استفاده شده‌اند. اما تاکنون در یک نبرد واقعی آزمایش نشده بودند و عملکرد آن‌ها در میدان مورد سوال بود.

تحلیلگران در چین گفتند که اکنون به این سوال پاسخ داده شده است. روزنامه «گلوبال تایمز» دوشنبه گذشته در این باره نوشت که «کارشناسان تایوانی می‌گویند ارتش این کشور هیچ شانسی در مقابل جنگنده‌های جی-۱۰ ندارد.»

با این حال، دولت چین مستقیما ادعای دولت پاکستان را تایید نکرده و هند نیز علنا از دست دادن جنگنده‌هایش را تایید نکرده است اما شنبه گذشته، شبکه تلویزیونی دولتی چین در پیامی در شبکه‌های اجتماعی که هشتگی مرتبط با درگیری هند و پاکستان در آن درج شده بود، اعلام کرد که اخیرا «برای اولین بار نتایج رزمی» از جنگنده‌های «جی‌-۱۰سی» حاصل شده است.

نیویورک‌تایمز: درگیری هوایی پاکستان و هند، نمایش قدرت تسلیحاتی چین بود
تمرین رژه نیروی هوایی پاکستان با جنگنده‌های چینی «جی-۱۰» در اسلام‌آباد،‌۲۰۲۴

نمایش قدرتی نیابتی میان توانمندی‌های تسلیحاتی چین و غرب

نیویورک تایمز در ادامه این مطلب نوشت: «ژو بو» سرهنگ بازنشسته ارتش چین در یادداشتی اشاره کرد که موفقیت این جنگنده‌ها اعتمادبه‌نفس چین را در مناقشات سرزمینی بر سر تایوان در دریای جنوبی چین افزایش خواهد داد. او همچنین در گفت‌وگویی بیان کرد که «تاثیر واقعی آن عملا در سطح جهانی است، از جمله بر مقام‌های تایوانی تا ببینند صنعت دفاعی چین چه سریع توسعه یافته است.»

یکی دیگر از موارد مایه مباهات چین در این زمینه،‌ گزارش‌هایی حاکی از آن بود که جنگنده‌های هندی سرنگون‌شده توسط ارتش پاکستان ساخت فرانسه بوده‌اند. برخی تحلیلگران این درگیری را یک نمایش قدرت نیابتی میان توانمندی‌های تسلیحاتی چین و غرب بوده است. در حالی که هند خریداری تسلیحات از غرب را افزایش داده، پاکستان به طرز قابل توجهی در حال خریداری تسلیحات و تجهیزات نظامی از چین است.

در ادامه این مطلب آمده است: به گفته مقام‌های امنیتی و «سید محمد علی» یک تحلیلگر ارشد پاکستانی، اسلام‌آباد علاوه بر این جنگنده‌ها، از سامانه‌ای دفاع هوایی چین و موشک‌های دوربرد هوا به هوای «پی‌ال-۱۵» در درگیری‌های اخیر با هند استفاده کرد.

نیویورک‌تایمز: درگیری هوایی پاکستان و هند، نمایش قدرت تسلیحاتی چین بود
جنگنده‌های ارتش چین در نمایشگاهی در ژوهای چین،‌۲۰۲۴

بسنده‌ترین نمایش تسلیحات چینی در عرصه‌های جهانی

رسانه آمریکایی نوشت: بی‌بهره بودن ارتش چین از تجربه رزمی واقعی  یکی از دلایل دیرینه نگرانی پکن بوده است؛‌ چین بیش از ۴۰ سال است که در هیچ نبردی حضور نداشته است. اما «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین نوسازی ارتش این کشور را در اولویت قرار داده است. چین هزینه‌های دفاعی خود را حتی با وجود کُند شدن رشد اقتصادی افزایش داده است و اکنون چهارمین صادرکننده بزرگ تسلیحات در جهان است.

تحلیلگران چینی و تایوانی می‌گویند درگیری اخیر نشان داد که تسلیحات چین اکنون هم‌تراز تسلیحات غربی هستند. «هو شینجین» سردبیر پیشین روزنامه گلوبال تایمز در این باره می‌گوید «این بسنده‌ترین نمایش سامانه‌های تسلیحاتی چین در عرصه جهانی بود». او معتقد است آمریکا که اکنون شاهد توانایی چین بوده است، احتمالا کمتر به نفع تایوان مداخله خواهد کرد.

برخی در تایوان نیز نگرانی‌های مشابهی دارند. «لی چنگ چی» یک ژنرال ارشد بازنشسته در ارتش تایوان در گفت‌وگویی مطرح کرد که تجربه نیروی هوایی پاکستان نشان می‌دهد که هواپیماهای تایوانی در مقابل جنگنده‌های چینی «شانس کمی برای بقا» خواهند داشت. به گفته او «این که آیا جنگنده‌های ما فرصت بلند شدن خواهند داشت، علامت سوالی است.»

در این گزارش مطرح شد: در بحبوحه این موج ملی‌گرایی در فضای مجازی چین، دولت این کشور محتاط‌تر بوده و بیشتر بر تبلیغ پیشرفت‌های نظامی چین به طور کلی تمرکز کرده است. رسانه‌های دولت چین استفاده از جنگنده‌های چینی در این درگیری را تا یک هفته پس از اعلام این موضوع از سوی اسلام‌آباد که به طور موفقیت‌آمیزی از این جنگنده‌ها استفاده کرده است، تایید نکردند.

خویشتن‌داری چین ممکن است ناشی از تمایل آن به پرهیز از به مخاطره‌ انداختن آشتی دیپلماتیک اخیر با چین باشد. دو طرف پس از درگیری مرگبار بر سر یکی از سرزمین‌های مرزی مورد مناقشه در سال ۲۰۲۰،  در ماه‌ها اخیر توافق کردند که پروازهای مستقیم میان آن‌ها ازسرگرفته فشود و درباره مسائل تجاری همکاری کنند.

«او سی-فو» یکی از پژوهشگران اندیشکده «دفاع ملی و پژوهش‌های امنیتی» تایوان گفت که تایپه نباید به رخ‌دادهای اخیر واکنش مبالغه‌امیزی نشان دهد. او افزود که هنوز تایید نشده است که واقعا موشک‌های چینی پی‌ال-۱۵ به جنگنده‌های هندی اصابت کرده و آن‌ها را سرنگون کرده باشند.

به گفته او، «این یک زنگ هشدار است که به همه یادآوری می‌کند نباید بی‌احتیاطی کنند. تایوان هیچ اندوخته‌ای برای بی‌احتیاطی ندارد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha