سیدمحمد اتابک، امروز (پنجشنبه یکم خرداد) در جلسه بررسی مشکلات واحدهای صنعتی بزرگ استان زنجان که با حضور صاحبان صنایع و تولیدکنندگان استان برگزار شد، با بیان اینکه وضعیت فعلی صنایع استان زنجان نتیجه یک سال و بلکه سالها ناترازی در مصرف و تولید انرژی است، اظهار کرد: ما رشد مصرف انرژی حدود ۱۰ درصد داشتیم اما رشد تولید صنعتی به اندازه کافی نداشتیم. این موضوع باعث بروز مشکلاتی در صنایع شده است که باید با همکاری وزارتخانههای مختلف و نمایندگان مردم در مجلس برطرف شود.
وی افزود: برنامهای دقیق و با مشارکت فعالان صنعتی تدوین شده که بر اساس آن سهمیه و مصرف صنایع مدیریت و بهینهسازی میشود. همچنین بخشی از نیروگاهها و پروژههای مرتبط با صنعت در حال ساخت و توسعه است تا کمبودها جبران شود.
او با اشاره به مذاکرات انجام شده با بخش خصوصی و دستگاههای ذیربط، گفت: تعامل مستمر و شفاف با فعالان بخش صنعت از اولویتهای ماست و بستههای حمایتی و تسهیلاتی برای رونق تولید و تامین مالی صنایع تدوین شده است.
وزیر صمت (صنعت، معدن و تجارت) تاکید کرد: ما با کمک مجلس، وزارت نیرو، وزارت اقتصاد و سایر دستگاهها در حال رفع موانع تولید بوده و مصمم به بهبود شرایط صنایع استان و حفظ اشتغال هستیم. تلاش داریم تا پایان خرداد پروژههای مهم به بهرهبرداری برسند و مشکلات تامین انرژی تا حد زیادی کاهش یابد.
اتابک اذعان کرد: قوانین و مقررات دست و پاگیر که مانع فعالیت صنایع هستند، اصلاح میشوند و پیگیری مستمر برای حل چالشهای مالیاتی، تامین اجتماعی و حقوق دولتی در دستور کار قرار دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با یادآوری اینکه هدف دولت از این اقدامات، حمایت همهجانبه از تولیدکنندگان و رفع مشکلات زیرساختی و مالی آنهاست. تاکید کرد: از همه دستگاهها و بخشهای مختلف کشور خواستاریم تا با همکاری بیشتر، زمینه رونق تولید و توسعه پایدار را فراهم کنند تا در سالهای آینده بتوانیم به رشد اقتصادی مطلوب دست یابیم.
اتابک با اشاره به مشکل ناترازی انرژی، بیان کرد: با تلاش و همکاری مشترک، بخشی از این معضل در حال رفع است، اما هنوز راه طولانی برای برطرف کردن کامل آن باقی مانده است.
وزیر صمت با بیان اینکه شرایط کنونی برق به شدت اقتصاد کشور را تحت تأثیر قرار داده و تولیدکنندگان را با چالشهای فراوان مواجه کرده است، یادآور شد: پیش از این نیز مشکلات مشابهی داشتیم، اما اکنون نیازمند هماهنگی بهتر میان وزارتخانهها و دستگاههای مختلف برای رفع ناترازی برق هستیم.
او با اشاره به افزایش مصرف برق در سالهای اخیر، گفت: رشد مصرف برق سالانه بین یک تا سه درصد بوده است که این موضوع تأمین برق برای صنایع را به چالشی جدی تبدیل کرده است.
اتابک تصریح کرد: در سال گذشته با کسری ۱۸ هزار مگاوات برق مواجه بودیم و امسال این کسری به ۲۵ هزار مگاوات افزایش یافته که تهدید بزرگی برای تولید و رونق صنایع به شمار میرود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به حمایتهای مالی دولت، اضافه کرد: برای بنگاههای کوچک و متوسط تسهیلات ویژهای در نظر گرفته شده و مصوبات لازم برای تسهیل امور مالی آنها تصویب شده است تا گردش مالی این واحدها روانتر شود.
وی با بیان اینکه دولت در مصوبهای شرایط صدور ضمانتنامهها را تسهیل کرده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم با همکاری نزدیک وزارت اقتصاد، مشکلات مالی و تسهیلات بانکی تولیدکنندگان بهسرعت و بهراحتی حل شود.
انتهای پیام
نظرات