محمد جوروند در نخستین گردهمایی مجموعهداران خوزستان که چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت در محل اتاق بازرگانی برگزار شد با تبریک روز جهانی موزهها و هفته میراثفرهنگی اظهار کرد: اتاق بازرگانی میتواند مبدا و مقصدی برای فعالیتهای تجاری در حوزه صنایعدستی باشد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان ادامه داد: تلاش میکنیم ارتباطمان را با اتاق بازرگانی تقویت کنیم چراکه قدرتی که صنعتگران و هنرمندان ما در حوزههای مختلف دارند میتواند بازارهای خوبی در کشورهای اروپایی و همجوار ایجاد کند.
او با بیان اینکه اتاق بازرگانی و میراث فرهنگی میتوانند دو دستکاه تأثیرگذار باشند، گفت: دست یاری به سوی اتاق بازرگانی اهواز دراز میکنیم تا در کنار یکدیگر تبادلات اقتصادی و فرهنگی داشته باشیم.
جوروند اضافه کرد: وجود اتاق بازرگانی در کنار فرهنگهای مختلف و هنرمندان صنایعدستی یک فرصت است و باید از تنوع فرهنگی و هنرمندانی که در استان وجود داد بهره برد تا از این راه موضوع معیشت مردم نیزحل شود چراکه اگر راهی برای صادرات صنایع دستی باز شود بسیاری از مشکلات معیشتی هم حل خواهد شد.
او با تأکید بر این موضوع که اتاق بازرگانی و میراثفرهنگی نباید در جایگاه منتقد نسبت به یکدیگر ظاهر شوند، بیان کرد: در گردشگری نیز بهترین متخصصان کشور در استان خوزستان حضور دارند اما زیرساختهای گردشگری ما متناسب با ظرفیتهای ما نیست.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان تصریح کرد: به عنوان مثال، در موضوع گردشگری سلامت با اینکه استانی پیشرو هستیم اما کمبود بیمارستان با زیرساخت گردشگری سلامت داریم و در این زمینه بسیاری از مسئولان گذشته باید پاسخگو باشند.
او همچنین با بیان اینکه مجموعهداری بیش از آنکه موضوعی مادی باشد موضوعی معنوی، قدسی و الهی است اظهار کرد: بهترین مجموعهداران ما شاعران ما هستند که دیوانهای بسیاری نوشتهاند. اگر نگاهی به شاهنامه و مثنوی بیندازیم خواهیم دید که ابیات مختلف و قافیههای مختلف در کنار یکدیگر همنشینی محتوایی دارند.
جوروند گفت: در موضوع موزهداری و مجموعهداری نیز گویی همین اتفاق رخ میدهد به این معنا که با وجود اختلاف در صورت تفاهم، اشتراکات و پیوندهایی را در محتوا شاهد هستیم.
او افزود: فردی که به مجموعهداری و ارائه آن فکر و به این کار اقدام میکند موضوعی باطنی و حقیقی است که در درون انسان شکل میگیرد و از این رو کار مجموعهداران که کاری خدایگونه محسوب میشود شایسته قدردانی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان ادامه داد: مجموعهداران مجموعهها را گرد هم میآورند تا آنها را به یک وحدانیت برسانند و این مفهومی است که میتوان آن را از موضوع مجموعهداری استنباط کرد.
او با قدردانی از حضور مجموعهداران استان در حوزههای مختلف مجموعهداری در این همایش گفت: بنا داریم برای مجموعهدارانی که دارای مجوز نیستند مجوز صادر کنیم و نمایشگاههای مختلفی را نیز برایشان برگزار خواهیم کرد تا بتوانند آثارشان را که در سالیان سال با علاقمندی جمعآوری کردهاند عرضه و در معرض دید عموم قرار دهند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان همچنین اظهار داشت: طبیعی است کسی که هر مجموعهای را جمعآوری میکند علاقمند به این است که این مجموعه را ارائه دهد تا افراد دیگری نیز از آن بهرهمند شود. به همین دلیل برنامه داریم که به مرور موضوع صدور مجوز برای مجموعهداران را تسهیل کنیم و از همه مجموعهداران سطح استان دعوت میکنیم تا با مراجعه به ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان برای گرفتن مجوز اقدام کنند.
او اضافه کرد: ما نیز نهایت همکاری را خواهیم کرد تا به یاری خدا هم به آنها مجوز اعطا کنیم و هم در طول سال نمایشگاههای مختلفی را برایشان ترتیب دهیم.
نخستین گردهمایی مجموعهداران خوزستان باحضور شهلا عموری رئیس اتاق بازرگانی اهواز، پیمان نبهانی نایبرئیس اول این اتاق، هادی شرفی رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، محمد جوروند مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، عاطفه رشنویی مدیر پایگاه میراثجهانی چغازنبیل و هفتتپه، علی بویریمنجی مدیر پایگاه میراثجهانی شوش، مجموعهداران و موزهداران خوزستان و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.
در پایان این مراسم، از جمعی از مجموعهداران خوزستان با اهدای لوح تقدیر و هدایایی قدردانی شد.
انتهای پیام
نظرات