• پنجشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۷:۰۷
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1404030100357
  • منبع : نمایندگی سمنان

رئیس کل دادگستری استان تاکید کرد

 حبس‌زدایی و استفاده از مجازات‌های جایگزین در پرتو اختیارات قانونی‌

 حبس‌زدایی و استفاده از مجازات‌های جایگزین در پرتو اختیارات قانونی‌

ایسنا/سمنان  رئیس کل دادگستری استان سمنان بر استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس و حبس زدایی در پرتو اختیارات قانونی‌ از سوی قضات این استان تأکید کرد.

حجت الاسلام و المسلمین محمد صادق اکبری رئیس کل دادگستری استان سمنان اول خرداد ماه در جلسه کمیته کاهش جمعیت کیفری زندان‌های استان سمنان که با حضور رؤسا و دادستان های عمومی و انقلاب سراسر استان و دیگر اعضای این کمیته در محل سالن شهدای هفتم تیر برگزار شد اظهار کرد: در راستای اجرای دستور العمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری، این استان در شاخص‌هایی اعم از کاهش آمار ورودی و موجودی زندانیان و اعطای آزادی مشروط به زندانیان دارای شرایط، موفق به کسب رتبه اول کشوری شده است.

رئیس کل دادگستری استان سمنان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت، شهید آیت الله رئیسی و همراهان این شهید گفت: حق مطلب در خصوص شخصیت شامخ و والای شهید رئیسی را مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر و البته در سایر بیانات، عنوان کردند و خوشا به سعادت شهدای خدمت که نائب برحق امام زمان(عج) و ولی امر مسلمین جهان از آنان ابراز رضایت دارد. از درگاه خداوند متعال، علو درجات برای این شهدای عزیز و توفیق ادامه راه پرافتخارشان را مسئلت دارم.

وی به بیان اهمیت موضوع زندان و زندانی پرداخت و تصریح کرد: همه ما به خوبی واقفیم که این مسئله از لحاظ ابعاد انسانی، اجتماعی و قانونی، بسیار حساس و مهم است. برهمین اساس باید آنچه در مفادقوانین و مقررات موضوعه، آئین نامه‌ها و دستورالعمل‌های مربوطه پیرامون ساماندهی وضعیت زندانیان و کاهش جمعیت کیفری عنوان شده است مورد اهتمام بیشتری قرار گیرد و تا حد ممکن از معرفی غیر ضروری به زندان و نگهداری افراد در زندان‌ها خودداری به‌عمل آید.

حجت الاسلام و المسلمین اکبری با اشاره بر اینکه مقام معظم رهبری به صراحت بر کاهش جمعیت کیفری در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه تاکید دارند، اضافه کرد: قانون ابزارهای لازم برای اختصاص مجازات های جایگزین حبس به افرادمشمول و اعطای ارفاقات قانونی به زندانیان دارای شرایط را پیش بینی کرده است و همکاران قضایی با نگاهی مسئولانه بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای اهتمام به اجرای سیاست حبس‌زدایی را با جدیت دنبال کنند.

رئیس کل دادگستری استان سمنان با بیان اینکه وقتی فردی به زندان معرفی می‌شود، خانواده و بستگان وی نیز گرفتار تبعات منفی حبس می شوند، تاکید کرد: بایستی در صدور قرارهای منتهی به بازداشت و احکام منجر به حبس، تناسب میزان جرم ارتکابی و مجازات تعیینی و ضرورت معرفی فرد به زندان را رعایت کرد تا به مسیر سالم سازی جامعه، اصلاح فرد و حمایت از خانواده زندانی کمک شایانی کرد.

وی با اشاره به گزارش اداره کل زندان‌های استان در خصوص اجرای شاخص‌های دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری، عنوان کرد: آنچه در این گزارش عملکردی مربوط به سه ماهه چهارم سال ۱۴۰۳ آمده، بیانگر آن است که استان سمنان در سه شاخص مهم از جمله؛ کاهش آمار ورودی و موجودی زندانیان و اعطای آزادی مشروط به زندانیان دارای شرایط، موفق به کسب رتبه اول کشوری شده و در مجموع تحقق شاخص‌های هیجده‌گانه در بازه زمانی مذکور، در جایگاه سوم بین سایر استان‌ها قرار گرفته است.

حجت الاسلام و المسلمین اکبری با قدرانی ازمجموعه تلاش هایی که تاکنون برای هرچه بهتر اجرا شدن سیاست پایش هدفمند جمعیت کیفری و ساماندهی وضعیت زندانیان استان انجام پذیرفته است، گفت: باید نظارت مستمر اعضای این کمیته بر تمامی شاخص های عملکردی ۱۸ گانه همچنان ادامه داشته باشد و لازم است نقاط قوت، حفظ و تقویت شود و با برنامه ریزی لازم، رفع و اصلاح نقاط ضعف صورت گیرد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha