• پنجشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404030100091
  • خبرنگار : 30147

تابستان گرم و دغدغه شنا در استخرهایی که جان می‌گیرند

تابستان گرم و دغدغه شنا در استخرهایی که جان می‌گیرند

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس امداد و نجات در آتش‌نشانی گفت: با فرا رسیدن تابستان، دمای هوا به شدت افزایش پیدا می‌کند و بسیاری از مردم برای فرار از گرما اقدام به شنا در استخرهای کشاورزی می‌کنند.

هادی امینی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: گرچه شنا کردن در آب‌های خنک یکی از روش‌های محبوب برای کاهش گرماست، اما یکی از چالش‌های جدی که در این فصل در بسیاری از شهرهای خراسان رضوی از جمله منطقه ترشیز دیده می‌شود، شنا در استخرهای کشاورزی است که به ظاهر می‌تواند بی‌خطر به نظر برسد، اما در واقع خطرات بسیاری به همراه دارد، این استخرها به دلیل احتمال غرق شدن افراد، به ویژه کودکان و نوجوانان، نگران‌کننده‌اند.

وی با بیان اینکه استخرهای کشاورزی به منظور ذخیره آب برای آبیاری محصولات در مناطق خشک و نیمه‌خشک طراحی می‌شوند، اظهار کرد: این استخرها به دلیل عمق زیاد و عدم نظارت کافی، می‌توانند به مکان‌هایی خطرناک تبدیل شوند؛ متأسفانه بسیاری از افراد، به خصوص کودکان، به راحتی به این استخرها نزدیک می‌شوند و برخی از آن‌ها به فکر شنا کردن در این آب‌ها می‌افتند در حالی که این رفتار می‌تواند به راحتی به غرق شدن منجر شود.

تابستان گرم و دغدغه شنا در استخرهایی که جان می‌گیرند

این کارشناس امداد و نجات، غرق شدگی را یکی از مهم‌ترین علل مرگ و میر در تابستان به ویژه در مناطق روستایی و کشاورزی دانست و افزود: آمارها نشان می‌دهد که غرق شدگی در میان کودکان و نوجوانان به عنوان یکی از شایع‌ترین دلایل مرگ شناخته می‌شود؛ در بسیاری از موارد، این حوادث به دلیل عدم آگاهی از خطرات آب و نبود امکانات ایمنی در اطراف استخرها رخ می‌دهد.

وی با اظهار تأسف از اینکه بسیاری از استخرهای کشاورزی بدون هیچ‌گونه محدودیت یا علامت‌گذاری ساخته می‌شوند، اظهار کرد: این مسئله باعث می‌شود که کودکان و نوجوانان به سادگی به این مکان‌ها دسترسی پیدا کنند و از سویی نبود نظارت کافی، به این مشکل دامن می‌زند.

امینی خاطرنشان کرد: برای کاهش خطر غرق شدگی، والدین و سرپرستان باید به فرزندان خود آموزش دهند که از شنا کردن در استخرهای کشاورزی پرهیز کنند؛ همچنین باید به آن‌ها یادآوری شود که آب‌های ناامن می‌توانند به سادگی جان آن‌ها را به خطر بیندازند.

وی برگزاری دوره‌های آموزشی در مدارس و مراکز اجتماعی را عاملی برای افزایش آگاهی عمومی در این زمینه دانست و تصریح کرد: یکی دیگر از راهکارهای مؤثر برای جلوگیری از غرق شدگی، ایجاد محدودیت‌های فیزیکی در اطراف استخرهای کشاورزی است؛ نصب نرده‌ها یا موانع در اطراف این استخرها می‌تواند به کاهش دسترسی کودکان کمک کند ضمن اینکه قرار دادن تابلوهای هشداردهنده در اطراف استخرها هم می‌تواند به آگاه‌سازی افراد از خطرات موجود کمک کند.

این کارشناس امداد و نجات در منطقه ترشیز با تأکید بر اینکه مراکز تفریحی و استخرهای عمومی به عنوان گزینه‌های ایمن‌تر برای شنا در تابستان، باید مورد توجه قرار گیرند، اظهار کرد: این مراکز معمولاً دارای امکانات ایمنی مانند نجات‌غریق و تجهیزات امدادی هستند که می‌توانند در مواقع اضطراری به کمک شناگران بیایند.

وی ادامه داد: گرچه تابستان فصل گرما و تفریح است، اما باید به خطرات شنا در استخرهای کشاورزی توجه کرد؛ غرق شدگی یک خطر جدی است که می‌تواند زندگی افراد را تحت تأثیر قرار دهد.

به گزارش ایسنا، بر اساس آخرین آمار، حدود ۲۳۰۰ استخر غیرمجاز در منطقه ترشیز شناسایی شده است که حجم برخی از این استخرها به نیم میلیون مترمکعب می‌رسد و این نشان‌دهنده ابعاد وسیع این معضل است؛ گرچه استخرهای غیرمجاز عمدتاً برای ذخیره‌سازی آب در بخش کشاورزی ساخته می‌شوند اما بسیاری در آن‌ شنا می‌کنند که بعضاً موجب غرق شدگی می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha