علیرضا باقری امروز اول خرداد در گفتوگو با خبرنگاران با گرامیداشت روز ملی اهدا عضو بیماران مرگ مغزی گفت: به مسأله اهدای عضو بیماران مرگ مغزی در بیشتر کشورهای جهان بهخصوص در ایران توجه ویژه میشود و به همین مناسبت روز ۳۱ اردیبهشت در ایران را روز اهدای عضو نامگذاری کردهاند.
وی اعضای قابل اهدا بیماران مرگ مغزی را شامل قلب، ریه، کبد، روده، لوزالمعده و کلیه دانست و بیان کرد: علاوه بر این اعضا برخی از بافتهای بدن نیز قابل پیوند به بیماران نیازمند است.
مسئول مرکز فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه اهدای عضو، عملی ایثارگرانه است که میتواند به بیماران در انتظار پیوند، فرصتی دوباره برای زندگی ببخشد اضافه کرد: با هر اهدای عضو، امید در دل خانوادههای دارای بیمار و انتظار پیوند عضو زنده و فرصتی برای ادامه حیات به عزیزانشان داده میشود.
باقری در ادامه از اهدای عضو ۱۰۰ درصدی بیماران مرگ مغزی استان از ابتدای سال خبر داد و گفت: همه شش مورد مرگ مغزی امسال در استان بوشهر با همراهی خانوادههای آنان به نجات جان بیماران نیازمند منجر شده است.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۸۳ تاکنون ۱۳۳ مورد برداشت عضو از بیماران مرگ مغزی در استان انجام شده است، خاطرنشان کرد: این مهم نشان دهنده رشد فرهنگ نوعدوستی در بین مردم استان است.
وی تأکید کرد: افزایش آگاهی عمومی باعث شده خانوادهها در سختترین لحظات، زندگی را به دیگران هدیه دهند.
باقری با بیان اینکه اکنون ۶۰۰ بیمار دیالیزی استان بوشهر در انتظار پیوند کلیه هستند، تصریح کرد: فوت یک بیمار نیازمند پیوند هر دو ساعت در کشور ثبت شده است.
مسئول مرکز فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر هشدار داد: هر مرگ مغزی که عضو اهدا نکند، به معنای از دست رفتن فرصت نجات ۸ زندگی است.
باقری با اشاره به سابقه ۲۱ ساله اهدای عضو در استان بوشهر خاطرنشان کرد: نرخ رضایت خانوادهها از ۴۷ درصد در سالهای اول به ۱۰۰ درصد در سال جاری رسیده که دستاورد بزرگی برای فرهنگ سلامت محور استان است.
انتهای پیام
نظرات