بختیار سجادی، ضمن اشاره به اقدامات دانشگاه کردستان در راستای بالندگی و اعتلای زبان و ادبیات کردی، اظهار کرد: جای بسی خوشحالی است که دانشگاه کردستان در دو دهه گذشته توانسته گامهای موثری را در جهت شکوفایی هر چه بیشتر زبان، ادبیات و هنر کردی بردارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه کردستان، تاسیس مرکز پژوهشهای کردستانشناسی دانشگاه کردستان در سال ۷۹ و ارتقای آن به پژوهشکده در سال ۹۵، راهاندازی دپارتمان زبان و ادبیات کردی در سال ۹۵، تاسیس و راهاندازی دانشکده هنر و معماری و چاپ و انتشار دهها عنوان کتاب و نشریه به زبانهای مختلف را نشان دهنده اهتمام جدی خانواده بزرگ دانشگاه کردستان نسبت به رشد و بالندگی ابعاد فرهنگی، اجتماعی و هویتی دانست.
وی به اهمیت برگزاری جایزه قلم ههژار پرداخت و عنوان کرد: برگزاری چنین مراسمهایی در واقع نوعی گفتمان سازی جهت اعتلای جایگاه آثار و چهرههای برجسته زبان، ادبیات، فرهنگ و هنر کردی به منظور شکوفایی بیشتر جنبههای علمی، فرهنگی و هویتی است.
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان افزود: یکی از معضلاتی که امروزه نسل جوان با آن دست و پنجه نرم میکنند، بحران هویت است که به دلیل دیالکتیک بیناذهنی سوبژکتیویتههای متناقض در هستی سوژه رخ میدهد که عمدتا نتیجه ناهمگونی و ناهمسانی ذهنی در هویت فرد است.
دکتر بختیار سجادی بر ضرورت برگزاری چنین مراسمهایی تاکید و عنوان کرد: به منظور ارج نهادن مقام والای مولفین در حوزههای ادبی و هنری به طور عام و نویسندگان و مترجمین به طور خاص از سویی، و مقابله با بحران هویت در نسل جوان از سوی دیگر، برگزاری چنین مراسمهایی بیش از پیش ضروری مینماید.
وی برگزاری چنین مراسمهایی را در جلب مخاطب و روند مخاطب سازی موثر دانست و گفت: جایزه قلم ههژار میتواند در مخاطب یابی، مخاطب سنجی و حتی در نشر و فروش آثار زبانی، ادبی و فرهنگی سهم برجستهای ایفا کند.
سجادی همچنین ضمن اشاره به پایین بودن سرانه مطالعه در ایران و کشورهای منطقه، عنوان کرد: بی شک برگزاری چنین مراسمهایی در ارتقای هوشیاری کتابشناختی در میان اقشار مختلف جامعه و بویژه قشر فرهیخته و کتابخوان موثر خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان خاطرنشان کرد: در دنیای غرب قوانین چاپ و نشر آثار ادبی و هنری به گونهای طراحی میشود که در نهایت خدمات شایانی به قشر مولف کردهاند از آن جمله میتوان به جوایز مختلف نظیر جایزه پولیتزر اشاره کرد که به دلیل برگزاری فاخر و جدی آن، بسیاری از نویسندگان متمایل به دریافت این جایزه هستند تا جایزه نوبل که بیشتر جایگاهی نمادین و حتی گاهی سیاسی دارد.
وی ادامه داد: در ایران نیز در چند دهه گذشته برگزاری جوایز متعدد در حوزه کتاب از جمله جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، گلشیری، جلال آل احمد، خوارزمی، دانشجویی و مهرگان همه و همه نقشی در افزایش تعداد مخاطبین حوزه نشر آثار ادبی و هنری داشتهاند که امیدواریم جایزه قلم ههژار نیز در این راستا گام بردارد.
وی از تمامی عوامل دست اندرکار جایزه قلم ههژار و بویژه از مسئولین دانشگاه کردستان در مقاطع مختلف و رییس پژوهشکده کردستانشناسی تشکر و قدردانی کرد.
سجادی در پایان ابراز امیدواری کرد که این جایزه روز به روز در گسترش و شکوفایی باشد و گامی در جهت اعتلای زبان، ادبیات و هنر کردی تلقی شود.
انتهای پیام
نظرات