• پنجشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۵:۳۲
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404030100321
  • خبرنگار : 50199

مدیرکل فناوری و ارتباطات استان:

مازندران میزبان رویدادهای فناورانه است

مازندران میزبان رویدادهای فناورانه است

ایسنا/مازندران مدیرکل فناوری و ارتباطات استان با اعلام اینکه مازندران میزبان رویدادهای فناورانه است، بر لزوم تقویت زیرساخت‌ها و توسعه اقتصاد دیجیتال در استان با محوریت فناوری‌های نوین تاکید کرد.

اسماعیل اعزی، پنج‌شنبه اول خرداد در رویداد  ITNext که در بابلسر برگزار شد، گفت: شناسایی چالش‌ها در چنین رویدادهایی اهمیت بالایی دارد و می‌تواند مسیر توسعه فناوری را در استان هموار کند.

وی افزود: اعطای تسهیلاتی از سوی وزارت ارتباطات به موضوعات فناورانه اختصاص یافته و ورود بانک رفاه به این عرصه اقدامی ارزشمند محسوب می‌شود. استان مازندران باید شاهد تداوم برگزاری این‌گونه رویدادها باشد و امیدواریم سایر بانک‌ها نیز به این عرصه ورود کنند.

اعزی با اشاره به زیرساخت‌های موجود در استان و اهمیت اقتصاد دیجیتال تصریح کرد: اهمیت این حوزه بر کسی پوشیده نیست و مازندران برای توسعه پایدار و افزایش تاب‌آوری نیاز به سرمایه‌گذار دارد.

به گفته وی، اقتصاد مازندران در سطح کشور رتبه خوبی دارد و سهم استان در بازار اقتصاد دیجیتال باید افزایش یابد. رشد ۲۳ درصدی اقتصاد دیجیتال در کشور و پتانسیل‌های موجود در مازندران نشان‌دهنده ظرفیت بالای استان برای ورود به این عرصه است.

مدیرکل فناوری اطلاعات استان همچنین به نقش دانشگاه‌های معتبر و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در مازندران اشاره کرد و پروژه «جی‌نف» را بسیار حائز اهمیت دانست.

وی تأکید کرد: مباحث و مشکلات استان در زمینه فناوری‌های نو باید به‌طور جدی واکاوی شود و اداره کل فناوری اطلاعات آمادگی کامل برای همکاری در این زمینه را دارد.

این مسئول افزود: محور اصلی این اقدامات تقویت زیرساخت‌هاست و این حوزه روند رشد خود را ادامه خواهد داد. همچنین ایجاد اشتغال پایدار در حوزه فناوری ارتباطات و اقتصاد دیجیتال یکی از اهداف کلیدی است.

 مازندران میزبان رویدادهای فناورانه است

اعزی گفت: مازندران در حوزه گردشگری و کشاورزی سرآمد است، اما جایگاه فناوری اطلاعات هنوز آن‌طور که باید دیده نشده است. شبکه ملی اطلاعات از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به آن توجه ویژه‌ای شود.

وی خاطرنشان کرد: ساختارهای مرتبط با هوش مصنوعی در استان وجود دارد و ظرفیت جذب سرمایه‌گذاری مستقیم در این حوزه فراهم است. برخی افراد در ایجاد فناوری‌های هوش مصنوعی تخصص دارند و برخی دیگر باید نحوه استفاده از آن را فراگیرند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مازندران در ادامه ضمن تشریح مخاطبان و جامعه هدف این رویداد، عنوان کرد: نوآوران و فناورانی که در مرزهای تکنولوژی حرکت می‌کنند؛ اساتید، منتورها و تسهیل‌گرانی که دانسته‌هایشان را در اختیار نسل آینده قرار می‌دهند، کارآفرینانی که از مسیر تجربه عبور کرده‌اند، جوانان خلاق و مشتاقی که آینده را می‌سازند، سرمایه‌گذاران و آینده‌نگرانی که فرصت‌ها را شناسایی می‌کنند و داستان‌سرایانی که تجربه را با روایت تأثیرگذار، ماندگار می‌کنند، از جمله افرادی هستند که ITNext حضور دارند.

برنامه شرکت مخابرات مازندران برای استفاده از هوش مصنوعی در رفع خودکار مشکلات شبکه‌ای

مجتبی سیف‌الله‌پور، مدیر مخابرات منطقه مازندران نیز در این همایش با اشاره به اینکه شرکت مخابرات یک نهاد زیرساختی است، اظهار کرد: شرکت مخابرات سرویس‌های متنوعی با انعطاف‌پذیری بالا، امنیت و ظرفیت گسترده ارائه می‌دهد.

وی افزود: شرکت مخابرات ایران با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی، برنامه‌ای را در دستور کار قرار داده است که هدف آن رفع خودکار مشکلات شبکه‌ای و ارتقای دسترسی مشترکین است.

مدیر مخابرات مازندران همچنین از همکاری با بنیاد علمی حریری خبر داد و گفت: در کنار این بنیاد از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی آن‌ها بهره‌مند خواهیم شد تا استفاده از فناوری هوش مصنوعی را با رویکرد بهبود کیفیت خدمات ارتباطی و پایداری شبکه‌ها توسعه دهیم.

سیف‌الله پور گفت: در اتصال شبکه فیبر نوری ۱۲۵۰ پورت سهم مازندران بوده که در سال ۱۴۰۳، ۳۰ پورت را متصل کردیم ودر سال ۱۴۰۴، ۴۰ هزار پورت افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به افزایش هزینه‌های اپراتورها گفت: با توجه به گران شدن حامل‌های انرژی از جمله برق و گازوئیل و غیره، در راستای ماندگاری اپراتورها، تمامی اپراتورها افزایش تعرفه داشته و از مردم می‌خواهیم درک متقابل داشته باشند.

به گفته سیف‌الله ‌پور، تاکنون ۵ میلیارد تومان تسهیلات بانک رفاه به این حوزه پرداخت شد که شامل حوزه هوش مصنوعی نیز می‌شد که پس از معرفی سازمان فنی حرفه ای صورت گرفت.

وی یادآور شد: میزان تسهیلات به هر نفر ۱۵۰ میلیون تومان با نرخ بهره ۴ درصد با مدت بازپرداخت ۵ ساله است.

 مازندران میزبان رویدادهای فناورانه است

قابل ذکر است، بنیاد علمی آموزشی حریری با همکاری جمعی از فعالان حوزه فاوا، شرکت ابرناک و اداره کل ارتباطات استان مازندران، نخستین دوره همایش  ITNext را در مازندران  با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان برگزار کرد.

در این همایش حمیدرضا ربیعی، موسس و رئیس مرکز نوآوری علوم داده و هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی شریف، مریم حاجی‌اسمعیلی، دارنده دکترای علوم کامپیوتر از دانشگاه کینگستون لندن، دکتر الهام احسانی‌مقدم، عضو تیم تحقیقاتی پروژه SCION در دانشگاه ETH، مهندس فرانسوا ویرتز، عضو تیم توسعه پروژه SCION در دانشگاه ETH زوریخ سوئیس و مجید حافظی، دبیر نظام صنفی رایانه‌ای استان سمنان از جمله شرکت‌کنندگان و سخنرانان این مراسم بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha